Tutaj kolejny artykuł naukowy negujący bzdury Luka, jego ekologów i TVN :
https://www.mdpi.com/2673-7418/4/3/17
Tobie naprawdę peron odjechał z całą stacją, nawet tory nie pozostały. To ekolodzy są już moi? I TVN, którego nie oglądam i mam w rzyci? I uważasz, że to co piszę, to bzdury, bo po kilku tygodniach doszperałeś się czegoś? Przecież ta ich praca ma swoje bardzo słabe strony, użyj wujka google,to wyskoczy co trzeba. I to troszkę mało, jeżeli na tysiące naukowców znajdujesz kilku denialistów, którzy i tak mają pod górę, bo rzetelności ich pracy inni naukowcy mają wiele do zarzucenia 
Masz klapy na oczach, takie wielkie. Na dodatek z racji poglądów politycznych nie widzisz jak się rzeczy mają, nie rozumiesz, że dla nas wędkarzy lepiej iść z ekologami niż przeciwko nim. I wcale nie zgadzam się z ekologami we wszystkim, własnie jako wędkarz jest gotów stać na straży wędkarskiego interesu, walcząc z oskarżeniami o sadyzm, zatruwanie wody zanętami i ziarnami, gdzie jesteśmy głównymi sprawcami nieszczęść. I co do ocieplania się klimatu, polegam na głosie zdecydowanej większości naukowców, jest to jakieś 98-99% naukowców, do tego sam widzę co się wydarza, mam skalę porównawczą. Bez klapek na oczach, związanych z moimi poglądami politycznymi, do których wszystko będę sobie dopasowywał.
Luk, calm down

Te twoje personalne tyrady o klapkach na oczach z mitycznymi 98-99% naukowców, naprawdę nie robią na mnie żadnego, ale to żadnego wrażenia.
Najśmieszniejsze jest w tym, że odniosłeś się do mojego wpisu, w którym wkleiłem PRAWDZIWY artykuł naukowy należalący jak mniemam od tych 1-2% naukowców, którzy przeczą tezie twoich 98-99% naukowców (Proszę wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli się mylę, ale wydaje mi się, że to pierwsze dwa prawdziwe artykułu naukowe, które zostały udostępnione na forum SiG) , a ty zamiast ustosunkować się merytorycznie do tego artykułu naukowego , walisz jakąś populistyczną tyradę

Dla jasności powtórzę to co już wcześniej pisałem odnośnie prac naukowych jak i same nauki i jej rozwoju (uprzedzę docinki Modusa, Mostequa i innych znawców nauki : wiem, wiem, jestem tylko gościem po studiach doktoranckich, który nie ma tytułu doktora

) : artykuły naukowe, które tutaj wkleiłem nie zamykają tematu zmian klimatu i nie stanowią dogmatu. Wręcz przeciwnie : jestem pewny, że powstało wiele prac naukowych innych klimatologów, które zaprzeczają w całości lub w części tego co jest zawarte w tych pracach. Na tym polega nauka panowie. A nie dogmaty Luka i mitycznych naukowców Luka, których nikt nie widział.
Liczyłem złudnie na to, że Luk wysili się trochę bardziej i wklei PRAWDZIWĄ pracę naukową obalającą prace naukowa udostępnioną przeze mnie.
Ale Luk postanowił zastąpić naukę religią i jak Mojżesz ze swoim dekalogiem nie chce pokazać na forum SiG swoich autorów prac naukowych, na które się powołuje.