Ankieta

Termin V Zlotu SiG

24-26 maja
39 (61.9%)
7-9 czerwca
17 (27%)
14-16 czerwca
7 (11.1%)

Głosów w sumie: 61

Głosowanie skończone: 26.11.2018, 21:35

Autor Wątek: V ZLOT - 2019. Propozycje  (Przeczytany 58710 razy)

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: V ZLOT - 2019. Propozycje
« Odpowiedź #90 dnia: 20.11.2018, 21:49 »
Nie mój wybór. Ja tylko chciałem zwrócić uwagę, że jeśli ktoś chce się zająć organizacją zlotu, to już jest ku temu czas. Za 2 miesiacenienbedzie terminów.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline Paul John

• Ekspert
  • Reputacja: 71
« Odpowiedź #91 dnia: 20.11.2018, 22:22 »
Obawiam się, że już jest problem z miejscówkami i za chwilę się okaże, że nawet na Batorówce miejsc nie będzie jak w takim tempie będą chętni się zgłaszać oraz swoje propozycje miejsc wrzucać. Dziwi mnie jeszcze stanowisko a w zasadzie jego brak - zarządu. Jakoś to dziwnie wygląda, ja wiem że dużo pracy itd ale jeżeli ma to być Zlot SIG winni się wypowiedzieć w tej materii? Przecież, na to czekamy cały rok co by pocieszne twarze ujrzeć z końca Polski i nie tylko. Posiedzieć przy ognisku czy grillu i pośmiać się do rana czyż nie? Kurcze, chyba, że ja tu coś źle rozumuje jeżeli tak to poprawcie mnie proszę. Chyba, że Marcinie organizujemy spontan czyli ala piknik to róbmy to, rezerwujmy i tyle kto przyjedzie ten będzie i bęc ( Marcin sorry ale nie wiem czy na priv jesteś w kontakcie z władzą i czy aby nie zostało to źle odebrane przez Ciebie i innych to co piszę) A jak już oficjalnie zostanie ogłoszony zlot SIG przez władze ( oby był wolny termin i miejscówka) to wtedy będzie Zlot o ile uda się zorganizować miejscówkę i wolny termin na niej.

Słońca Życzę

Słońca życzę

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #92 dnia: 20.11.2018, 22:54 »
Ja się dopasuję, do łowiska i terminu, aczkolwiek maj jest najlepszy wg mnie, gdyż ludzie nie powinni jeszcze chcieć się kąpać. Przy obecnej pogodzie w połowie czerwca może być już tropikalnie :)
Lucjan

Offline Paul John

• Ekspert
« Odpowiedź #93 dnia: 21.11.2018, 08:56 »
Zatem, więcej już wiemy, dzięki za informację Lucjan. Panie i Panowie czy chcecie aby odbył się zlot 2019? Jeżeli tak podrzuccie proszę miejscówki, nie mówię o Waszych tajnych fajnych (Mimi ) ale takich gdzie wejdzie na wodę około 40 ludzia gdyż chyba taka liczba osób odlicza się na miejscu z różnych życiowych przyczyn. Serio za chwilę nie będzie z czego wybrać i zostanie tylko i aż Batorówka i wtedy się uruchomicie z tematem "znowu? A może pójdziemy gdzieś indziej" . Chyba że decydujemy się na sto procent, że Batorówka zostaje i trzebaby już chyba klepać termin prawdaż?

Słońca Życzę

Słońca życzę

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
« Odpowiedź #94 dnia: 21.11.2018, 09:03 »
1. Bobrowe Rozlewisko
2. Oleśnikowa Dolina
3. Batorówka

To moje propozycje

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka
Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #95 dnia: 21.11.2018, 09:07 »
Mi odpowiada łowienie na tej wodzie gdzie był mini zlot miesiąc temu. Ryb mniej, ale można się wykazać ;) Tak na serio jednak to jest dobre zaplecze, a to też jest bardzo ważne. W maju nikt nie powinien się kąpać jeszcze.

Nie sugerujcie się też, że administracja się tematem nie interesuje. Obserwujemy wątek i myślimy o różnych propozycjach. Batorówka to świetne miejsce, jednak zaplecze i ilość miejsc jest problemem dla nas. Ja darzę to miejsce sporym sentymentem i chętnie bym tam się pojawił znowu, jednak widzę też plusy innych miejsc. Może zrobimy głosowanie w sprawie miejsca i zaczniemy się kręcić wokół rezerwacji?
Lucjan

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #96 dnia: 21.11.2018, 09:10 »
1. Bobrowe Rozlewisko
2. Oleśnikowa Dolina
3. Ochaby
4. Batorówka

To moje propozycje

Ochaby odpadają, nie ma tam zaplecza aby robić imprezę  na tyle osób. Uwielbiam to łowisko, jednak jest ono dobre na zawody karpiowe, nie zaś na zlot. Stanowisk też jest zbyt mało aby pomieścić 40 łowiących. Mam nadzieję, że właściciel łyknie ten staw obok i zrobi kolejną wodę :) Wtedy miejsce będzie.
Lucjan

Offline majestic

• Ekspert
  • Reputacja: 44
  • góru porycia
« Odpowiedź #97 dnia: 21.11.2018, 09:11 »
Trzeba teraz zdecydowanie napisać ostatecznie termin i miejsce. Chyba nie mamy już czasy na propozycje i polemizowanie gdzie, kiedy.
Jeśli chodzi o Batorówkę to z racji, że mam blisko to pomogę odciążyć Marcina ;D, jeśli chodzi o inne miejsca to ktoś kto ma blisko, chęć i wolny czas.
Nie się zgłaszają chętni.

Offline Shreku82

• Ekspert
« Odpowiedź #98 dnia: 21.11.2018, 09:11 »
No cóż... To zostawiam 3 pozycje

Patryk

Offline Paul John

• Ekspert
« Odpowiedź #99 dnia: 21.11.2018, 09:45 »
Trzeba teraz zdecydowanie napisać ostatecznie termin i miejsce. Chyba nie mamy już czasy na propozycje i polemizowanie gdzie, kiedy.
Jeśli chodzi o Batorówkę to z racji, że mam blisko to pomogę odciążyć Marcina ;D, jeśli chodzi o inne miejsca to ktoś kto ma blisko, chęć i wolny czas.
Nie się zgłaszają chętni.
Spoko jestem ZA ale widzisz ilu tu chętnych? Dlatego pomyślałem, że jeżeli do końca tygodnia wybierzemy miejscówkę to znajdzie się osoba która mieszka w pobliżu , podjedzie, pogada, generalnie ogarnie temat. A tak będziemy się tu smyczkować a terminy uciekają. Stąd moja propozycja aby do piątku wybrać miejscówkę a od poniedziałku już łatwić z właścicielami. Wiem najlepiej by było gdyby się ktoś zgłosił czy zgłosiła i napisał/napisała : słuchajcie zlot tu i tu w terminie takim do mnie proszę wysyłać zgłoszenia i kasę za całość do dnia X, ale cóż póki co chętnego brak, też chcę pomóc, tylko problem taki, iż nie zjeździłem Polski i nie znam fajnych miejsc poza tymi co byliśmy na zlotach i z Mario 8 wyskoczymy na nasze miejscowe wody, tylko one się nie nadają do tego, po drugie ciężko zjeździć wszystkie propozycję aby zrobić rozeznanie i winna zrobić to osoba mieszkająca najbliżej aby pomóc tak myślę. Jeżeli nie ruszymy teraz tematu i nie zamkniemy go jak najszybciej okaże się że w 2019 będziemy na forum wspominać 2018 i może wtedy obudzimy się że takie tematy trzebaby załatwiać już po zlocie czyli jakiś czerwiec i wtedy masz czas na dyskusję i wybór miejsca.

Słońca Życzę

Słońca życzę

Offline majestic

• Ekspert
  • Reputacja: 44
  • góru porycia
« Odpowiedź #100 dnia: 21.11.2018, 10:22 »
Panowie na Batorówce ani maj ani czerwiec  >:O właśnie zadzwoniłem i dupa blada, wszystko zaklepane. Marcin miał rację.
Mam zadzwonić jutro koło 20. Nie wiem czy szefostwo wyrazi zgodę bym ja dzwonił i ustalał.
Konkretnie-co mam ewentualnie ja odpowiedzieć jeśli zaproponuje jakiś termin maj/czerwiec.

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
« Odpowiedź #101 dnia: 21.11.2018, 11:04 »
Czyli trzeba się dobić na Bobrowe Rozlewisko i Oleśnikową Dolinę i dziś dowiedzieć, czy są terminy i jakie są warunki. Czy można wynająć np bobrowe dla 40-50 osób itd. Ktoś ma blisko do tych łowisk?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #102 dnia: 21.11.2018, 11:10 »
Bobrowe Rozlewisko jest daleko. Oleśnikowa Dolina 550 km, no cóż, jadę :). Na Batorówkę też :)
Zbyszek

Offline Shreku82

• Ekspert
« Odpowiedź #103 dnia: 21.11.2018, 11:20 »
Jak się załaduję to zadzwonię na Bobrowe. Do godziny napiszę co i jak

Patryk

Offline Shreku82

• Ekspert
« Odpowiedź #104 dnia: 21.11.2018, 11:44 »
Na chwilę obecną Bobrowe Rozlewisko jeszcze nie przyjmuje rezerwacji na przyszły rok. Terminy są wolne. Gospodarz prosił ewentualnie o wysłanie e-maila z zapytaniem o termin. Odpowiedzi udzielą w przeciągu 2 tygodni ponieważ właściciele wyjechali i dopiero po ich powrocie można udzielić jakiejś wiążącej odpowiedzi. Na tą chwilę termin majowy jest tam realny.

Patryk