Koledzy, jako że w konkursie –„ Zdjęcie miesiąca …” naszym głównym sponsorem jest Rapid Baits i to on, co miesiąc daje nam nagrody,postanowiłem troszkę przybliżyć Wam, co takiego dostają nasi zwycięscy. Oto krótki opis, jaki dostałem do czerwcowych nagród:

Zupełna nowość- Spirit Pellet CSL 2mm - Jako pierwsi w Europie opracowali Pellet CSL. Pellet oparty na cząstkach fermentowanej kukurydzy powstałych w procesie produkcji CSL liquid. To bardzo bogaty w aminokwasy, cukry, drożdże i witaminy niezwykle aromatyczny składnik, który wchodzi w skład naszego pelletu. Całkowicie naturalny bez żadnych ulepszaczy i dodatkowych aromatów. Ten niewiarygodny pellet nie da się porównać z żadnym, jaki dotychczas używaliście. Wszyscy dobrze wiemy jak dobrym i sprawdzonym dodatkiem jest CSL liquid - teraz cała jego „tajemnicza moc” została zamknięta w granulce pelletu. Ważnymi składnikami CSL pellet są witaminy z grupy B, witamina A i E oraz mikroelementy tj. cynk, mangan, miedź, żelazo, selen. Pellet jest ważnym źródłem niezbędnych aminokwasów, a w szczególności lizyny, metioniny z cysteiną, tryptofanu i treoniny. Produkt cechuje się wysoką zawartością białka, która sięga od 30 do 40% w suchej masie. Jego niewielki rozmiar sprawia, że świetnie sprawdza się w technice łowienia Feeder Method. Dostępny także o smaku truskawki.

Rapid Baits Pop-up Mix - kulki pływające o średnicy 10-15mm lub 15-20mm (zależnie od smaku). Doskonale spisują się w mocno zamulonych i zarośniętych wodach. Dzięki zastosowaniu specjalnych składników kulki świetnie pływają. Nadaję się idealnie do tworzenia różnorodnych zestawów karpiowych, zwłaszcza na bardzo płochliwe i ostrożne karpie.

Spirit Soft Pellet- Miękki i wilgotny pellet, idealny do połowów na metodę. Wygodne, zamykane opakowanie sprawia, że może być używany wielokrotnie, nie tracąc przy tym swojego aromatu. Dostępny w 4 sprawdzonych smakach: kukurydza, truskawka, wanilia i halibut.

Rapid Baits Hook Pellets Premium (Smell and Taste) - Pellet haczykowy - smakowy z otworem. Seria Premium. Unikalna receptura pelletu powoduje, że jest on bardzo chętnie wykorzystywany w metodzie włosowej. Dodatek wysokoenergetycznych składników powoduje znaczne wydłużenie czasu rozpuszczania w wodzie. Nasz pellet zawiera specjalnie dobrane składniki smakowe, dzięki czemu jest niezwykle skuteczny. Dostępny w 6 smakach.