Autor Wątek: Wędka Preston Carbonactive C-Tech Feeder 11"  (Przeczytany 4966 razy)

Offline wadziol

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: method feeder
Wędka Preston Carbonactive C-Tech Feeder 11"
« dnia: 24.03.2015, 22:07 »
Czy ktoś miał może przyjemność z tym kijem lub z tą serią Prestona? Zastanawiam się nad kupnem ,choć to seria już nieprodukowana ale obawiam się wydać 400 stówki w ciemno opierając się tylko na katalogu.
Marcin
Matrix Team Poland / FKK Wrocław

Offline p^k

• Ekspert
  • Reputacja: 93
Odp: Wędka Preston Carbonactive C-Tech Feeder 11"
« Odpowiedź #1 dnia: 24.03.2015, 22:38 »
Mam ten kij ale ubiegloroczny wypust, modele na ten rok zmienily nazwe na Classic oraz szate graficzna ale blank chyba pozostal ten sam. 
Tym kijem lowili Angole na ub.rocznych MS.
Z wędkarskim pozdrowieniem, 
- Paweł :fish:

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #2 dnia: 24.03.2015, 22:39 »
Nie słyszałem aby Preston wypuścił jakąś złą serię... Ich kije to typowa broń wyczynowca na karpiowej komercji, przeznaczona do ciężkiej pracy. Myślę, że nie powinno być powodów do zmartwień jeżeli chodzi o akcję. Długość dopasowana jest do krótkiego i średniego zasięgu, powinien być  to idealny uniwersalny kijek.
Lucjan

Offline wadziol

« Odpowiedź #3 dnia: 24.03.2015, 22:42 »
Nie słyszałem aby Preston wypuścił jakąś złą serię... Ich kije to typowa broń wyczynowca na karpiowej komercji, przeznaczona do ciężkiej pracy. Myślę, że nie powinno być powodów do zmartwień jeżeli chodzi o akcję. Długość dopasowana jest do krótkiego i średniego zasięgu, powinien być  to idealny uniwersalny kijek.

Dzięki LUK .Też pomyślałem,że Prestona można w ciemno kupić i na pewno będzie dobrze służył .Tym bardziej ,że szukam kija tak do 50 gr do metody.
Marcin

Offline p^k

• Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: 25.03.2015, 00:31 »
Buble trafiaja sie rowniez u Prestona. W modelu C-Tech 11-13FT mialem popekany lakier pod dwoma przelotkami, na 12FT mialem felernie owinieta otuline na obu szczytowkach a na jednym laczeniu skladu wystawala nitka zle zalakierowana.

Rowniez szczytowki serwisowe [3,6mm] pod te modele sa z (_,_) -nie sa juz tak dobrze dopasowane jak te z zestawu a i wyzej wspomnianej otuliny na szczytowej przelotce nie maja.

Jedynie model 11FT trafil mi sie idealny, do ktorego nie mialem zadnych zastrzezen.

Buble sa wszedzie a Preston nie jest ich pozbawiony.

Offline wadziol

« Odpowiedź #5 dnia: 25.03.2015, 06:54 »

Buble trafiaja sie rowniez u Prestona. W modelu C-Tech 9-11FT mialem popekany lakier pod dwoma przelotkami, na 12FT mialem felernie owinieta otuline na obu szczytowkach a na jednym laczeniu skladu wystawala nitka zle zalakierowana.

Rowniez szczytowki serwisowe [3,6mm] pod te modele sa z (_,_) -nie sa juz tak dobrze dopasowane jak te z zestawu a i wyzej wspomnianej otuliny na szczytowej przelotce nie maja.

Jedynie model 11FT trafil mi sie idealny, do ktorego nie mialem zadnych zastrzezen.

Buble sa wszedzie a Preston nie jest ich pozbawiony.

Jednak rozumiem , że Suma Summarum jesteś zadowolony z tych modeli Prestona? Chceckupic właśnie model 3.30m:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Marcin

Offline p^k

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 25.03.2015, 09:25 »
No jestem bo tez kupowalem na promocji, jednak 1OO fuli bym nie dal. Ogolnie wykonanie made in china o czym poinformuja Cie naklejka naklejona na rekojesci. Przelotki na kiju no-name -nie sa sygnowane nazwa zadnego producenta, ponoc sa Prestona ale zapomnieli na nich wytloczyc "Pi" . Blank to tez jakis prestonowski wymysl chroniony patentem. Tak wiec spora czesc tej kwoty zaplacisz za to, ze masz tam logo Preston.

Pamietaj, ze 11FT jest 2-skladowa i ma cos okolo 173cm dlugosci transportowej. Szczytowka do tego modelu to koszt ok. 90zl.

Offline wadziol

« Odpowiedź #7 dnia: 25.03.2015, 09:39 »
No jestem bo tez kupowalem na promocji, jednak 1OO fuli bym nie dal. Ogolnie wykonanie made in china o czym poinformuja Cie naklejki naklejone na rekojesci. Przelotki na kiju no-name -nie sa sygnowane nazwa zadnego producenta, ponoc sa Prestona ale zapomnieli na nich wytloczyc "Pi" . Blank to tez jakis prestonowski wymysl chroniony patentem. Tak wiec spora czesc tej kwoty zaplacisz za to, ze masz tam logo Preston.

Pamietaj, ze 11FT jest 2-skladowa i ma cos okolo 173cm dlugosci transportowej. Szczytowka do tego modelu to koszt ok. 90zl.

Dzięki Paweł . No właśnie z tymi wędkami 2-składowymi jest problem w transporcie trochę.Na przecenie jest za 100 euro ale chyba sie jeszcze zastanowię.
Marcin

Offline p^k

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 25.03.2015, 09:52 »
Ja dalem 400zl za 11FT z wysylka.

Jedna rada! -Wszystkie reklamy jakie widzisz w sieci traktuj z przypruzeniem oka ;) towar ma sie sprzedac a do tego zatrudnione sa odpowiednie nazwiska dlatego doplacasz frycowe za napis na blanku.

Offline wadziol

« Odpowiedź #9 dnia: 25.03.2015, 09:56 »
Ja dalem 400zl za 11FT z wysylka.

Jedna rada! -Wszystkie reklamy jakie widzisz w sieci traktuj z przypruzeniem oka ;) towar ma sie sprzedac a do tego zatrudnione sa odpowiednie nazwiska dlatego doplacasz frycowe za napis na blanku.

No to wychodzi ta sama cena ,bo to jest 103 euro z przesyłką.Jednak święta racja co do tych reklam. Jest szansa ,że skończy się na Matrixie S-Class 3.30m .Ten kijek widziałem na targach i prezentował się świetnie. Chciałem kupić Drennana   S7 do metody 3.30 ale on ma szczytówki 2 i 3 oz ,a szukam czegoś delikatniejszego.Matrix ma 1,1.5 i 2 oz. Cyba ,że po prostu dokupic sobie do S7 szczytówkę Drennan 1 i 1.5 oz. Czy szczytówki Drennan pasują do różnych modeli tej firmy?
Marcin

Offline p^k

• Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 25.03.2015, 10:07 »
S-Class jest delikatniejszy od C-techa.
To klasyczny feeder na biala rybe i zestaw przelotowy, natomiast C-tech stworzony zostal pod komercyjne karpie.

Jesli ma byc to feeder typowo do komercji i do zestawu samozacinajacego to az tak delikatnych szczytowek nie potrzebujesz.

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #11 dnia: 25.03.2015, 19:47 »
Cyba ,że po prostu dokupic sobie do S7 szczytówkę Drennan 1 i 1.5 oz. Czy szczytówki Drennan pasują do różnych modeli tej firmy?
Ja mam Drennana S7, ale w wersji Avon czyli z podwójnym topem. Też był ze szczytówkami 2 i 3 oz. Dokupiłem sobie szczytówki 3/4, 1 oraz 1,5 oz. W Drennanie wymienne szczytówki pasują do wszystkich modeli tej firmy.

Na temat Matrixa i Prestona się nie wypowiem, bo nie miałem okazji operować tymi kijami.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline wadziol

Wędka Preston Carbonactive C-Tech Feeder 11"
« Odpowiedź #12 dnia: 25.03.2015, 19:48 »
Cyba ,że po prostu dokupic sobie do S7 szczytówkę Drennan 1 i 1.5 oz. Czy szczytówki Drennan pasują do różnych modeli tej firmy?
Ja mam Drennana S7, ale w wersji Avon czyli z podwójnym topem. Też był ze szczytówkami 2 i 3 oz. Dokupiłem sobie szczytówki 3/4, 1 oraz 1,5 oz. W Drennanie wymienne szczytówki pasują do wszystkich modeli tej firmy.

Na temat Matrixa i Prestona się nie wypowiem, bo nie miałem okazji operować tymi kijami.

No i w ten sposób Drennan robi się bardzo uniwersalnym kijem z tymi odkupionymi szczytówkami :)

Marcin

Offline Dawid1985

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #13 dnia: 01.12.2016, 10:26 »
Witam serdecznie czy ktoś miał doczynienia z ta wędka ? Zastawiam sie nad ta wędka będę łowił na wodach PZw ryby w przedziale 1-  5 kg. Ale potrzebny mi zapas mocy gdyż często wybieram sie koncercie gdzie trafiają sie karpie 10 kg ten kij jest z dopałka co mi bardzo umili sprawę gdyż na wodach pzw będę łowił na dużych odległościach i dość dużymi podatnikami wiec co 80 gr jak najbardziej mi odpowiada ale nie chciał był aż takiej kluchy i priorytetowa sprawa jest zapas mocy z góry dziękuje za każda odpowiedz

Offline Dawid1985

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #14 dnia: 01.12.2016, 10:27 »
http://www.ebay.de/itm/381321430991