Witam,
jak w temacie chwiałbym się podzielić jak to cały tamten sezon i trochę tego łowiłem na methode "zwykłą" wędką a dokładnie MIKADO EVOLUTION CARP 3,90 m (bardzo sztywny kij)
piszecie często ze to dosyć ciężkie żeby nie ruszyć podajnika itp (no macie racje

ale może ktoś nie chce na początku od razu kupować nowego kija oto mój poradnik ! pierwszy w życiu!)
Zestaw montujemy no jak to zestaw do methody ładujemy towarem i rzucamy kładziemy na podpórkach i teraz dajemy po prostu
a) jak rzucamy daleko bombkę z np 10 gr obciążeniem i czekamy aż żyłka sama się napnie potem ściągamy ciężarek i czekamy na branie

(cały czas zwijając luz )
b) rzucają blisko po prostu dajemy bombkę i czekamy aż się żyłka napnie (cały czas zwijając luz )(na komercjach stosuje to do teraz i wyniki są bb)
i to tyle co prawda nie każde branie będzie udane... może komuś się przyda a może nie
od kiedy zacząłem łowić na methode tą taktyka moje wyniki się poprawiły w tym roku kupiłem sobie mikado uv i się jeszcze bardziej poprawiły, wiec polecam wypróbować jak ktoś nie chce od razu kupować nowego kija.