Autor Wątek: Black Friday  (Przeczytany 40213 razy)

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: Black Friday
« Odpowiedź #210 dnia: 26.11.2018, 15:22 »
Byłem dzisiaj po odbiór w M6 bo kupiłem kilka fajnych rzeczy, chłopaki mieli dużo pakowania. :) 
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline janus_z

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
« Odpowiedź #211 dnia: 26.11.2018, 17:53 »
Kupiłem Cuzo F2 i trochę przynęt w sgbaits.pl, na zdjęciu kolor krzesła zielony, w opisie brak info że może być inny kolor no a krzesło przyszło czarne >:O,  dodatkowo połowa przynęt- kulek albo przeterminowana trwałość do 08.2018, albo do lutego 2019... normalnie wkurzyłem  się

Offline wojciu1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #212 dnia: 26.11.2018, 18:36 »
Kupiłem Cuzo F2 i trochę przynęt w sgbaits.pl, na zdjęciu kolor krzesła zielony, w opisie brak info że może być inny kolor no a krzesło przyszło czarne >:O,  dodatkowo połowa przynęt- kulek albo przeterminowana trwałość do 08.2018, albo do lutego 2019... normalnie wkurzyłem  się

Kupowałeś przez internet - masz 14 dniowe prawo zwrotu bez podania przyczyny.
Pozdrawiam,

Wojtek

Offline janus_z

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #213 dnia: 26.11.2018, 21:01 »
Ta mam tylko, że w takiej cenie już i  nie kupię szybko i dodatkowo starta na kosztach wysyłki , a gabaryt jest duży :(
Gdybym wiedział, ze tak z tym krzesłem mnie zrobią >:O, a miałem  gdzie indziej też  do wyboru, ale skusił mnie rabat na produkty FeederBaita, które i tak sie okazały przeterminowane, albo 2 miesiące terminu... masakra normalnie.

Dlatego lubię zakupy na Allegro i zwłaszcza paczkoamty, coś mi nie pasi to odsyłam wygodnie i bez kosztów.

Offline Ytr

• Ekspert
  • Reputacja: 94
  • Ryb, ryb Hura!!!
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #214 dnia: 26.11.2018, 21:06 »
Ta mam tylko, że w takiej cenie już i  nie kupię szybko i dodatkowo starta na kosztach wysyłki , a gabaryt jest duży :(
Gdybym wiedział, ze tak z tym krzesłem mnie zrobią >:O, a miałem  gdzie indziej też  do wyboru, ale skusił mnie rabat na produkty FeederBaita, które i tak sie okazały przeterminowane, albo 2 miesiące terminu... masakra normalnie.

Dlatego lubię zakupy na Allegro i zwłaszcza paczkoamty, coś mi nie pasi to odsyłam wygodnie i bez kosztów.
Napisz do sklepu i sprawdź jakie jest ich stanowisko w tej sprawie. Może zachowają się w porządku.
Bartek

Offline janus_z

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #215 dnia: 26.11.2018, 21:12 »
Ta zadzwoniłem, powiedzieli aby odesłać i tyle jak mi nie pasuje, mi zależało bardziej na wymianie, nawet mówiłem ,że mogę poczekać jak trzeba,  to pani szybko ucięła, że   takiej możliwości nie ma>:O
Nieraz zdarzało mi się coś wymieniać w przypadku pomyłki sprzedawcy, to kurier przyjeżdżał, dostawałem nowy towar a on zabierał ten co miałem, a tu normalnie olewka...

Offline Ytr

• Ekspert
  • Reputacja: 94
  • Ryb, ryb Hura!!!
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #216 dnia: 26.11.2018, 21:18 »
To słabo. Napisz jeszcze mail. Może go przeczyta, ktoś z innym podejściem do klienta niż twoja rozmóczyni.
Bartek

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1455
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #217 dnia: 26.11.2018, 21:26 »
Ta zadzwoniłem, powiedzieli aby odesłać i tyle jak mi nie pasuje, mi zależało bardziej na wymianie, nawet mówiłem ,że mogę poczekać jak trzeba,  to pani szybko ucięła, że   takiej możliwości nie ma>:O
Nieraz zdarzało mi się coś wymieniać w przypadku pomyłki sprzedawcy, to kurier przyjeżdżał, dostawałem nowy towar a on zabierał ten co miałem, a tu normalnie olewka...

Poczytaj, bo już gdzieś o tym pisałem na forum, tylko nie wiem gdzie

https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/prawo-odstapienia-od-umowy/

Wymienić Ci nie muszą. Za przesyłkę Ci zwrócą. Nie będziesz stratny. Jedynie stracisz nerwy ;) Musisz szukać gdzie indziej okazji na ten fotel.

Offline janus_z

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #218 dnia: 26.11.2018, 21:29 »
napisałem maila jak na razie, zobaczę co odpiszą, bo sklep w sumie tutaj w recenzjach ma dobre opinie.
strace nerwy, czas (trzeba ta przesyłkę wysłać samemu pewnie jakimś kurierem), no kasę również, bo kolejna okazja za rok >:(

Offline Enzo

• Ekspert

Offline M6 Tackle

• Sklep m6tackle.com
  • Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #220 dnia: 27.11.2018, 14:53 »
I pierwsze zamówienie w M6tackle na minus. Zamówiłem w piątek narzutę do mivardi new dynasty xl przeceniona z 800 na 350 PLN. Dzis wysłali maila, że inny klient był szybszy. Szkoda, że chociaż nie zadzwonili przeprosić za tak pozna informacje oraz za błąd cenowy ? I błąd systemu stanu dostępności... Zanim wrócę z pracy szukać narzuty po dobrej cenie to pewnie wszystko będzie niedostępne lub po promocji.

Za to Duxon na ogromny plus, pomimo kilku braków to warto było próbować kupić sensas i Roda po ponad 50% rabatach. Uważam, że powinni zrobić sprzedaż internetowa dopiero po zakończeniu tej w sklepie, bo wtedy robi się dużo komplikacji z brakiem towaru.

Witam,

W woli sprostowania Pana wypowiedzi poniżej przesyłam kopię maila, którego Pan otrzymał.

Witam,
Przepraszamy niestety klient posiadaliśmy jedną sztukę narzuty, którą Pan zamówił.
Niestety, klient przed Panem zamówił ostatnią sztukę.
Z poważaniem,
​M6

Pana zamówienie otrzymaliśmy o godzinie 17:48 (po godzinach pracy sklepu. Sklep czynny jest do godziny 17:00, sobotę oraz niedzielę sklep jest nieczynny).

Odpowiedź odnośnie dostępności produktu otrzymał Pan w pierwszym dniu roboczym. Informacja została wysłana do Pana o godzinie 13:00.

Z poważaniem,

M6

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #221 dnia: 27.11.2018, 20:03 »
Coraz więcej sklepów się loguję na SiG :D jak widać czytają fora :)

Offline Mati C

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #222 dnia: 27.11.2018, 20:15 »
Zbierają info co i w jakich ilościach zamówić na wiosnę... ;)

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #223 dnia: 27.11.2018, 20:18 »
Witamy, lubimy, kupujemy, pewnie będziemy uskuteczniać feedback, dyskusje i zapytania. Zaglądajcie często.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 238
« Odpowiedź #224 dnia: 27.11.2018, 21:51 »
I pierwsze zamówienie w M6tackle na minus. Zamówiłem w piątek narzutę do mivardi new dynasty xl przeceniona z 800 na 350 PLN. Dzis wysłali maila, że inny klient był szybszy. Szkoda, że chociaż nie zadzwonili przeprosić za tak pozna informacje oraz za błąd cenowy ? I błąd systemu stanu dostępności... Zanim wrócę z pracy szukać narzuty po dobrej cenie to pewnie wszystko będzie niedostępne lub po promocji.

Za to Duxon na ogromny plus, pomimo kilku braków to warto było próbować kupić sensas i Roda po ponad 50% rabatach. Uważam, że powinni zrobić sprzedaż internetowa dopiero po zakończeniu tej w sklepie, bo wtedy robi się dużo komplikacji z brakiem towaru.

Witam,

W woli sprostowania Pana wypowiedzi poniżej przesyłam kopię maila, którego Pan otrzymał.

Witam,
Przepraszamy niestety klient posiadaliśmy jedną sztukę narzuty, którą Pan zamówił.
Niestety, klient przed Panem zamówił ostatnią sztukę.
Z poważaniem,
​M6

Pana zamówienie otrzymaliśmy o godzinie 17:48 (po godzinach pracy sklepu. Sklep czynny jest do godziny 17:00, sobotę oraz niedzielę sklep jest nieczynny).

Odpowiedź odnośnie dostępności produktu otrzymał Pan w pierwszym dniu roboczym. Informacja została wysłana do Pana o godzinie 13:00.

Z poważaniem,

M6

Wszystko się zgadza, zamówienie złożyłem w piątek po pracy jak większość z nas - na równi z duxon shop, ale nie rozumiem jednego jak w 2018 roku można prowadzić sklep z takimi błędami w systemie ?
W niedzielę sprawdzałem - narzuta była dostępna, bo chciałem domówić dla kumpla.
W poniedziałek po powrocie czytam maila, no nic szkoda, że tak późno, bo już po wszystkich promocjach weekendowych. Z ciekawości teraz wszedłem na sklep i zamówiłem 9999 wędek, system nie zredukował ilości do obecnego stanu magazynowego. Więc cokolwiek się u Was zamawia pomimo statusu dostępności to tak naprawdę towaru może nie być. Mam nadzieję, że mój przypadek coś ruszy w Waszym sklepie na dobre dla nas wędkarzy. Na szczęście narzutę zamówiłem z Holandii za 99 euro.