Autor Wątek: Pokrowiec na cztery uzbrojone wędki (feedery)  (Przeczytany 1749 razy)

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
Pokrowiec na cztery uzbrojone wędki (feedery)
« dnia: 02.12.2018, 19:20 »
Witam.

Szukam pokrowca o długości 1,40 m - 1,70 m, najlepiej usztywnianego, który pomieści 4 uzbrojone feedery (trzyskłady) z kołowrotkami o wielkości 4-5.  Fajnie by było, gdyby pokrowiec miał też kieszeń na parasol i twarde dno. Ale z tym usztywnieniem i dnem to nie jest warunek konieczny - gruba gąbka w poszyciu też wystarczy. Cenowo i markowo się nie spinam - zależy mi na solidnym i trwałym produkcie.

Może ktoś coś polecić?

Pozdrawiam  :)

Offline Alek

• Ekspert
  • Reputacja: 239
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Pokrowiec na cztery uzbrojone wędki (feedery)
« Odpowiedź #1 dnia: 02.12.2018, 21:59 »
Proszę bardzo. Mam wersję z linku i jestem bardzo zadowolony. Są również 2+2.  Kupując w AD wychodzi sporo taniej.
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/pokrowce-korum-i-preston/16965-pokrowiec-preston-monster-33-rod-holdall-170cm.html
Adam

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 02.12.2018, 22:01 »
Świetny pokrowiec. Mam i używam. Wersję o długości 170 cm zamieniłem na 190 cm. Super jakość, super ochrona dla wędek :thumbup:
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline kALesiak

• Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: 03.12.2018, 15:46 »
Dziękuję za propozycje.  :thumbup: Jakby nie patrzeć - to już solidna klasyka. Chociaż szczerze mówiąc, to dziś przemyślałem temat, podjechałem do sklepu i... 1,70 m długości to jednak kawał luja. Tym bardziej, że łowię trzyskładami. Nawet gdybym miał wsadzić w pokrowiec kija o dł. 4,20 m, to pokrowiec 1,50 m by wystarczył. W sumie na dwuskłady mam stary, typowy, usztywniany, trzykomorowy pokrowiec karpiowy z kieszenią jak studnia.  :) Trochę przygalopowałem z tą długością :facepalm:

Idę szukać w mrocznych zakamarkach Internetu. Jest tyle firm... Szkoda tylko, że pokrowiec ma mi się podobać. To zawęża pole wyboru  :P

Offline Alek

• Ekspert
  • Reputacja: 239
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #5 dnia: 03.12.2018, 15:52 »
Miałem podobną sytuację do Twojej. Pokrowiec dł 150 cm, wszystkie wędki pięknie się mieściły, do czasu. Kupiłem jedną, drugą, następne i nagle okazuje się, że połowa z nich ma ponad 150 cm dł transportowej. Rad nie rad trzeba było brać 170 :)
Adam

Offline kALesiak

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 03.12.2018, 16:25 »
Miałem podobną sytuację do Twojej. Pokrowiec dł 150 cm, wszystkie wędki pięknie się mieściły, do czasu. Kupiłem jedną, drugą, następne i nagle okazuje się, że połowa z nich ma ponad 150 cm dł transportowej. Rad nie rad trzeba było brać 170 :)

Liczę się z tym. Ale wiesz, zawsze można dokupić kolejny pokrowiec  ;D :facepalm: