Nie widziałem jeszcze wątku dotyczącego takich, trochę nietypowych pokrowców, zatem - o co mi chodzi?
Szukam pokrowca do targania w nim dużej ilości sprzętu. Takiego który pomieści 4 uzbrojone wędki (także z kołowrotkami 4000/5000), o długości transportowej 175 cm, 8 metrową tyczkę z zapasowym topem (nie wiem niestety ile wyjdzie z tego tub, bo dopiero jedzie do mnie), 2-3 baty, 2 sztyce do podbieraka, parasol, 2 feeder army. Tak, wiem, dużo sprzętu, ale pewnie będę też w nim to wszystko przechowywał w domu.
Co istotne poza długością, zależy mi na tym, żeby część na tuby/parasol/graty i część(i) do transportu uzbrojonych wędek z kołowrotkami dały się rozdzielić. Z czasem bowiem możliwe że dorobię się pełnowymiarowej tyczki, i wtedy chciałbym zostawić sobie część na wędki z kołowrotkami, a wymienić tylko bazę na większą. Dodatkowo, najlepiej żeby część na wędki z kołowrotkami miały miękką przegrodę oddzielającą kije, i/lub rzepy do unieruchomienia wędek.
Na obecną chwilę, po rozpoznaniu się w produktach znalazłem sobie takie propozycje:
Drennan 4-6 Tube Holdall+ 2 sztuki Drennan Slimline 2 Rod Hard Case - rozwiązanie o tyle dobre, że w holdallu są dwie kieszenie, jedna na tyczkę i druga na graty, i można dokupić sobie utwardzane lufy na dwie wędki każda, w idealnej dla mnie długości 178 cm.
MAP Dual 8/4 - ciekawy, kompaktowy design, w przeciwieństwie do Drennana cały holdall także wydaje się być sztywny. Uchwyty transportowe na obydwu częściach. Niestety, nie ma opcji wymiany bazy na większą w razie "W".
Mosella Kompact System - ciekawy system, nie widziałem go nigdzie w Polsce. Przypomina holdall który kiedyś był w ofercie Prestona. Nie wiem tylko który rozmiar byłby dobry.
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi produktami, to poproszę o opinię. Jak macie inne ciekawe propozycje, to też się nie krępujcie

No i ostatecznie, gdyby żadne z w/w opcji nie były zbyt dobre do tego co zakładam, to jako zapasowe rozwiązanie zostaje pokrowiec
Preston Monster 3+3 Holdall Czy ktoś wie (albo się domyśla), czy gdzieś tam da się jakoś upchnąć tyczkę 8m z zapasowym topem?