Autor Wątek: Fotel Matrix Accessory Chair  (Przeczytany 44222 razy)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Fotel Matrix Accessory Chair
« Odpowiedź #135 dnia: 04.02.2022, 08:32 »
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline dalglish7

• Ekspert
  • Reputacja: 87
« Odpowiedź #136 dnia: 10.02.2022, 12:54 »
maximgft napisz jakich szelek plecakowych używasz ?
Jak możesz to wstaw zdjęcia jak je przypinasz do fotela i jak to się prezentuje na plecach?
Z góry dziękuję i pozdrawiam :) :beer:
Zbyszek

Offline Drapichrust

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #137 dnia: 22.02.2022, 21:29 »
Jest nas tu sporo użytkowników tego fotela, może komuś się przyda ta informacja - znalazłem w końcu zgrabną półkę która idealnie mieści się w złożonym fotelu i nie kosztuje 200-300 złotych. Dokładnie dałem za nią 115 zł. Często łowię daleko od samochodu, podpinam fotel pod plecak Korum ale z półki Jaxon musiałem rezygnować, za bardzo wystawała. Ten Delphin jest tylko 5 cm węższy i chowa się jak na załączonych zdjęciach. Producent nie przemyślał jednej sprawy, zabrakło kilku milimetrów na szerokości półki, by ustawić obok siebie dwa duże pudełka typu Drennan Maggi Box.

Artur

Offline kolo_sun

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #138 dnia: 22.02.2022, 22:40 »
Szukajac kompaktowej półki do fotela na forum znalazłem takie ogłoszenie - polka flagmana chowa sie w oparciu fotela co napewno ułatwia transport . Moze komus sie przyda takia informacja. link  https://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=20482.msg548394#msg548394

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #139 dnia: 23.02.2022, 09:37 »
Drapichrust, a masz tego Koruma compact czy dużą wersję?
Krwawy Michał

Offline Drapichrust

• Ekspert
« Odpowiedź #140 dnia: 23.02.2022, 10:00 »
Mam ten duży, dokładnie ten:

https://sklepdrapieznik.pl/plecaki/41102-plecak-korum-transition-ruckbag.html

Swoją drogą aktualna cena powala, ja dwa lata temu dawałem za niego ok. 320 złotych :'(
Artur

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #141 dnia: 23.02.2022, 10:14 »
Dzięki.
Właśnie widzę, że masakra. Zastanawiam się, czy będzie współgrał z mniejszym dobrze. Chcę trochę połazić po dzikich terenach, gdzie z wózkiem jest ciężko wleźć...
Krwawy Michał

Offline Adam976

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #142 dnia: 25.02.2022, 12:04 »
Jest nas tu sporo użytkowników tego fotela, może komuś się przyda ta informacja - znalazłem w końcu zgrabną półkę która idealnie mieści się w złożonym fotelu i nie kosztuje 200-300 złotych. Dokładnie dałem za nią 115 zł. Często łowię daleko od samochodu, podpinam fotel pod plecak Korum ale z półki Jaxon musiałem rezygnować, za bardzo wystawała. Ten Delphin jest tylko 5 cm węższy i chowa się jak na załączonych zdjęciach. Producent nie przemyślał jednej sprawy, zabrakło kilku milimetrów na szerokości półki, by ustawić obok siebie dwa duże pudełka typu Drennan Maggi Box.

Mam pytanie co to za półki na tym fotelu, można o konkretne linki. I jeszcze jedno obie te półki z lewej i z prawej strony fotele mieszczą się w kieszeni fotela ?

Offline Drapichrust

• Ekspert
Artur

Offline Adam976

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: 26.02.2022, 10:21 »
Powiedz a jak sobie radzisz jak pada deszcz, nie moczy zanęty. I jeszcze jedno jakie wymiary wewnętrzne ma ta półka bo z linku wynika że szerokość 30 cm, a Ty piszesz że brakuje kilku mm aby zmieściły się dwa duże pudełka typu Drennan Maggi Box które mają 16,8 cm, a więc dwa to już 33,6 cm. Sprzedawca podaje że szerokość jest 30 cm. Jak to jest w rzeczywistości z tą szerokością półki.
I co to za pudełka u Ciebie na półce te żółte i czerwone te prostokątne, zwłaszcza podoba mi się te czerwone i w nim te małe w środku.

Offline Drapichrust

• Ekspert
« Odpowiedź #145 dnia: 26.02.2022, 12:02 »
Wymiary wewnątrz w milimetrach to 29,6 x 49. Te pudełka to Tubertini i Traper (to czerwone), są zestawy 4 sztuki 0,25l plus zbiorcza kuweta 1l. Wiele firm ma takie w swojej ofercie, np. Match Pro, Flagman itp. Różnią się tylko kolorem i ceną.
Co do deszczu, wtedy rozkładam parasol lub nie łowię, gdy zbyt mocno przygrzewa słońce nakrywam pojemniki ręcznikiem i tyle. Nie lubię wielkich półek z parawanami, często łowię w krzakach i staram się minimalizować wyposażenie.

https://sport-fishing.pl/produkt/2397/zestaw-5-pudelek-z-dziurkowana-pokrywka-scatola-kango-2
Artur

Offline Adam976

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #146 dnia: 26.02.2022, 12:45 »
Dzięki wielkie za podpowiedź. Ja w tym roku kompletuje cały sprzęt od zera i chce być kompaktowy, aby zabrać  wszystko na garba i dojść wszędzie bez wózka. Dla tego też kupiłem fotel matrix bo lekki jest i dużo ludzi polecało go. A jak usiadłem to wygodny. Teraz szukam podpowiedzi jak go uzbroić, w jakie półki i inne elementy aby było jeszcze wygodniejsze wędkowanie. I dzięki takim postom między innymi jak twój szukam inspiracji do zmontowania swojego zestawu. Kupiłem tą półkę z linku, teraz pudła i może jeszcze coś z drugiej strony krzesła zamontuję dla równowagi. Myślałem o podpórkach na wędkę, ale to się jeszcze zobaczy. Zastanawiam się tylko jak z jednej strony będzie taka półka z obciążeniem czy fotel jak z niego wstanę nie przechyli się na stronę półki ?

Offline Drapichrust

• Ekspert
« Odpowiedź #147 dnia: 26.02.2022, 13:18 »
Spokojnie, nic się nie przechyli, fotel jest stabilny, półka też trzyma poziom. Ja Ci polecam podpórkę z grzebieniem na przód, pod dolniki fajka neoprenowa i masz najlżejszy możliwy zestaw. Cieszę się, że Ci się przydał mój wpis, o to chodzi na forum, sam mnóstwo patentów i rozwiązań tu podpatrzyłem ;)

Artur

Offline Mardead

• Ekspert
  • Reputacja: 299
« Odpowiedź #148 dnia: 25.03.2022, 06:31 »
Od jakiegoś czasu użytkuje fotelik częściej niż CUDO, ale zawsze brakowało mi mocowania pod rurkę D25 by choćby używać półki bocznej mocowanej na dwóch nogach lub restroda. Pomyślałem nad w sumie dość banalnym rozwiązaniem.
Rozwiązanie nie inwazyjne, bo to przykręcana obejma z gwintem pod wszelakie akcesoria, ale do montażu trzeba odkręcić zawias tylnych nóżek.
Co prawda jeszcze nad wodą w tym roku nie byłem, ale wstępne testy zrobiłem w pracy.

Te obejmy przykręciłem w podkładką z koszulki termokurczliwej by nie podrapać farby.

Oczywiście rurki równoległe do fotela.

Rozwiązanie nie powoduje dużej zmiany wagi, ale funkcjonalność znacznie wzrasta.
Mocowania zawsze można odkręcić i przy fotelu zostają tylko obejmy z gwintami.
Marcin

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #149 dnia: 25.03.2022, 07:06 »
Piknie :bravo:
Krwawy Michał