Autor Wątek: Rockworld  (Przeczytany 35480 razy)

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 375
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Rockworld
« Odpowiedź #45 dnia: 11.05.2023, 20:44 »
Może i tak, ale ceny sprzętu Shimano (kołowrotki, wędki) mają wyjechane w kosmos w porównaniu do np. Białej Ryby, czy NLT.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 556
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 11.05.2023, 21:11 »
A co po za tym Shimano ma Biała ryba cz Nlt cieniutcy są Rockworld może i tani nie jest ale zaopatrzenie konkret ;)

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #47 dnia: 11.05.2023, 21:53 »
Konkret nie konkret, ale za to mają ceny o niebo niższe i właśnie tam (NLT, Biała Ryba) kupowałem swój sprzęt. Po prostu nie lubię przepłacać - szanuję swoje ciężko zarobione pieniądze. To, że kupowałem właśnie akurat Shimano - po prostu leży mi ten sprzęt w ręce, jakość mają na wysokim poziomie i serwisowi też nie można nic zarzucić.
Jeśli lubisz przepłacać, bo w jakimś-tam sklepie mają ceny średnio o 15% wyższe od konkurencji, a robisz tam zakupy bo mają masę sprzętu - O.K. Twoje pieniądze, Twoja sprawa.

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 556
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #48 dnia: 11.05.2023, 22:00 »
Mi chodzi o asortyment sklepu ,to Nlt i Biała polotu niestety nie mają ,a ceny są różne i zgoła odmienne w każdym sklepie przyjacielu :beer:

Offline Fisherman

• Ekspert
  • Reputacja: 47
« Odpowiedź #49 dnia: 11.05.2023, 22:21 »
Dokładnie, poza tym ja oceniłem pod kątem mojego zakupu gdzie ceny moich akcesoriów były tańsze. Wiadomo że tak możemy oceniać każdy sklep to tańsze tu to tańsze tam. Piszesz że shimano było droższe ja np nie kupiłem a z początku chciałem kupić swój fotel u drapieżców ale okazało się że jest o około 300 zł droższy niż gdziekolwiek indziej. Oni ostatnio odlecieli z cenami lepiej niż inflacja. Jest różnica kupić za 460 a nie za 780 :D

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
« Odpowiedź #50 dnia: 10.12.2024, 00:02 »
Cześć zauważyłem że pojawiło się wędkarstwo feederowe w sklepie i nawet trafiłem fajny kijek guru n-gauge pro 9ft w zajefajnej cenie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 430
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #51 dnia: 10.12.2024, 05:27 »
Trafiło Ci się jak ślepej kurze ziarno, od 644zł są N-Gauge Pro na rockworldzie.
Dzierżno uzależnia

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 331
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #52 dnia: 10.12.2024, 11:29 »
Rockworld wszedł w Feedera i chyba nie bardzo to ich klienci, sklep od zawsze był karpiowy i ciężko im sprzedać taki sprzęt.
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline JacekB

• Ekspert
« Odpowiedź #53 dnia: 10.12.2024, 22:10 »
Zerknijcie bo fajne promki są na feederowe tematy i teraz jest jeszcze darmowa przesyłka warto zerknąć a może……..

Offline KuBxOnOff

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 9
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #54 dnia: 12.12.2024, 00:14 »
ja trafiłem jakiś czas temu nowy box guru compact za 97zł, wygląda to jakby mieli jakąś pomyłkę w wprowadzaniu ceny bo po kilku dniach pojawiła się standardowa rynkowa cena ok 200zł.

Offline JacekB

• Ekspert
« Odpowiedź #55 dnia: 12.12.2024, 07:36 »
Podobnie było u mnie jak zamówiłem N-gauge pro  to po zakupie ceny były już po wyżej 640

Offline JacekB

• Ekspert
« Odpowiedź #56 dnia: 14.02.2025, 20:38 »
Polecam zerknąć na Rockworld ponieważ jest fajna promka 7 procent rabatu na wszystkie zakupy,łącznie z promocjami u mnie wjechał za 616 centris 420 spoko cena jak i kołowrotek

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #57 dnia: 10.03.2026, 19:27 »
Nie wiem jakie macie doświadczenia z tym sklepem - mam bardzo negatywne.
Dlaczego?
Nie lubię, gdy ktoś oferuje towar, którego nie ma na magazynie. Od listopada czekam na przesyłkę w postaci głupiej szpuli do kołowrotka. Już któryś raz z kolei przedłużają termin realizacji zamówienia. Czy taka postawa jest w porządku? Czy praktyka "handlowania towarem" którego nie ma się fizycznie na magazynie jest czymś, co powinno być powszechnym?

Offline piszczu

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 56
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #58 dnia: 11.03.2026, 12:16 »
Nie wiem jakie macie doświadczenia z tym sklepem - mam bardzo negatywne.
Dlaczego?
Nie lubię, gdy ktoś oferuje towar, którego nie ma na magazynie. Od listopada czekam na przesyłkę w postaci głupiej szpuli do kołowrotka. Już któryś raz z kolei przedłużają termin realizacji zamówienia. Czy taka postawa jest w porządku? Czy praktyka "handlowania towarem" którego nie ma się fizycznie na magazynie jest czymś, co powinno być powszechnym?

Martinez,

Zamawiałem ostatnimi czasy od nich dużo rzeczy i oni dają możliwość złożenia zamówienia na rzeczy, których fizycznie nie mają na stanie. Jeśli chodzi o mnie to uważam, że jest to dobra opcja, bo mogę zamówić sobie coś co jest aktualnie w promocji mimo tego, że nie ma tego na stanie, to samo tyczy się nowości produktowych i poczekać sobie aż zjedzie do i od dystrybutora. W okresie black friday zamówiłem sobie u nich cały komplet razem z namiotem Fox Frontier II XL Camo więc skorzystałem z aktualnej na tamten czas promocji, a dostarczyli mi w późniejszym czasie ponieważ fizycznie tych produktów nie było nawet w Europie.

Później mieli jakieś promocje znowu na Foxa i mieli kobre do kulek karbonową za 250 zł i też wiedziałem, że Fox jej nie wycofał z oferty więc skorzystałem z promocji ale ze świadomością, że dostanę kobrę dopiero jak spłynie z Chin kontynerowcem  ;D

Teraz najważniejsze rzeczy, które musisz wiedzieć, żeby korzystać z tego typu modelu sprzedaży.

• musisz dowiedzieć się czy producent dalej ma w swoim portfolio dany produkt i go oferuje czy już go wycofał, jeżeli go nie ma to prawdopodobieństwo załatwienia go z jakiegokolwiek sklepu jest bardzo małe
  • jeżeli producent dalej ma w ofercie dany produkt to musisz się dowiedzieć czy znajdują się na magazynie u dystrybutora czy dalej wiszą u Chińczyka - dzięki temu możesz zakładać, że taki towar załatwią Ci bardzo szybko, bo to kwestia ściągnięcia od dystrybutora

Jak masz informację, że 'Możliwa wysyłka: po 11-04-2026' to oznacza, że towar wisi u Chińczyka i jest to szacunkowa data kiedy dojedzie do magazynu dystrybutora w Europy
Jak masz informację, że 'Spodziewana wysyłka jeszcze dziś' to oznacza, że mają towar na stanie
Jak masz informację, że 'data realizacji ustalana indywidualnie, prosimy o kontakt sklep@rockworld.pl' to oznacza, że albo towar został wycofany albo po prostu nie widzą u siebie w systemie daty dostępności u dystrybutora.

Tak na logikę, jak widzisz jakiś bardzo stary produkt na sklepie bez oznaczenia typu '1 sztuka na stanie' czy coś podobnego to jest bardzo możliwe, że nie mają i nie będą w stanie tego załatwić wtedy najlepiej dzwonić i pytać czy mogą zobaczyć u dystrybutora czy w ogóle ma to na stanie i wtedy ewentualnie zamawiać.

Nie wiem dla ilu producentów mają połączenie odnośnie stanów magazynowych sklep -> magazyny dystrybutora, bo dla Fox'a w miarę to działa, wiadomo, że czasami towar spłynie szybciej czasami później.

Jaką szpulę zamówiłeś? Do którego kołowrotka? Może będę mógł Ci pomóc.

Oczywiście tego typu rzeczy tyczą się nie tylko rockworldu, ale też innych sklepów ja dałem Ci przykład mojego postępowania z takim sklepami.

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #59 dnia: 11.03.2026, 12:43 »
Potrzebuję taką szpulę: Fox EOS 10000 PRO Spare Spool