Autor Wątek: Wędka do method feeder do 200 PLN  (Przeczytany 8566 razy)

Offline xdbas

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Wędka do method feeder do 200 PLN
« dnia: 10.06.2019, 16:10 »
Witam panowie, jako przyszedł i na mnie czas chciałbym prosić was o poradę odnośnie wędki method feeder. Chodzi mi dokładnie coś takiego w granicach do 200 zł sam kijek. Miejsca połowu: stawy, jeziora, przeważnie ,,stawy borki,, i wody PZW. Wpadł mi taki pomysł na wędkę Jaxon Genesis pro method 3m cw 60g, co myślicie? 

PS. Wiem że watki już były, ale chcę coś świeższego się dowiedzieć.

Offline elwood

• Ekspert
  • Reputacja: 278
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wędka do method feeder do 200 PLN
« Odpowiedź #1 dnia: 10.06.2019, 16:13 »
To fajna wędka, jeśli się ma w miarę dobry dostęp do wody, do łowienia z krzaków trochę krótka. Oprócz tego można zastanowić się np nad Daiwa BW Stalker Carp 3m 3lbs albo Prologic COM RAW 3m (korekta) 2,75lbs (obie mam wlaśie głównie do metody i jestem zadowolony).
Z pozdrowieniami - Marcin

Offline n0cny

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #2 dnia: 10.06.2019, 16:26 »
Ja posiadam dwa kijki z których jestem bardzo zadowolony.

Pierwszy to Mikado Black Stone Commercial Method Feeder 300/55. Bardzo mocne ugięcie nawet przy małej rybie, daje mnóstwo frajdy - stosuje go do delikatnego klasyka i lekkiej metody, do tej pory karp 4kg to jej "życiówka"

Drugi kijek to Mikado Princess Heavy Feeder 360/120. Ma bardzo duży zapas mocy, cieniutki blank, rzucam bez problemu 50-60m z podajnikiem 30g, 40stką rzucałem dużo dalej. Przy karpiu 15kg miałem jeszcze zapas choć wiadomo, że nie był to hol jak na karpiówce.

Black stone w okolicach 200, za księżniczkę nawet mniej bo dałem chyba 120/130zł.

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 10.06.2019, 16:39 »
Browning Black Magic Bomb
Shimano ForceMaster Ax commercial Feeder
Daiwa D Carp
Wszystkie świetne wędki które można dostać do 200zl.

Offline Tadek

• Ekspert
  • Reputacja: 194
    • kanał YT
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #4 dnia: 10.06.2019, 18:41 »
Wiele osób z forum chwali sobie Jaxona Genesis Pro Method Feeder i ją pochwalę. Mam wersję 3,3 m/60 g. Czuły, pozwalający wybaczyć wędkarzowi nagle odjazdy ryby, a jednocześnie wystarczająco mocny. Najlepiej ładuje się z podajnikiem 20-25 g + zanęta.
"Nie zna życia ten, kto nie zjadł zimnego bigosu i nie popił go maślanką." - Piekło Dantego.

Kanał YT https://www.youtube.com/@czlowiek-z-wedka/videos

Offline picker92

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 10.06.2019, 18:50 »
Mam Jaxona genesis i daiwe wincast. Jaxon gdzieś dwa razy tańszy i wydaję się być dużo mocniejszy od daiwy. Jaxonem rzucam koszykami do 60 g plus zanęta i jakoś specjalnie się nie cykam machnąć ile wlezie . Za tą kase polecam :)

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
« Odpowiedź #6 dnia: 10.06.2019, 18:54 »
Witam panowie , jako przyszedł i na mnie czas chciałbym prosić was o poradę odnośnie wędki method feeder. Chodzi mi dokładnie coś takigo w granicach do 200zł sama kijek, Miejsca połowu  stawy jeziora, przeważnie  ,,stawy borki,, i wody PZW. Wpadł mi taki pomysł na wędkę Jaxon Genesis pro method 3m cw 60g(co myślicie ?) 

PS. Wiem że watki już były , ale chcę coś świeższego się dowiedzieć

Mam genesisa 3.3m 60g oraz 3.0m 45g. Tą krótszą jestem w stanie pewnie i celnie rzucać na 35-37m ,dłuższą sięgam 10m dalej i to jest mój max celności. Używam koszyków 40g na obu wędziskach. Na pikera moja największa ryba to karp 1.8kg. Wędka sobie świetnie poradziła i muszę w tym momencie zwrócić honor koledze Azymut,ponieważ uważałem serię genesis za delikatne wędki do średnich ryb,a okazało się ,że karp 5kg na genesis 3.3 60g nie był strasznym przeciwnikiem. Należy po prostu zaufać dolnej części wędziska,które jest na prawdę mocne.

Jeżeli nastawiasz się na dystanse około 40m i ryby do 2-3kg,proponuje genesis 3.3 45g.
Jeżeli solidniejsze ryby-genesis 3.3 60g.

3m jest świetne,uwielbiam tą długość ,ale na dystansie max 37m.
Jeśli nie potrzebujesz dalej rzucać,dł.3m będzie idealna.

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 10.06.2019, 19:55 »
Zgadzam się z kolegami Michałem i Azymutem, Jaxon genesis mf 3,3m do 60gr super kijek w dobrej cenie :beer:

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
« Odpowiedź #8 dnia: 10.06.2019, 20:11 »
Ja bym polecił poczekać i dołożyć 100 zł kupić kijek Flagman Squadron Pro Pellet Feeder 3.6/80. Kijek mega fajny jak dla mnie i bardzo mocny. Wczoraj wyholowałem tym kijem karpia o wadze 9,270 kg i miał jeszcze zapas mocy. Bardzo fajnie się nim łowi i mniejsze ryby. Dla niektórych użytkowników problemem może być jego waga bo trochę sobie waży i długi hol mocnej ryby męczy rękę - coś o tym wiem. Ja już kupiłem masę sprzętu aż doszedłem do tego co mi pasuje. Z tańszych ofert polecam Mikado UV lub Excellence - innych nie posiadam więc się nie wypowiem na ich temat. Oba kije są równie mocne i lżejsze ale jak dla mnie ich minusem jest wielkość przelotek - zbyt małe. Polecam Flagmana ponieważ testuję go już jakiś czas.

Offline Moczykij

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
« Odpowiedź #9 dnia: 10.06.2019, 20:25 »
Zobacz kij Mikado Exellence, mega świetny kij. Ja mam wersję 330 cm, daje radę przy połowie leszczy, jak i karpi się nie boi.

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
Odp: Wędka pod methode feeder
« Odpowiedź #10 dnia: 10.06.2019, 20:33 »
Wątek przewija się regularnie, i jedna propozycja jest oczywista.

Jaxon Genesis Pro Method Feeder. Długość i cw według osobistego wyboru kolegi.

Reszta wędek w cenie do 200 złotych jest daleko w tyle za tą serią. Wystarczy wspomnieć, że jeszcze nikt nam nie zarzucił nic przeciw Pro Method Feeder, a takich co pytali a potem go kupili po konsultacji na forum było już trochę.
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline xdbas

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 11.06.2019, 05:18 »
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/mikado/315-mikado-ultraviolet-light-feeder-360-90g.html a ten kijek byście wybrali ?

I dziękuję za tak liczne wypowiedzi

Offline Tadek

• Ekspert
  • Reputacja: 194
    • kanał YT
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #12 dnia: 11.06.2019, 07:44 »
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/mikado/315-mikado-ultraviolet-light-feeder-360-90g.html a ten kijek byście wybrali ?

I dziękuję za tak liczne wypowiedzi

O UV też jest sporo na forum. Poszukaj. Podzielam opinie kolegów i nie wybrałbym tej wędki.
"Nie zna życia ten, kto nie zjadł zimnego bigosu i nie popił go maślanką." - Piekło Dantego.

Kanał YT https://www.youtube.com/@czlowiek-z-wedka/videos

Offline Mimi

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Lets go fishing!
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #13 dnia: 11.06.2019, 08:24 »
Ja nigdy nie zrozumie tych zachwytów UV po tym gdy zobaczylem w sklepie wykonanie i wielkość przelotek tej wędki.

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #14 dnia: 11.06.2019, 08:25 »
Jaxon Genesis Pro Method Feeder - jakie na to max rybki wyciągaliście?
;)