Autor Wątek: Dragon MB Insanity Lite Match 3,9  (Przeczytany 3171 razy)

Offline maksz100

• Ekspert
  • Reputacja: 36
Dragon MB Insanity Lite Match 3,9
« dnia: 03.03.2018, 08:37 »
Czy ktoś miał do czynienia z tym kijkiem? Nic nie mogę znaleźć na jego temat...

A interesuje mnie: grubość blanku, czy przelotki są na wysokich stopkach, czy tylko na takie wygląda..  I jaką ma "prawdziwą" akcje?
Mam wrażenie, że tym kije karpiem można wyrywać z wody...:\  Szukam ultra lekkiej matchówki do dłubania  wszystkiego :D

Opis z katalogu:

Lekkie wędki odległościowe do połowu na średnich dystansach, charakteryzujące się przede wszystkim niską wagą i smukłym blankiem. Dynamiczne przy wyrzucie zestawu, szybkie przy zacięciu. Pięknie pracują przy holu każdej ryby, amortyzując każde szarpnięcie. Idealne wędziska na płytkie jeziora, gdzie stosuje się lekkie zestawy spławikowe. Zalecany zakres stosowanych żyłek: 0.12–0.16 mm. MegaBAITS Insanity to seria czterech rodzajów wąsko wyspecjalizowanych wędzisk do połowu ryb spokojnego żeru, od niewielkich płoci czy jazi po olbrzymie okazy karpi i amurów. Elegancki, stonowany design, funkcjonalna, dobrze wyprofilowana rękojeść, wysokiej klasy uchwyt i przelotki typu SiC.

Ciężar wyrzutowy: 15 g
Długość: 3.90 m
Długość transportowa: 1.35 m
Ilość części: 3
Waga: 239.00 g

ProBono

• Gość
Odp: Dragon MB Insanity Lite Match 3,9
« Odpowiedź #1 dnia: 03.03.2018, 09:00 »
Trochę ponad 3oo zł za kijek. Hmm jest to pewna nowość więc wątpię aby ktoś z naszych forumowych kolegów ja posiadał, tym bardziej, że kręg zakupowy zamyka się wokół innych firm. Jeśli już szukasz Matcha to warto by było odpowiedzieć sobie czy to na poważnie z tym łowieniem czy bardziej rekreacyjnie. Jeśli w grę wchodzą wypady po kilka w ciągu roku to promocja na kij Dragon Elite Pro Match 18 / 390 cm / 18 g powinna cię również zadowolić. Jest to porostu w miarę strasza seria wędek, za cenę 150 zł za nówkę. Myślę, że warto? Przemyśl

Offline maksz100

• Ekspert
« Odpowiedź #2 dnia: 03.03.2018, 09:07 »
Jak ja się rozkręcę... To czasami 5 razy w tygodniu nad wodą koczuje :D

Ten twój też ciekawy.. ;D

Normalnie feedery w 90% idą w ruch, ale w tym sezonie zmiana warunków i tam podział będzie  feeeder i matchówka.

Offline Łuki

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • SiG
« Odpowiedź #3 dnia: 03.03.2018, 09:44 »
Cześć.
 Ja wybrałem kija Mikado Apsara Classic Match 4.20  cw.5-25  waga 233g. Dwa składy. Ten kijek ma raczej spory zapas mocy,gaśnie szybciej niż mikado excellence. Wyszukany na SiG. Poszedłem tą myślą za pewnym forumowiczem.
 Natomiast - Apsara 390 waga 203 g , ma trzy składy. i jest nieco tańsza.
 Miałem też w ręce Mikado Excellence Match 3,90  cw.5-25 ;233 g.
Te kije są na sklepie w Gliwicach można je sobie obadać ...
(decyzję o długości 3.90 czy 4.20 podejmę jak założę do nich mój Chiński młynek )???
 Przedział cenowy od 150-190 zł.
 A propos kija z Dragona ... byłem zainteresowany Dragon Mega Baits Combat UL Match - 3.60M  cw.12G
Dzwoniłem do Katowic(Załęże) z zapytaniem.. tego nie mieli lecz mają  sporo innych z Dragona.
Ten w/w na zamówienie lecz trzeba kupić ..więc zrezygnowałem.

Pozdrawiam.

...to królestwo...

Pozdrawiam.

Offline maksz100

• Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: 03.03.2018, 10:28 »
Dragon Elite Pro Match 18 / 390 cm

Chyba ten zamówię...  Najwyżej połamie i wywalę w krzaki :facepalm:

Już mam cormoran distance match 420, więc teraz szukam delikatniej i 390  8)

Offline Łuki

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • SiG
« Odpowiedź #5 dnia: 03.03.2018, 10:37 »
Excellence, w jakiś sposób jest inaczej wyważony niż Apsara pomimo ,że mają tę samą wagę. Apsara bardziej leci.. natomiast Exe..prawie w poziomie.
...to królestwo...

Pozdrawiam.

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #6 dnia: 03.03.2018, 10:54 »
Poczekaj lepiej na nową Xenie albo dołóż i masz Flagmana Mantray Slider 3,9, która jest rewelacyjna. Ten dragon to jakiś dziw sama jego waga 240g w light 15, do tego te olbrzymie amury i karpie. Chyba źle zrobiłem kupując Airity 13p i G-maxa na karpiowe boje. Mogłem Smoka, który jest tańszy i na olbrzymy zaś przepłaciłem. :facepalm:

Offline maksz100

• Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 03.03.2018, 11:02 »

Mają "matchówki" na każdą wagę.. Nie, że ten akurat jest na wszystko ???

MegaBAITS Insanity to seria czterech rodzajów wąsko wyspecjalizowanych wędzisk do połowu ryb spokojnego żeru, od niewielkich płoci czy jazi po olbrzymie okazy karpi i amurów

ProBono

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 03.03.2018, 12:14 »
A widziałeś tą wędeczke? Dobra promocja i nawet ładnie się prezentuje
http://sklep.matchpro.pl/pl/p/G.-DIX-PROXIM-WAGGLER-MATCH-LM-3%2C90m-7-20g-Milo-306GD0S39/13482

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #9 dnia: 03.03.2018, 12:19 »
Ten dragon to jakiś dziw sama jego waga 240g w light 15, do tego te olbrzymie amury i karpie.
Miałem to samo napisać, bo waga oscyluje w granicach nowej Xenii strong, którą Tubertini reklamuje jako wędkę do połowów dużych karpi, amurów...i sumów na komercji :)

Offline maksz100

• Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 03.03.2018, 12:49 »
Chyba temat zakończony...

http://glinywedkarskie.pl/shop/odleglosciowki/447-flagman-squadron-pro-ultralitght-match.html

Flagman Squadron PRO Ultralitght Match 4.2 m

Długość: 4.2; ilość sekcji: 3; waga: 215.; długość transportowa: 145.; ciężar wyrzutowy 2-15 g

Offline piotr82

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #11 dnia: 04.03.2018, 08:27 »
W przypadku Dragona proponuje zrobic przymiarke z kolowrotkiem, poniewaz moze leciec na tak zwany pysk, mam Dragona z serii Mega Baits Black Shadow Match 4.2m cw do 20 i niestety mimo dwoch roznych kolowrotkow firm traper expert match oraz Dragon Maxima kijek leci na tak zwany pysk. W poprzedniej odleglosciowce Dragona z serii Mystery camou 4.2m cw2-15gr mialem podobna przypadlosc o floacie z serii silver edition juz nie wspominam bo sytuacja podobna. Z gory przepraszam za pisowni bez polskich znakow,korzystam z wersji live linuxa

Offline mg

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #12 dnia: 10.04.2018, 10:50 »
A ja mam tą wędkę Dragona
http://http://www.na-ryby.com/Wedka_Dragon_Express_Match.html

i w sumie sprawdza się nie najgorzej, szczególnie jak za takie pieniążki :)