Autor Wątek: Podpórka Preston Butt Gripper Rest uszkadza korek  (Przeczytany 2971 razy)

Offline grzegorz07

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Podpórka Preston Butt Gripper Rest uszkadza korek
« Odpowiedź #15 dnia: 03.04.2019, 15:28 »
Tak na marginesie to nie jest pełny korek. A jedynie cienka okleina przyklejona na klejoną na piankę.

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 03.04.2019, 18:21 »
Jeżeli podpórki uszkadzałyby mi wędki, to zmieniłbym podpórki ;)
A jeśli to by nie pomogło, to następnie zmieniłbym wędki, później samochód, a na końcu żonę 8)
Pozdrawiam,
Maciek

ProBono

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 03.04.2019, 18:30 »
Ja używam tych od dwóch sezonów ale czerwonego koloru, nie zauważyłem zużycia efektu trzymania mocno dolników.... Cena od 6 do 8 zł.

Offline jazgarek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 119
« Odpowiedź #18 dnia: 03.04.2019, 18:44 »
Używałem podpórki Prestona w weekend. Moim zdaniem jakość użytego materiału jest bardzo przeciętna. Silikon jest zdecydowanie zbyt sztywny i twardy. Zostawał na nim delikatny pył z korka. Nie używałem co prawda wędki klasy premium, ale Daiwa za ponad 600 zł to nie jest wcale niska półka. W czasie dłuższej eksploatacji zapewne trwale uszkodziłbym korek. Nie usprawiedliwiajmy Prestona - podpórka nie może szkodzić żadnej wędce, bez względu na jakość zastosowanego korka.

Włożenie wędki do końca wymaga użycia sporej siły. Próba wyjęcia to już prawdziwa masakra. Celowanie na jeden czy dwa ząbki jest niewygodnie i zdecydowanie mało intuicyjne. Pomysł jest dobry. Wykonanie, jakość materiału i głębokość podpórki na ogromny minus.

Podsumowując - dla mnie jest to gniot za spore pieniądze. Cieszę się, że miałem okazję przetestować pożyczony egzemplarz. Na pewno jej nie kupię.
Kuba

Offline rafal.szymanski2

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #19 dnia: 03.04.2019, 20:53 »
Mam te podpórki i zgodzę się że są ciasne do grubszych kijów. Przeważnie używam ich do kija Dam tact x i robią swoją robotę. Przy kiju daiwa tornado Z już są problemy z wyciąganiem, cały uchwyt się rusza który jest przykręcony do mostka.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka