Autor Wątek: Robin Red Haithsa  (Przeczytany 6864 razy)

Offline Baranowski Tomasz

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 20
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
Robin Red Haithsa
« dnia: 26.03.2015, 13:24 »
Używałem tego dodatku i jakoś mnie to nie zachwyciło. Koszt duży 130 zł /kg ,ale nie zauważyłem mega lepszych brań.
Może po prostu użyłem do niewłaściwych mieszanek lub w złej proporcji ( max . dodawałem 10 % w stosunku do mieszanki) lub jeszcze nie w odpowiedniej porze roku.
Miał ktoś z tym dobre doświadczenia ,lub może używacie do czegoś innego.

Tutaj znalazłem ciekawy artykuł o tańszym zamienniku robionych samemu http://markerteam.eu/pl/aktualnosci,3/robin-red,d47.html

Offline marek118

• Ekspert
  • Reputacja: 188
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Robin Red Haithsa
« Odpowiedź #1 dnia: 26.03.2015, 16:43 »
Ja z pelletem 12mm o zapachu robin red miałem do czynienia-sprawdził się tylko na komercji jako przynęta.

Offline fish007

• Ekspert
  • Reputacja: 91
  • Method Feeder Fishing
    • Galeria
    • Method Feeder Fishing
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #2 dnia: 26.03.2015, 17:13 »
Używam Dynamite Baits Pellet ROBIN RED 12 i 15 mm z dziurką jako przynęta, spisują się bardzo dobrze na wodach dzikich oraz na komercji, ostatniego karpia 14,2 kg złowiłem właśnie na Robin Reda. Proszek tez stosuję, kupuję w Czechach opakowania 250 gram za niecałe 20 zł. dodaję go około 2 łyżeczek na 30-40 deko suchej zanęty lub robię dip własnej produkcji - do buteleczki 150ml wsypuję 2/3 proszku i uzupełniam do pełnego olejem rybnym paszowym, mieszam starannie całość i po kilku dniach gotowe, ps. przed użyciem wstrząsnąć ;). W tym "dipie" dodatkowo zamaczam pellet Robin Reda na krótko przed łowieniem. Olej rybny kolega kupił w ubiegłym roku na allegro, za 5 litrów dał około 30 zł !
Method Feeder Fishing
https://www.facebook.com/Method-Feeder-Fishing-427686080710640/
Jazgarz - 26 cm
Ukleja - 26 cm
Piekielnica - 16 cm
Kiełb - 22 cm
Sumik Karłowaty - 44 cm

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 26.03.2015, 17:14 »
Koszt duży 130 zł /kg
Nieźle xD dodatek do zanęt praktycznie w cenie dobrego pickera xD

Abstrahując od ceny, to po przeczytaniu tego artykułu odnośnie własnoręcznie robionej odmiany tego produktu zastanawiam się po co firmy w ogóle robią to oryginalnie z tym mega drogim barwnikiem skoro jest on przeznaczony dla ptaków? Trochę naciąganie ludzi według mnie, przy tym brak widocznej poprawy wyników...
Cóż to potwierdza, że nie istnieje coś takiego jak cudowny dodatek który sprawi, że ryby będą się w kolejce do haczyka ustawiać :) 
Pozdrawiam
Marcin

Offline marek118

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #4 dnia: 26.03.2015, 17:45 »
Używam Dynamite Baits Pellet ROBIN RED 12 i 15 mm z dziurką jako przynęta, spisują się bardzo dobrze na wodach dzikich oraz na komercji, ostatniego karpia 14,2 kg złowiłem właśnie na Robin Reda. Proszek tez stosuję, kupuję w Czechach opakowania 250 gram za niecałe 20 zł. dodaję go około 2 łyżeczek na 30-40 deko suchej zanęty lub robię dip własnej produkcji - do buteleczki 150ml wsypuję 2/3 proszku i uzupełniam do pełnego olejem rybnym paszowym, mieszam starannie całość i po kilku dniach gotowe, ps. przed użyciem wstrząsnąć ;). W tym "dipie" dodatkowo zamaczam pellet Robin Reda na krótko przed łowieniem. Olej rybny kolega kupił w ubiegłym roku na allegro, za 5 litrów dał około 30 zł !

A tego karpia 14,2kg złowiłeś w wodach pzw czy na komercji?

Offline fish007

• Ekspert
  • Reputacja: 91
  • Method Feeder Fishing
    • Galeria
    • Method Feeder Fishing
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #5 dnia: 26.03.2015, 19:04 »
Tego karpia 14,20 kg złowiłem na komercji łowisko w Ochabach, na PZW już nie łowię bo szkoda czasu i kasy, lepiej zapłacić zezwolenie na Zbiornik Rybnicki / tu mam mój rekord tołpygi 125 cm - 25 kg /  i  Jezioro Goczałkowickie   / gdzie mam swój rekord karpia 95 cm - 15 kg / , wyjdzie tyle samo co PZW na rok a rybek więcej , poza tym jestem członkiem Českecho Rybářskecho Svazu to takie Czeskie PZW i teraz głównie tam wędkuję.
Method Feeder Fishing
https://www.facebook.com/Method-Feeder-Fishing-427686080710640/
Jazgarz - 26 cm
Ukleja - 26 cm
Piekielnica - 16 cm
Kiełb - 22 cm
Sumik Karłowaty - 44 cm

Offline marek118

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #6 dnia: 26.03.2015, 19:13 »
Też już nie łowie na pzw tylko jestem w dwóch małych stowarzyszeniach a komercja to tylko testy nowych wynalazków.

Offline Baranowski Tomasz

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 20
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 26.03.2015, 20:23 »
Koledzy temat dotyczy proszku Robin Red , a nie tego gdzie kto łowi .
Proszę o trzymanie się tematu,bo zależy mi na waszych opiniach i podpowiedzi co z tym proszkiem można zrobić .
Ciekawy patent z tym dipem .