Na razie wiemy tyle, że:
Odpowiedzi nr 68 z dnia 03.04.2015
- czy łowimy z jakichś gotowych pomostów- stanowisk czy z brzegu? Tak z tych co nie będą zajęte, wcześniej będzie informacja o tym, że będzie nasza impreza, mamy ponad 100 pomostów tam więc damy rade
- jaka jest w strefie brzegowej konfiguracja dna ? ( ostre spady, powoli zmieniająca się głębokość itp) Dno jest bardzo zróżnicowane, wszystko co wymieniłeś, najłatwiej przejść wodę wokoło aby sobie "ustrzelić" dla siebie łowisko
- jakie ryby w porze zlotu bedą podstawowym połowem? każdy niech wybierze co chcę,
- jakimi metodami jest sens łowić ( metoda, feder, wagler, bat ) ? wszystkie z wymienionych
- jakich przynęt używa się tam najczęściej ? tylu ilu wędkarzy tyle przynęt, ja uwielbiam łowić na robactwo
- czy na miejscu jest jakikolwiek dostęp do prądu ( np podładowanie telefonu itp) ? nie ma prądu, jesteśmy skoszarowani w lesie, pełen Survival
- czy jest jakaś wiata czy coś podobnego w razie deszczu ? Jest i mam nadzieję, że będzie udostępniona, przy niej będzie grill, ognisko, parking.
Odpowiedzi nr 71 z dnia 03.04.2015
To woda o którą dbają fanatycy/członkowie stowarzyszenia od lat, do tego dodam, że jezioro Czarne - jest dziś Czarne, a z dnia na dzień robi się krystalicznie czyste, widać dno nawet na 4m głębokości
Ryb jest pod dostatkiem, ale także woda strasznie chimeryczna - nie komercja, więc okażę się jakie mamy umiejętności na obcej wodzie
Odpowiedzi nr 88 z dnia 17.04.2015
Link nr 1 zaproponowany przez s7 to miejsce gdzie w pobliżu łowię i jest żabi skok na plaże, faktycznie od Wojciechowa jest najlepszy dojazd.
Ja już podawałem gdzieś nr tel swój i namiary na siebie, na pewno wszystkich sprowadzę w jedno miejsce wyjściowe i jak ktoś będzie miał problem wyjadę po Niego aby wskazać drogę.
Panowie zaproponujcie jakiś plan typu, zawody, ognisko, spotkanie itd itp.
Na tą chwilę jest gwarantowane:
Ognisko, grill, kiełbaski, woda, worki na śmieci, jakieś ławki, dostęp do baraku, "prysznic na plaży", miejsca gdzie będzie można rozbijać namioty, pomosty wolne do połowu ryb, spotkanie wspólne oficjalne z gospodarzem czyli zarządem i pokazy jakieś czy wymiana doświadczeń itd itp.
Jeśli będzie potrzeba i będzie padać non stop to na szybko znajdziemy jakieś noclegi.