Cześć
Dziś chciałem pokazać jak Acolyte Margin 9.5 wygląda z bliska bo kilka osób mnie o to pytało. Napstrykałem conieco także po kolei
Mogłem dać link do albumu ale tam jest pierdolnik, poopisywałem wszystko mniej więcej żeby było łatwiej ogarnąć co jest od czego i po co
Spakowana w na razie jedną tubę od..
J jaxona, mam nadzieję że chociaż tuba wytrzyma. Docelowo będzie tuba na każdą sekcję.
Acolytka jest ciężka do ogarnięcia i dbać o nią trzeba
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Mniej więcej cały zestaw który otrzymujemy (na zdjęciach nie ma rolek od side pulla rollera czy jak to tam się nazywa - jest wewnątrz topu, 3 sztuki w zestawie plus specjalny klucz)
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Tuleje do samodzielnego montażu - ja wszystkie o większej średnicy powklejałem w topy. Guma 4.0 mm swobodnie przechodzi aczkolwiek trzeba zaznaczyć że nowsze kije mają średnice większe np torque/c-droome - tam jest ~5.0+ mm.
Acolyte już trochę czasu w produkcji jest i dlatego lekko "trąci myszką" w niektórych elementach.. (czerwiec 2015 - dzień publikacji filmu promującego na YT).
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Kubełek do nęcenia wraz z tuleją montażową 250ml
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Tuleja kubka z widoczną średnicą
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Nie wiem jak te "dilda" się profesjonalnie nazywają ale są chyba po to żeby montować je wewnątrz ostatnich sekcji - zamiast tuleji gumowej w celu zabezpieczenia dostania się piasku i ogólnie zanieczyszczeń (?)
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Główne sekcje kija - bez widocznej dopałki
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.W innym ujęciu
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Ostrzeżenia przed rentgenem..
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Sekcja nr3 (przód)
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Sekcja nr3 (tył)
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Sekcja nr4 (przód) - można porównać różnice średnić z poprzednimi sekcjami
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Sekcja nr4 (tył)
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Wchodzą "grube kęsy", sekcja nr5 (przód)
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Sekcja nr5 (tył)
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Główna sekcja (przód)
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Główna sekcja (tył)
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Wszystkie sekcje wraz z dopałką na samej górze
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Długość dopałki na "tle" reszty
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Długość dopałki
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Długość najdłużej (głównej) sekcji
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Zamocowana dopałka w głównej sekcji
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Topy dołączone do zestawu
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Oznaczenia sekcji topów
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Widoczne "pianki" które zabezpieczają i wg mnie centrują położenie gum w topach (fabrycznie)
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Mało ale widoczna rolka (wewnątrz topu po lewej stronie kanałku z którego wychodzi guma) którą trzeba samemu zamontować w topie (nie jest to aż tak łatwe jak się wydaje).
Należy też zwrócić uwagę na dość wąski kanałek - ma około 3,5mm (2015 rok produkcji także się trochę pozmieniało) a gumy u mnie to 3.8 oraz 4mm.
Karpie spokojnie tą gumę sobie wyciągają także się tym nie przejmuje.
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Długość głównej sekcji topu (szczytowa jest krótsza - tyle co na zdjęciu)
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.Pokrowiec na topy Monster Kit Tube. W rzeczywistości jest to nakładka na wewnątrzą tubę także topy będą się obijały wzajemnie wewnątrz. Ja przewiduje kupno jeszcze max 1 na kubki także mnie to nie przeszkadza. Wziąłem wersję 190cm w celu usztywnienia nieusztywnionego pokrowca Monsterka na tyczkę i jak dla mnie - baja
Użytkownik usunął zdjęcia z serwisu zewnętrznego.W razie pytań pisać w temacie a na pw podam numer konta
O Aventusie chyba filmik zrobię
Co do samego kija to jeszcze nie chcę się wypowiadać bo miałem go dwa razy nad wodą, poza tym co większe to się spina, chyba ta guma 4,0mm z prestona c-drooma jednak jest za sztywna albo nie wiem o co chodzi
Na pewno jest lepiej wyważony i lżejszy od Spondy HH którą Katmayowi sprzedałem, no ale ponad 2x taka cena z nikąd się nie bierze. Kij przy około 7m operuje się jak bata 4-5m, jest sztywny aczkolwiek ugina się do około 4 sekcji i na prawdę jest jazda jak misio do miodka przyjdzie
Kijek ściągał mi z uk po fajnej cenie sklep e-amur
Dzięki raz jeszcze bo w Polsce o tego kija cieżko po takiej cenie