Autor Wątek: Jaki 3-komorowy pokrowiec 140-160 cm w cenie do 200 zł?  (Przeczytany 11788 razy)

Offline Bqjaw

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 10
  • Ulubione metody: method feeder
Jaki polecacie pokrowiec na wędki długość 140-160 cm
Najlepiej 3 komorowy cena około 150-200 zł?
Bartosz Kujawski

Offline pylson

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
Odp: Jaki 3-komorowy pokrowiec 140-160 cm w cenie do 200 zł?
« Odpowiedź #1 dnia: 28.06.2018, 10:42 »
Ja mam taki:

https://sklepdrapieznik.pl/sklep/pokrowce-na-wedki-miekkie/25271-futeral-na-wedki-daiwa-rod-case-triple-157cm.html?search_query=Futeral+na+wedki+Daiwa+Rod+Case+Triple+-+157cm&results=1

Trochę ponad budżet. Byłem z nim na rybach juz kilka razy i sobie go chwalę, jest dosyć sztywny, lekki, dobre zamki. Zależało mi na usztywnianym spodzie, ponieważ moje auto jest za krótkie na ten pokrowiec i po złożeniu tylnej kanapy pokrowiec z wędkami opiera się o kanapę, więc spora część "zestawu" jest w powietrzu:) Ma trzy komory, ale nie wożę w nim trzech wędek, tylko w jednej komorze mam teleskopową z kołowrotkiem (spławik) - taka na szybkie rozłożenie zestawu.
W drugiej komorze mam pozostałe 3 wędki bez kołowrotków (na kołowrotki mam oddzielny pokrowiec) a w trzeciej komorze trzymam wszystkie podpórki.

Offline MarcinD

• Ekspert
  • Reputacja: 279
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 28.06.2018, 11:08 »
Za taką cenę masz usztywniany pokrowiec Trapera 4 komorowy z solidnego materiału, solidnymi zamkami bez konkurencji. Nie wiem co jest w tej Daiwie takiego że miękki pokrowiec kosztuje tyle co usztywniany no ale cóż...

https://sklepdrapieznik.pl/sklep/pokrowce-na-wedki-usztywniane/28280-pokrowiec-traper-match-competition-4-komorowy.html

Napisz do nich to Ci zamówią

A jak chcesz miękki ale z dużą ilością gąbki i też w super jakości to polecam Team Dragon'a. Sporo pokrowców już miałem w ręku i Traper nie ma konkurencji w stosunku do ceny a w niższej przy miękkich Dragon też.

Offline Mikołaj Burkiewicz

• Ekspert
  • Reputacja: 116
« Odpowiedź #3 dnia: 28.06.2018, 11:52 »
Ja mam taki i polecam
https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/dam-pokrowce-transportowe/s/14423

Porządny materiał. zmieści 3 wędki w pełnym uzbrojeniu. Ma dużo dodatkowych kieszeni z bocznymi zamkami. W wersję 150 cm wchodzi 3 składowy feeder o długości 4.2 m

Offline pylson

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #4 dnia: 28.06.2018, 13:15 »
MarcinD nie wiem co takiego jest w tej Daiwie, jest to mój pierwszy pokrowiec jaki kupiłem.
Nie będę ukrywał, że jestem fanem tej marki, strasznie lubię produkty firmy Daiwa i Browning. Po drugie, może to trochę kobieca cecha, ale towar zakupiony przeze mnie musi mi się podobać wizualnie. Te pokrowce co pokazaliście są po prostu brzydkie moim zdaniem :)
Za to Daiwa jest naprawdę ładnym i solidnym pokrowcem, który spełnia moje oczekiwania. Może gdybym wydał te pieniądze, a pokrowiec okazałby się kiepski, zacząłby się przecierać, czy zamek zacinać, to wtedy bym stwierdził, że zapłaciłem tylko za logo. Nie twierdzę, że nie ma innych tańszych i pewnie lepszych pokrowców. Ale dopóki z tego jestem zadowolony, to nie żałuję żadnej wydanej złotówki :)

Offline mrucin

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #5 dnia: 28.06.2018, 14:47 »
Nie wiem na czym Ci zależy najbardziej: wygląd, jakość, cena, funkcjonalność.
Ja kupiłem w 2015 roku coś takiego: https://archiwum.allegro.pl/oferta/pokrowiec-na-wedki-150cm-3-komory-10-gratisow-i2059954445.html
Sprzedawcy już nie ma na Allegro.
Ale do niego wchodzi mi:
- 3 wedki karpiowe 360cm z duzymi kołowrotkami  np. Okuma Integrator
- 8 sztyc do podpórek
- parasol pełny Hokkaido + sztyca
- podbierak 70cm z gumowanej siatki
- worek do ważenia ryb
- siekierka
- 3 sygnalizatory + 6 swingerów i jeszcze jakieś drobiazgi
- w zeszłym roku wkładałem do niego jeszcze matę karpiową Cormorana ale już mi się nie chce.
Po załadowaniu jest tak sztywny, że dodatkowego nie potrzebuje ;-)

Po 3 latach użytkowania nic się nie zepsuło. Ledwo go dopinam i ciężki jest jak diabli.
Ale ładuje go w pionie na wózek elektrostatyka W3 i mam jeszcze na wózka sporo miejsca. I kosztował 68zł.

Offline kubik4000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
« Odpowiedź #6 dnia: 28.06.2018, 15:34 »
4 lata temu zacząłem wędkować dzięki mojemu koledze który mnie zaszczepił wędkarstwem i powtarzał mi dołóż więcej do sprzętu a nie kupuj badziewia. Kupiłem pokrowiec 3 komorowy na allegro koszt 70 zł  160cm  i  po 5  miesiącach odpruły sie paski itp dziadostwo.
Kolega doradził mi Polską firmę pokrowców ELIA i kupiłem. Mam go od 3 lat nic złego się z nim nie dzieje wszystko idealne i  mocne porządne zamki plus miejsce osobne na parasol, ja ci to polecam. Kupiłem go osobiście bo mam blisko do tego sklepu linka ci podaje http://jezozwierz.abc24.pl/default.asp?kat=78600&pro=624352    i żeby nie było że promuje ten sklep to możesz sobie kupić gdzie indziej. Solidna firma myślę że nie jeden na forum wędkarz ma taki pokrowiec Pozdrawiam

Offline muzzy123

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 51
  • Tomek
« Odpowiedź #7 dnia: 10.01.2019, 10:14 »
Kolega doradził mi Polską firmę pokrowców ELIA i kupiłem. Solidna firma myślę że nie jeden na forum wędkarz ma taki pokrowiec Pozdrawiam

Właśnie dzwoniłem zapytać się gdzie mogę kupić ich pokrowce, strasznie miła pani właścicielka powiedziała, że takiego jak ja chce nie ma (2 komorowy. 140) i że może mi uszyć, ale dopiero za miesiąc bo "nie ma pracowników" i trzeba czekać - czyli dobry znak.
Tomek

Offline The_gie

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #8 dnia: 11.01.2019, 11:56 »
Posiadam zwykły pokrowiec, miękki, o klasycznym wyglądzie. Kosztował około 100zł.
Mam zwyczaj przygotowywać wędki i zestawy przed wyjazdem na ryby, czy to wyjazd nad rzekę, czy nad jezioro.
Jak bym miał kupić nowy (a do tego po mału się przymierzam), zakupił bym pokrowiec przystosowany do transportu uzbrojonych wędek, z oddzielnymi komorami i miejscem na kołowrotki.
Takie pokrowce oferuje specjalizacja karpiowa, kwestia doboru długości pokrowca i oczywiście ceny, ponieważ przeskok cenowy jest ogromny, od 200zł do nawet 1000zł.

Przykład zabudowy:
Cruzade Rod Holdall 10ft, niestety cena wyższa od założonej o koło 100zł

Prologic Commander Rod Holdall, cenna około 270zł w wersji 10ft (okres zimowy)
https://allegro.pl/prologic-cruzade-rod-holdall-10ft-3-3-54429-i7090763158.html

Widziałem black diwa poniżej 200zł ale w dłuższych wersjach 13ft
https://carplive.pl/produkt/daiwa-pokrowiec-black-widow-13ft-4-rod/?gclid=Cj0KCQiAmuHhBRD0ARIsAFWyPwjeq54fit7-Lh1214ZQKFfPZWrOxGw1BSdSQHdQeA2PVrMQuNfXfLAaAvUzEALw_wcB

Offline hobby

• Ekspert
  • Reputacja: 188
    • Galeria
« Odpowiedź #9 dnia: 11.01.2019, 12:14 »
Zwróć uwagę na ten pokrowiec https://carponline.pl/pl/p/MIVARDI-Rod-Holldal-New-Executive-145-Pokrowiec-na-trzy-wedki/1840
MIVARDI Rod Holldal New Executive 145 - Pokrowiec na trzy wędki, naprawdę bardzo praktyczny, każda wędka jest od siebie oddzielona grubymi zapinanymi na rzepy przegrodami. Miałem już różne a z tego jestem naprawdę zadowolony, trzy a czasami cztery feederki bezpiecznie się mieszczą.(coś bardzo ciągnie mnie w stronę Mivardi). :P
...Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić, nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem...
Jurek

Offline wkz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
« Odpowiedź #10 dnia: 12.01.2019, 07:12 »
A mógłbyś wstawić jakieś foty wnętrza tego pokrowca? Tam jest boczna kieszeń na podpórki, bo na zdjęciach wydaje mi się, że ją widzę :)

Edit: znalazłem Twoją recenzję :)

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Offline hobby

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #11 dnia: 12.01.2019, 10:34 »
A mógłbyś wstawić jakieś foty wnętrza tego pokrowca? Tam jest boczna kieszeń na podpórki, bo na zdjęciach wydaje mi się, że ją widzę :)

Edit: znalazłem Twoją recenzję:)
Recenzja dotyczy zupełnie innego pokrowca (raczej na karpiówki trzy składowe), chociaż i feedery tez z powodzeniem się mieszczą, ten do którego podałem link jest zupełnie inny. Postaram się do wieczorka, zrobić fotki i krótki opis
...Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić, nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem...
Jurek

Offline hobby

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #12 dnia: 12.01.2019, 14:56 »
Wkz - Troche zdjęć i opis znajdziesz pod adresem : http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=13822.msg389387#new
Jurek

Offline kolunio21

• Ekspert
  • Reputacja: 34
« Odpowiedź #13 dnia: 14.10.2019, 15:02 »
Witajcie.
Przymierzam się do pokrowca na dwie wędki , 2 lub 3 komory
Zastanawiam się nad takim.
https://allegro.pl/oferta/pokrowiec-mikado-2-komory-carp-fine-line-160cm-7897999794?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Lub
https://allegro.pl/oferta/pokrowiec-match-feeder-3-traper-150cm-8500240649?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Ceny w miarę podobne a który lepszy ?
Z góry dziękuję

Offline jack.s

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #14 dnia: 14.10.2019, 16:03 »
Nikt nie poleca Lorpio Extreme? Dziwne 8) Mam od paru miesięcy usztywnianą wersję i sobie chwalę. Wchodzą mi dwa feedery i jeden picker bez problemu, w boczną kieszeń wchodzą podpórki, szczytówki na 3 wędki i sztyca do podbieraka. Porządne wykonanie i konkretne zamki. Lekko ponad budżet, ale może uda się wyhaczyć na jakiejś promocji i za dwie stówy.