Od lat śledzę różne fora internetowe poświęcone wędkarstwu aż trafiłem na artykuły i porady na WMH pisane przez Luka. Następnie po nitce do kłębka trafiłem na portal S i G. Na tym forum panuje szczególna atmosfera którą można wręcz się zarazić. Tutaj spotkałem pasjonatów którzy poświęcają swój czas i służą bez interesownie radą i pomocą innym , których w większości przypadków nigdy nie spotkają osobiście. W zasadzie przekazują swoją wiedzę i doświadczenie co dzisiejszych czasach jest cechą bardzo rzadką , a wręcz na wymarciu. A zdobyta wiedza jest w/g mnie jest bezcenna. Czytając wypowiedzi zamieszczane tutaj przez te osoby mam wrażenie , że tak jak i ja potrafią cieszyć się z tego , że ktoś obok złowił rybę - chociaż ja nie i że nie to jest najważniejsze , ale że możemy oglądać najpiękniejsze widoki na tej ziemi. Wschód i zachód słońca na wodą - łowiskiem , ale i widok odpływającej ryby której darujemy wolność. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich.
Korzystając z okazji dziękuję Lukowi za to co robi dla innych i dla przyrody. Masz charyzmę , niesamowitą pewność i spokój w tym co przekazujesz innym. Są tacy którzy dla odpoczynku i na stres oglądają M jak m lub inne N-d-i-n-z. Ja oglądam Twoje filmy. Dla mnie są jak balsam na duszę. Ogrom wiedzy jaką przekazujesz można by wykorzystać w szkółkach wędkarskich dla młodych (i nie tylko) wędkarzy. Robisz bardzo dobrą robotę - wielki szacunek. Życzę zdrowia , zdrowia i jaszcze raz zdrowia oraz zadowolenia z tego co robisz dla innych. Wielkie dzięki za pozytywną energię jaką przekazujesz.