Autor Wątek: Pojemny, usztywniany pokrowiec na wędki 160 cm  (Przeczytany 2770 razy)

Offline Fiszer85

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Pojemny, usztywniany pokrowiec na wędki 160 cm
« dnia: 11.02.2018, 19:19 »
Witam,
Przygotowania do nowego sezonu czas zacząć :)
Szukam usztywnianego pokrowca na wędki o długości 160 cm.
Chciałbym żeby zmieścił 3 wędki z kołowrotkiem, sztyce podbieraka, podpórki.
Posiadam głównie wędki 3 składowe +bata i bolonkę.
Fajnie jakby miał usztywniane dno. Budżet do 300 zł. Mogę trochę dołożyć jeśli naprawdę warto.

Zastanawiam się nad tym modelem:
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/bagaz-drennan-pokrowce-torby-plecaki-maty-rzepy-oslony/16714-pokrowiec-drennan-slimline-two-rod-hard-case-short-160cm.html
Obawiam się tylko, czy zmieści coś wiecej poza 2 wędziskami.

Dodatkowo rozważam pokrowce nieusztywniane ze względu na większą ilość kieszeni:
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/pokrowce-na-wedki-miekkie/25271-futeral-na-wedki-daiwa-rod-case-triple-157cm.html
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/torby-oraz-pokrowce-cresta/26451-pokrowiec-cresta-competition-pole-feeder-holdall.html
gdyby ktoś z Was miał któryś z w/w będę wdzięczny za opinię.
Pozdrawiam

Offline MarcinD

• Ekspert
  • Reputacja: 279
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Pojemny, usztywniany pokrowiec na wędki 160 cm
« Odpowiedź #1 dnia: 11.02.2018, 19:27 »
Jeśli nie chcesz przepłacać za "logo" to najlepszy stosunek jakości do ceny ma Traper Competition, za 275zł masz wersję 4 komorową która praktycznie niczym nie różni się od innych usztywnianych pokrowców i jest wykonana wzorowo. Grube mocarne zamki, w środku wypiankowane ścianki i aksamitny materiał, sztywniejszy niż sportexy i tak samo usztywniany jak Monstery Prestona.

Temat wałkowany kilka razy na forum.

Na targach na stoisku Expert były te drennany, jak chcesz do niego włożyć 2 wędki 160 na mijankę to musisz mieć go dłuższego, poza tym bez rewelacji.

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #2 dnia: 11.02.2018, 20:42 »
W Slimie mieszczą się tylko 2 wędki(z 4012 daiwy), do tego nie posiada on paska na ramie. Jest on jakby dodatkiem do torby na topy drennana.

Offline zgrozik

• Ekspert
  • Reputacja: 141
    • Galeria
    • Debeściaki
« Odpowiedź #3 dnia: 12.02.2018, 17:34 »
Propozycja Marcina fajna ale pokrowiec nie ma dodatkowych bocznych kieszeni.
Ja polecam Tobie mientki  pokrowiec Colmica - 3 komory na wędziska z kołowrotkami + komora na baty + mała na dole komora na podpórki.
http://roach-shop.pl/pokrowce-i-torby/1316-pokrowiec-surf-bolo-003-red-series-colmic-8033312127549.html

Miałem i na tyle sprzętu się świetnie sprawdzał.
Teraz ograniczyłem wyjazdy do dwóch patyków + podpórki, feeder arm/sztyca do podbieraka i zamieniłem na Trabucco
--->
Na zdjęciu niewidoczna ale jest jeszcze po całej długości kieszeń.
Piotr

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 13.02.2018, 16:32 »
Zajrzyj do Trapera.
Staś
Klasyczny Feeder

Offline piotrrd

• Ekspert
  • Reputacja: 81
« Odpowiedź #5 dnia: 13.02.2018, 17:12 »
Jeśli nie chcesz przepłacać za "logo" to najlepszy stosunek jakości do ceny ma Traper Competition, za 275zł masz wersję 4 komorową która praktycznie niczym nie różni się od innych usztywnianych pokrowców i jest wykonana wzorowo. Grube mocarne zamki, w środku wypiankowane ścianki i aksamitny materiał, sztywniejszy niż sportexy i tak samo usztywniany jak Monstery Prestona.

Na targach na stoisku Expert były te drennany, jak chcesz do niego włożyć 2 wędki 160 na mijankę to musisz mieć go dłuższego, poza tym bez rewelacji.

Marcin myślisz, że wejdzie do tego: dwa feederki z młynkami, parasol + podpórki i sztyca do podbieraka ?

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 13.02.2018, 17:16 »
Zastanawiam się nad tym modelem:
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/bagaz-drennan-pokrowce-torby-plecaki-maty-rzepy-oslony/16714-pokrowiec-drennan-slimline-two-rod-hard-case-short-160cm.html
Obawiam się tylko, czy zmieści coś wiecej poza 2 wędziskami.

Mam ten pokrowiec, mieszczą się w niego dwa uzbrojone feedery - trzeba zaznaczyć że dobrze jest gdy jeden z nich jest krótszy i mamy "mijankę" kołowrotków. Do tego wpakujesz max 2 sztyce, o parasolu zapomnij :)

Offline MarcinD

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #7 dnia: 13.02.2018, 17:57 »

Marcin myślisz, że wejdzie do tego: dwa feederki z młynkami, parasol + podpórki i sztyca do podbieraka ?

Ja w swoim 4 komorowym miałem 3 metrowy parasol Quantum Radical Mega Brolly, 2 feedery z kołowrotkami 4000, matchówkę z kołowrotkiem 3000 a sztyce wchodziły jeszcze do komory z parasolem spokojnie. Serio, nie widzę lepszego pokrowca jeśli jego kolory Ci nie przeszkadzają, jest wykonany niekiedy lepiej niż droższe modele. Sprzedałem tylko dlatego że dorobiłem się feedera w dwuskładzie który był za długi.

Offline piotrrd

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 13.02.2018, 18:30 »
Super dzięki, mam Prestona Monstera i totalnie nie jestem zadowolony, mało co się w niego mieści.
Będzie następny zakup ;)

Offline MarcinD

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #9 dnia: 13.02.2018, 18:47 »
Super dzięki, mam Prestona Monstera i totalnie nie jestem zadowolony, mało co się w niego mieści.
Będzie następny zakup;)

Którego monstera? 2+2?

Offline piotrrd

• Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 13.02.2018, 18:52 »
Niestety wdupiłem się w 1+1 180cm, ani to długie ani krótkie.
Mieści tylko dwie wędki i nic więcej.
Chwila emocji kupiłem i ani razu nie użyłem.