...
Korum Barbel Rod 13FT 2.50lbs - WERSJA 2019 - jedynym minusem dla mnie jest długość transportowa - 2 metry.
Myślę jeszcze nad:
CORMORAN GF FEEDER PRO 390/80-230g
Jeżeli ktoś miał do czynienia z wyżej wymienionymi wędziskami proszę o opinie.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam,
Paweł
Bardzo prawdopodobne, iż po świętach będę wyprzedawał posiadany sprzęt w tym 2 szt. 3-składowe brzanówki Korum oraz 1 szt. CORMORAN GF FEEDER PRO 390/60-180 g.
Na obie wędki łowiłem w Wiśle troszkę gatunków ryb począwszy od uklei (da się zauważyć branie, poprzez płotki, krąpie, certy na leszczach i kleniach kończąc, trafiały się również węgorze jako przyłów. Na pewno brzanówką zdecydowanie lepiej się zarzuca oraz fajniej pracuje przy większych rybkach (leszcze, klenie), co do Cormorana zaś na początku żałowałem, iż nie kupiłem właśnie wersji do 230 g. Później jednak zakupiłem 2 brzanówki (1 w promocji w Gozdawie za 200 zł oraz ostatnią sztukę z Drapieżnika) i się uzupełniły. Jak łowiłem w dzień to Korumem i Cormoranem, zaś w nocy 2 brzanówkami).
Soją drogą łowiłem już leszcze tymi brzanówkami (3,9 m) w rynnie 4 metry od brzegu i fajnie się do takiego łowienia sprawdzały.
W ubiegłym roku byłem 3 razy na rybach, w tym tylko 1 raz przez 1 h i nie zanosi się bym był więcej.
Szkoda, że nie mam już tuby bo bym Tobie wysłał do sprawdzenia i wiedziałbyś co bardziej Tobie pasuje.