Tylko nie sugeruj się opisem wędki (długość transportowa 118cm) to jest kłamstwo
Cytat: s7 w 21.09.2015, 19:21Tylko nie sugeruj się opisem wędki (długość transportowa 118cm) to jest kłamstwo To prawda długość transportowa Selektora 330 cm to prawie 127cm. Na szczęście mam kilka pokrowcy i jakoś sobie poradziłem , ale i tak jest nie wygodny do składania ( z kołowrotkiem przypiętym ) bo dwie części to 127 a jedna 97cm .
Cytat: Maciek w 21.09.2015, 19:36Cytat: s7 w 21.09.2015, 19:21Tylko nie sugeruj się opisem wędki (długość transportowa 118cm) to jest kłamstwo To prawda długość transportowa Selektora 330 cm to prawie 127cm. Na szczęście mam kilka pokrowcy i jakoś sobie poradziłem , ale i tak jest nie wygodny do składania ( z kołowrotkiem przypiętym ) bo dwie części to 127 a jedna 97cm .Z kołowrotkiem i zestawem jest idiotyczny do składania... mogli dać pierwszą przelotkę na pierwszej części składowej
Panowie nieszczęście się stało i szczytowka mi pękła wedzisko Selektor XS Master 330/75 czy muszę dokupić oryginalną szczytowke czy można łowić na zamienniku tańszym np z mikado albo jaxona? Macie jakieś doświadczenia z tymi szczytowkami przy tym wedzisku ?
Cytat: MichalZ w 28.10.2015, 12:49Panowie nieszczęście się stało i szczytowka mi pękła wedzisko Selektor XS Master 330/75 czy muszę dokupić oryginalną szczytowke czy można łowić na zamienniku tańszym np z mikado albo jaxona? Macie jakieś doświadczenia z tymi szczytowkami przy tym wedzisku ? Kombinowałem z szczytówkami Selektora,(jak dla mnie oryginalne są za mało czułe), i z dostępnych zamienników wszystkie są za grube .Mikado ,Jaxon najcieńsze jakie znalazłem to 2,8mm ,a Selektor ma na wejściu 2,2mm, tak że musiałbyś szlifować , lub kupić oryginał.Ja dopasowałem (szlifowałem) od Browninga 1,50 oz która jest dużo czulsza od light Selektora.
Cytat: Maciek w 28.10.2015, 15:47Cytat: MichalZ w 28.10.2015, 12:49Panowie nieszczęście się stało i szczytowka mi pękła wedzisko Selektor XS Master 330/75 czy muszę dokupić oryginalną szczytowke czy można łowić na zamienniku tańszym np z mikado albo jaxona? Macie jakieś doświadczenia z tymi szczytowkami przy tym wedzisku ? Kombinowałem z szczytówkami Selektora,(jak dla mnie oryginalne są za mało czułe), i z dostępnych zamienników wszystkie są za grube .Mikado ,Jaxon najcieńsze jakie znalazłem to 2,8mm ,a Selektor ma na wejściu 2,2mm, tak że musiałbyś szlifować , lub kupić oryginał.Ja dopasowałem (szlifowałem) od Browninga 1,50 oz która jest dużo czulsza od light Selektora. Żeby nie było że ściemniam ,zdjęcie telefonem na szybko Selektor najczulsza ,Browning 1,50oz.Dodam że skracałem szczytówkę Browninga co ją dodatkowo usztywniło na długość szczytówki Selektora.