Ankieta

Gdzie chciałbyś się zlecieć?

Wodna Dolina - Druid
5 (20%)
Bledzewo - Ostap
2 (8%)
Rogożno - Grendziu
13 (52%)
Świerklaniec - Mateo
5 (20%)
Jezioro Margonińskie - Grendziu
0 (0%)

Głosów w sumie: 22

Głosowanie skończone: 13.04.2015, 20:53

Autor Wątek: Miejsce zlotu SiG - 2015  (Przeczytany 53506 razy)

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Miejsce zlotu SiG - 2015
« Odpowiedź #105 dnia: 28.04.2015, 13:31 »
Moja propozycja. Piątek przyjazd, spotkanie integracyjne. W sobotę i niedzielę łowienie rybek.
Zbyszek

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #106 dnia: 28.04.2015, 13:33 »
 Na razie wiemy tyle, że:

Odpowiedzi nr 68 z dnia 03.04.2015
- czy łowimy z jakichś gotowych pomostów- stanowisk czy z brzegu? Tak z tych co nie będą zajęte, wcześniej będzie informacja o tym, że będzie nasza impreza, mamy ponad 100 pomostów tam więc damy rade
- jaka jest w strefie brzegowej konfiguracja dna ? ( ostre spady, powoli zmieniająca się głębokość itp) Dno jest bardzo zróżnicowane, wszystko co wymieniłeś, najłatwiej przejść wodę wokoło aby sobie "ustrzelić" dla siebie łowisko
- jakie ryby w porze zlotu bedą podstawowym połowem? każdy niech wybierze co chcę,
- jakimi metodami jest sens łowić ( metoda, feder, wagler, bat ) ? wszystkie z wymienionych
- jakich przynęt używa się tam najczęściej ? tylu ilu wędkarzy tyle przynęt, ja uwielbiam łowić na robactwo
- czy na miejscu jest jakikolwiek dostęp do prądu ( np podładowanie telefonu itp) ? nie ma prądu, jesteśmy skoszarowani w lesie, pełen Survival
- czy jest jakaś wiata czy coś podobnego w razie deszczu ? Jest i mam nadzieję, że będzie udostępniona, przy niej będzie grill, ognisko, parking.

Odpowiedzi nr 71 z dnia 03.04.2015
To woda o którą dbają fanatycy/członkowie stowarzyszenia od lat, do tego dodam, że jezioro Czarne - jest dziś Czarne, a z dnia na dzień robi się krystalicznie czyste, widać dno nawet na 4m głębokości
Ryb jest pod dostatkiem, ale także woda strasznie chimeryczna - nie komercja, więc okażę się jakie mamy umiejętności na obcej wodzie

Odpowiedzi nr 88 z dnia 17.04.2015
Link nr 1 zaproponowany przez s7 to miejsce gdzie w pobliżu łowię i jest żabi skok na plaże, faktycznie od Wojciechowa jest najlepszy dojazd.
Ja już podawałem gdzieś nr tel swój i namiary na siebie, na pewno wszystkich sprowadzę w jedno miejsce wyjściowe i jak ktoś będzie miał problem wyjadę po Niego aby wskazać drogę.
Panowie zaproponujcie jakiś plan typu, zawody, ognisko, spotkanie itd itp.
Na tą chwilę jest gwarantowane:
Ognisko, grill, kiełbaski, woda, worki na śmieci, jakieś ławki, dostęp do baraku, "prysznic na plaży", miejsca gdzie będzie można rozbijać namioty, pomosty wolne do połowu ryb, spotkanie wspólne oficjalne z gospodarzem czyli zarządem i pokazy jakieś czy wymiana doświadczeń itd itp.
Jeśli będzie potrzeba i będzie padać non stop to na szybko znajdziemy jakieś noclegi.

Robert

Grendziu

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 28.04.2015, 13:41 »
Hej.

O Harmonogram prosiłem abyśmy jakoś ułożyli wspólnie, organizacyjnie pomaga mi już jedna osoba z forum z czego bardzo się cieszę.
Rezerwacja wody jest od piątku do niedzieli - nie ma godziny kiedy co i jak start, ja będę od piątku od 8mej rano na wodzie na Was czekał, pewnie część osób przyjedzie w piątek a część w sobotę.
Co do pytania czy wziąć wózek - tak zabrałbym, nie daje gwarancji, że wszyscy będą łowić obok siebie, bo ryby nad wodą najlepiej łowi się z pomostów które są prywatne ale będą Nam użyczone na te dni. Jak pojawi się odpowiedni harmonogram to myślę, że u nas na www.czarne.info pojawi się odpowiedni NEWS i nie będzie konfliktu z członkami stowarzyszenia, zresztą Zarząd organizacyjnie też będzie mnie wspierał jakoś.

Płatności można zrobić online http://czarne.info/platnosci/ lub w  sklepach w Rogoźnie, za parking nie ma opłat.

Czekam na propozycję co i jak ma się odbyć. Przypominam, że bawimy się w "starym stylu" czyli jak to się dziś zowie pełen Survival, noclegi pod chmurką, namiotem czy w aucie, a na plaży myjemy się. Chyba, że będzie non stop padać, a  bardziej "lać jak z cebra", to na "szybko" gdzieś się ewakuujemy na jakieś noclegi :)

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #108 dnia: 28.04.2015, 14:24 »
A ja mam pytanie czy ktoś planuje pojawić się np. z rodziną, nie koniecznie łowiącą? Pytam, bo jak wcześniej wspomniałem na sobotę mam umówione zawody, a właściwie piknik rodzinny i gdybym zmienił plany, to muszę coś z resztą rodziny zrobić. Tak czy owak jak tylko załatwię urlop to w piątek będę nad wodą i ew. w sobotę popołudniu na nockę bym też podjechał :).
Woda jest przednia, tak w sumie Grendziu, może bym się wpisał do tego stowarzyszenia, zamiast PZW kupować co roku? Porozmawiamy w maju nad wodą
Robert

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #109 dnia: 28.04.2015, 14:29 »
Moja propozycja. Piątek przyjazd, spotkanie integracyjne. W sobotę i niedzielę łowienie rybek.

A jak ktoś pracuje w piątek i ma dojechać 350km? Osoby spoza Poznania i okolic mogą mieć problemy z integracją :)
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline s7

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #110 dnia: 28.04.2015, 14:56 »
Może tak:
29.05.2015
8.30 - 20.00
Przyjazd uczestników, zapoznanie się z terenem( kopanie latryn, itp.) oraz łowiskiem.
21.00 - oficjalne powitanie przy ognisku.
Robert

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #111 dnia: 28.04.2015, 15:51 »
Ja będę z moją suczynką czyli piesunią :) z małym synem tyle km to nie będę jechał

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline zbyszek321

• Ekspert
« Odpowiedź #112 dnia: 28.04.2015, 16:42 »
Dominik w sobotę możemy zrobić integrację z tymi, co nie przyjechali w piątek. :beer:
Zbyszek

Offline s7

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #113 dnia: 28.04.2015, 16:43 »
Może taki schemat   Zlotu SiG ?

29.05.2015
                  -     08.30 – 20.00 Przyjazd uczestników, zapoznanie się z terenem(przygotowanie bazy)
                  -     21.00 - oficjalne powitanie przy ognisku.
30.05.2015
                  -     06.00 – 12.00 wędkowanie
                  -     15.00 – 21.00 wędkowanie
                  -     22.00 -…......   integracja przy ognisku
31.05.2015
                  -     09.00 – 15.00 wędkowanie
                  -     16.00 integracja przy sprzątaniu terenu oraz zakończenie Zlotu.
Robert

Offline zbyszek321

• Ekspert
« Odpowiedź #114 dnia: 28.04.2015, 16:44 »
Plan zlotu ok. :thumbup:
Zbyszek

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #115 dnia: 28.04.2015, 18:13 »
Może taki schemat   Zlotu SiG ?

29.05.2015
                  -     08.30 – 20.00 Przyjazd uczestników, zapoznanie się z terenem(przygotowanie bazy)
                  -     21.00 - oficjalne powitanie przy ognisku.
30.05.2015
                  -     06.00 – 12.00 wędkowanie
                  -     15.00 – 21.00 wędkowanie
                  -     22.00 -…......   integracja przy ognisku
31.05.2015
                  -     09.00 – 15.00 wędkowanie
                  -     16.00 integracja przy sprzątaniu terenu oraz zakończenie Zlotu.

W takim razie, to ja nie mam szans na załapanie się na połowę zlotu, jak i pewnie większość, która ma do przejechania kilkaset km. i pracuje jak każdy biały człowiek.

Sam optowałem za neutralnym miejscem zlotu, ale widzę, że lobby Wielkopolskie przejmuje imprezę. W takim razie ja dziękuję.
Poza tym S7, jak wcześniej ustalaliśmy miejsce, to pisałeś, że ewentualnie wpadniesz na jeden dzień. Teraz proponujesz zlot 3-dniowy, na który spora część nie ma szans dojechać na czas.

Opcja na zasadzie "najwyżej dojedziesz później" mnie nie kręci, sorry.
Dominik

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #116 dnia: 28.04.2015, 18:17 »
To zamiast narzekać jak stara baba zaproponuj jakiś alternatywny plan :P
Pozdrawiam
Marcin

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #117 dnia: 28.04.2015, 18:23 »
To zamiast mnie obrażać przejrzyj wcześniejsze wpisy.
Dominik

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: 28.04.2015, 18:24 »
Dominik,spokojnie. Odświeżyłem temat i bardzo dobrze,że jest jakaś konkretna propozycja. S7 zaznaczył na początku że to jego sugestia.
Wszystko podlega dyskusji. Żadna decyzja jeszcze nie zapadła.
Ustalmy np.że oficjalnie zaczynamy zlot  o 08:00 w sobotę,a kończymy np.o 14:00 w niedzielę. Jak ktoś ma ochotę lub potrzebę przyjechać wcześniej lub zostać dłużej to jego sprawa.

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #119 dnia: 28.04.2015, 18:31 »
Daniel, jestem spokojny :)

Po prostu nie rozumiem, że jak miesiąc temu z Gienkiem, Grendziem i innymi próbowaliśmy dojść do wspólnego zdania, to nikt inny się nie angażował. Teraz, padła propozycja, która nie odpowiada niemalże każdemu, kto ma normalną pracę i rodzinę. Jak o tym wspomniałem, to dostałem odpowiedź, że mogę "dointegrować się" dzień później.

Całe wcześniejsze zamieszanie polegało na ustaleniu miejsca dostępnego dla wszystkich. I co? Okazuje się, że spoko już ustaliliśmy miejsce, to nagle pojawiają się osoby, które proponują rozwiązania, które negują wcześniejsze założenia.

Ktoś zapomina po prostu, że ten zlot jest dla wszystkich, a nie dla kolegów z Poznania oraz innych, którzy ewentualnie dojadą później.
Dominik