Autor Wątek: Lekki namiot karpiowy  (Przeczytany 12234 razy)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2243
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Lekki namiot karpiowy
« Odpowiedź #45 dnia: 03.12.2018, 07:00 »
Siedziałem na rękach, żeby go nie kupić ;D
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Mario1988

• Ekspert
  • Reputacja: 123
  • Niemożliwe nie istnieje
    • Galeria
    • Mapa forumowiczów SiG
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 03.12.2018, 07:48 »
Siedziałem na rękach, żeby go nie kupić ;D

A ja wyczyniałem cuda, żeby kase ogarnąć  ;) Tym bardziej, że stresował mnie tamten uciekający czas :P Ale to tyczy się chyba wysyłki, a nie końca promocji ;D No ale cóż - pierwszy zakup na Angling :D
Łączy nas pasja :) No i zloty SiG :D

Mapka forumowiczów<= Link do mapki :)

Offline marcin82

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #47 dnia: 03.12.2018, 12:46 »
Mario 1988 czy kupując przez Angling Direct PayPal doliczył Ci jakieś dodatkowe koszty za przewalutowanie PLN na  Funty? Kolega który zamawia na AnglingDirect twierdzi, że PayPal jakieś grosze dolicza. Thanks za info
P.S. sorki za offtop ;)
Raj jest tam, gdzie nie chodzą wszyscy...

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #48 dnia: 03.12.2018, 13:05 »
Mario 1988 czy kupując przez Angling Direct PayPal doliczył Ci jakieś dodatkowe koszty za przewalutowanie PLN na  Funty? Kolega który zamawia na AnglingDirect twierdzi, że PayPal jakieś grosze dolicza. Thanks za info
P.S. sorki za offtop ;)
Paypal ma niekorzystne przewalutowanie i tyle.
Podczas płacenia na paypal wybierasz w opcji jak ma rozliczyć:
- po kursie paypala
- po kursie wystawcy karty

Zazwyczaj za płatność 1000 zł są to groszowe sprawy rzędu 5-10 zł.

Offline Mario1988

• Ekspert
    • Galeria
    • Mapa forumowiczów SiG
« Odpowiedź #49 dnia: 03.12.2018, 13:23 »
P.S. sorki za offtop ;)

Szczerze to pierwsze moje zakupy na Angling. Ogólnie to ja jako metodę płatności wybrałem kartę choć PayPala też mam. Jakieś koszty za przewalutowanie są na pewno, ale z tego co się orientuję są naprawdę niewielkie

Offline marcin82

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #50 dnia: 03.12.2018, 13:55 »
motov8 dzięki za informację :) a wracając do wątku lekkiego namiotu karpiowego, również jestem na etapie szukania jakiegoś lekkiego bivvie na szybkie nocki. Obecnie posiadam Mivardi Professional i bardzo sobie chwale ten namiot, jednakże szukam czegoś co będzie jeszcze bardziej kompaktowe. Chodzi mi przede wszystkim o wymiary transportowe, wagę i szybkość rozkładania. Znalazłem interesujące mnie bivvie - JRC Stealth Bloxx oraz Trakker Tempest Brolly V2, jednakże za JRC śpiewają ponad 1500 zł :money:a Trakker za około 1100 :money: sprzedaje brolly bez przedniego panelu który trzeba dokupić. >:( Ten system rozkładania (zewnętrzny stelaż) naprawdę sprawia, że i wymiary transportowe i szybkość rozkładania są naprawdę zadowalające ;D, jednak cena na jaką mogę sobie pozwolić to max 1000 zł. W oko wpadły mi równiez różne brolly :rain:, co prawda tutaj wymiary transportowe są w granicach 160 - 185 cm, :-\ jednak szybko się rozkładają i na szybką nockę będą dobre. Czy macie jakieś sprawdzone konstrukcję brolly i modele? na co zwrócić w brolly uwagę? Wszelkie uwagi mile widziane ;)
Raj jest tam, gdzie nie chodzą wszyscy...

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 906
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #51 dnia: 03.12.2018, 14:02 »
P.S. sorki za offtop ;)

Szczerze to pierwsze moje zakupy na Angling. Ogólnie to ja jako metodę płatności wybrałem kartę choć PayPala też mam. Jakieś koszty za przewalutowanie są na pewno, ale z tego co się orientuję są naprawdę niewielkie

Ja przy kwocie 91 funtów (średni kurs z 24.11.2018 to 4,85zł) czyli 441,35zł, dopłaciłem do całości 16,65zł. Czy to dużo, czy mało każdy niech sobie sam odpowie... (i tak jestem sporo do przodu ;)).
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Michal

• Ekspert
  • Reputacja: 95
« Odpowiedź #52 dnia: 03.12.2018, 14:17 »
motov8 dzięki za informację :) a wracając do wątku lekkiego namiotu karpiowego, również jestem na etapie szukania jakiegoś lekkiego bivvie na szybkie nocki. Obecnie posiadam Mivardi Professional i bardzo sobie chwale ten namiot, jednakże szukam czegoś co będzie jeszcze bardziej kompaktowe. Chodzi mi przede wszystkim o wymiary transportowe, wagę i szybkość rozkładania. Znalazłem interesujące mnie bivvie - JRC Stealth Bloxx oraz Trakker Tempest Brolly V2, jednakże za JRC śpiewają ponad 1500 zł :money:a Trakker za około 1100 :money: sprzedaje brolly bez przedniego panelu który trzeba dokupić. >:( Ten system rozkładania (zewnętrzny stelaż) naprawdę sprawia, że i wymiary transportowe i szybkość rozkładania są naprawdę zadowalające ;D, jednak cena na jaką mogę sobie pozwolić to max 1000 zł. W oko wpadły mi równiez różne brolly :rain:, co prawda tutaj wymiary transportowe są w granicach 160 - 185 cm, :-\ jednak szybko się rozkładają i na szybką nockę będą dobre. Czy macie jakieś sprawdzone konstrukcję brolly i modele? na co zwrócić w brolly uwagę? Wszelkie uwagi mile widziane ;)

Mogę polecić Anaconde Hisider  https://allegro.pl/namiot-sanger-anaconda-hisider-i-wyprzedaz-i6591732596.html

Namiot ten, po spięciu panela przedniego może pełnić rolę brolly. Waga to tylko 6 kg.  Rozkładanie ok. 3-4min. Użytkuję go ponad 3 lata i nie stwierdziłem wad.

Offline fredik

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #53 dnia: 03.12.2018, 17:35 »
A może takie coś, duża i funkcjonalna brolka Anaconda Cupola FS-1, jest też większa wersja FS-2 https://www.google.de/url?sa=t&source=web&rct=j&url=%23&ved=0ahUKEwiTlo26i4TfAhVPJ1AKHf1DCqsQxa8BCCgwAA&usg=AOvVaw0VTJzWxrN8ZFOD4xbU2nov

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Offline Mario1988

• Ekspert
    • Galeria
    • Mapa forumowiczów SiG
« Odpowiedź #54 dnia: 04.12.2018, 12:25 »
P.S. sorki za offtop ;)

Ja przy kwocie 91 funtów (średni kurs z 24.11.2018 to 4,85zł) czyli 441,35zł, dopłaciłem do całości 16,65zł. Czy to dużo, czy mało każdy niech sobie sam odpowie... (i tak jestem sporo do przodu ;)).

Ok. Już wiem ile dokładnie mi wyszło :P Przy zakupach za kwotę 130.36£ zapłaciłem dokładnie 665.89 PLN (647,75 za zakupy [kurs 4,97PLN] i 18,14 za przewalutowanie). Jak tu już kolega napisał - i tak zdecydowanie zyskałem, a nie straciłem :P

Offline Rybitwa

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #55 dnia: 22.12.2018, 08:00 »
 Czy ktoś miał do czynienia lub wie może jaka jest wielkość transportowa tego namiotu Konger Namiot Wędkarski Nr.8 https://topfish.pl/product-pol-100021484-Konger-Namiot-Wedkarski-Nr-8.html ?