Shimano BeastMaster DX911 Multifeeder 270/335 c.w 70gr Kod Katalogowy: BMDX911MLFDR
Tytułowa wędka ta jak sama nazwa wskazuje to multi feeder. Czyli możemy korzystać z dwóch długości kija. Wariant pierwszy to 2.70m, kijek w roli typowego pickera. I wariant drugi feeder 3.35m. Cały komplet składa się z 4 części. Dolnika, krótkiej dopałki, części środkowej oraz szczytówki. W pakiecie oprócz wędki występuję materiałowy pokrowiec zapinany na rzepy, oraz 3 węglowe szczytówki sygnalizacyjne o krzywych ugięcia 0.75, 1, 2 oz umieszczone w plastikowej tubie.
Cały zestaw:Wygląd i wykonanie wędkiKij jest bardzo starannie wykonany i dopracowany. Patrząc od strony dolnika mamy gładką ,przyjemną piankowo-korkową rękojeść. Skręcane tradycyjne w modelach BeastMaster mocowanie uchwytu kołowrotka. Blank wędki ładnie pomalowany i wylakierowany. W pełnej długości tj, 3.30m wędka uzbrojona jest w 14 przelotek. Średnica pierwszej przelotki to 14.5 mm. Producent umieścił również oczko do zaczepienia haczyka. Co akurat jak dla mnie jest ważnym szczegółem.
Parametry techniczne:Wędka przy długości 2.70 m. Czyli Dolnik + część środkowa + szczytówka sygnalizacyjna. Waga kija w takim zestawieniu to 145 gr.
W tym wariancie kij ma 12 przelotek.
Wędka przy pełnej długości 3.35 m. Czyli Dolnik + dopałka + część szczytowa+szczytówka sygnalizacyjna.Waga kija w takim zestawieniu to 175 gr. Pełne uzbrojenie w 14 przelotkach.
Wymiary, długość transportową poszczególnych elementów zamieściłem na poniższej fotografii.
Trzy węglowe szczytówki o symbolu Super Tip SGSD o krzywych ugięcia 0.75oz, 1,0oz, 2,0oz. Wymiary każdej szczytówki to: długość 51 cm , a średnica dolna nasadki to 2.2 mm.
To zestawienie idealnie wyważa mi kołowrotek również marki Shimano STRADIC GTM 3000S RC o masie całkowitej 352gr.
Jest to moja recenzja tzw. "na sucho". Jestem posiadaczem tej wędki od lutego tego roku i jak na razie byłem tylko raz z tym patykiem nad wodą. Swoją recenzję postaram się uzupełnić niebawem o testy ugięcia i krótki komentarz ogólny.