Autor Wątek: Gizmo Angling wiązarka do haczyków  (Przeczytany 3490 razy)

Offline mr.White7

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 6
Gizmo Angling wiązarka do haczyków
« dnia: 16.03.2018, 09:45 »
Witajcie
Chciałem Was zainteresować przyrządem do wiązania haczyków firmy Gizmo Angling .Wiąże perfekcyjnie przypony standardowe używane do łowienia białej ryby , co najważniejsze jako chyba jedyna wiązarka nie skręca żyłki głównej i każdy wiązany przypon jest co do milimetra tak samo długi jak poprzednik. Możemy sobie łatwo sami ustalić jakiej długości przypony będziemy potrzebowali i taką długość zawiązać. Po dokupieniu dodatkowej głowicy możemy wiązać przypony do Method z bandem ,Quick stopem ,stoperem Egg Connectorem Micro Boilie Spike itp.itd . Mamy przewagę nad gotowcami ,ponieważ sami dobieramy materiał przyponowy ,długość ,rozmiar haka ,oraz sposób mocowania przynęty (hair metode) Praca przyrządem jest dziecinnie prosta i nawet człowiek który ma niewielkie zdolności manualne prawidłowo zawiąże przypon.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2243
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Gizmo Angling wiązarka do haczyków
« Odpowiedź #1 dnia: 16.03.2018, 09:49 »
Interesujące :thumbup:

Zdradzisz, gdzie to kupiłeś?
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline lipatl

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 33
« Odpowiedź #2 dnia: 16.03.2018, 09:51 »
Tomek

Offline mr.White7

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 16.03.2018, 09:58 »
Cena jest wysoka jeżeli chodzi o porównanie innych tego typu produktów ,ale za tą cenę masz przyrząd który praktycznie jest nie do zniszczenia i wiąże perfekcyjne węzły ,gdzie żyłka główna leży ZAWSZE na łopatce i jest nieskręcona .Przyrządu używa czołówka angielskich wyczynowców i opinie są bardzo pochlebne a o pieniądzach gentlemani nie dyskutują , zresztą ja zawsze mówię że dany artykuł jest tyle wart ile za niego zapłacą ale co racja to racja to chyba jedyna wada przyrządu
http://gizmoangling.com/index.php?

Offline bibosz

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 16.03.2018, 10:00 »
Dobra prezentacja Artur :thumbup: Widzę, że w końcu dostarczyli przesyłkę :)
Pozdrawiam - Robert

Offline mr.White7

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 16.03.2018, 10:07 »
Witaj
Trochę to trwało bo Anglię zasypał śnieg i w końcu przesyłka dotarła .Jestem bardzo zadowolony bo bez problemu mogę nakręcić sporo przyponów do Metody z hakami trochę mniejszymi do połowu dużego karasia na Dumbelsa czy też Pellet w wielkości 6-8 mm i wiązanie haków nr.14 z włosem na hakach z łopatką było uciążliwe i frane nigdy nie pasowały do pudełka ,zawsze albo były za długie lub za krótkie ,teraz nie ma problemu

Offline lipatl

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 33
« Odpowiedź #6 dnia: 16.03.2018, 10:13 »
Cena jest wysoka jeżeli chodzi o porównanie innych tego typu produktów ,ale za tą cenę masz przyrząd który praktycznie jest nie do zniszczenia i wiąże perfekcyjne węzły ,gdzie żyłka główna leży ZAWSZE na łopatce i jest nieskręcona .Przyrządu używa czołówka angielskich wyczynowców i opinie są bardzo pochlebne a o pieniądzach gentlemani nie dyskutują , zresztą ja zawsze mówię że dany artykuł jest tyle wart ile za niego zapłacą ale co racja to racja to chyba jedyna wada przyrządu
http://gizmoangling.com/index.php?
Tak jak napisałem, produkty bardzo fajny, co do długości przyponów to fakt, ciężko o powtarzalność długości, - miedzy innymi dlatego zrezygnowałem z pudełka Guru na poczet regulowanego Mapa, natomiast bardziej miałem na myśli, że  jeżeli chodzi o wykonanie to nie widać tu żadnych specjalnych materiałów, które mogły by tak drastycznie wpłynąć na cenę. Jeżeli unormowaliby by poziom cenowy na jakimś sensownym poziomie to na pewno produkt zyskałby dużo większą popularność. Jednak jak mówisz gentlemani o pieniążkach nie dyskutują.  ;)
Tomek

Offline mr.White7

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 16.03.2018, 10:17 »
To produkt angielski i zapewne nie masowa produkcja tylko mała rzemieślnicza firma . Typowa ślusarska robota i ciekawie rozwiązane przenoszenie napędu głowica * bębenek oraz precyzyjnie wykonane przyrządy chwytające żyłkę oraz zwalniające pętlę . Płacimy za patent i pomysł a w drugiej kolejności za materiał i włożoną pracę . Ważne też dla zawodników wyczynowych że długość przyponu jest zawsze taka sama co do milimetra co przy wymianie zerwanego przyponu zaoszczędza tak ważny czas a dla zakręconych Metodowców ważne jest że przechowujemy nasze przypony lekko napięte w pudełkach np.Guru czy też innych o stałym rozmieszczeniu punktów mocowania

Offline Hotpoint

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Ardiansson
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #8 dnia: 16.03.2018, 10:24 »
Patrząc na cenę, chyba trzeba poczekać na wersję z Ali ;)
Wujek Dobra Rada

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
« Odpowiedź #9 dnia: 16.03.2018, 10:43 »
Patrząc na cenę, chyba trzeba poczekać na wersję z Ali ;)

Dokładnie, 135 funtów za podstawową wersję to lekka przesada.

Ja na dwóch gwoździach wiążę i mam taką samą powtarzalność długości.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek