Autor Wątek: Feeder na komercję  (Przeczytany 967 razy)

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Feeder na komercję
« dnia: 22.12.2018, 15:05 »
Szukam jakiegoś feedera na komercję, prabolik lub progres. Nie rzucam zbyt daleko koszyki około 20-30g+ wypełnienie. Przydałby się zapas mocy ze względu na nieprzewidywalność komercji.  Długość 3 lub 3.30. Póki co najbardziej podoba mi się Daiwa Yank n Bank szczególnie ten spłaszczony grip wydaje mi się strasznie wygodny, kolejny jaki mam na oku to Preston Monster. Polecacie coś jeszcze jakoś Matrix, Maver, Trabucco może coś egzotycznego ? Budżet 400-500 zł.

Offline andreas

• Ekspert
  • Reputacja: 35
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Feeder na komercję
« Odpowiedź #1 dnia: 22.12.2018, 15:46 »
Kup Flagmana albo Nevisa.Kije barddzo wychwalane przez federowców.Jest dużo o nich na tym forum.Wiem bo też szukam feedera.

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 22.12.2018, 20:20 »
Hej polecam od siebie Flagmana długość 3,3m myślę ,że znajdziesz w ich ofercie coś ciekawego ;) kije super za rozsądne pieniążki ;D

Offline Ania

• Ekspert
  • Reputacja: 223
  • Trotka Warszawa
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 22.12.2018, 21:38 »
Mogę polecić kije, którymi łowię na komercjach ryby przeważnie od 2 do 10 kg, a kije mają jeszcze zapas, oczywiście we współpracy z hamulcem na kołowritku.

1. Trabucco Selector XS Commercial Feeder 330 do 70g to kijek delikatny, ale drzemie w nim siła. Przyjemnie wykończony.

2. Nevis Vanity Carp Feeder 330 do 90g to również finezyjny kij z mocą. Spokojnie na komercyjne karpie. Jakość w tej cenie miło Cię zaskoczy :thumbup:

Ania