Cześć koledzy!
Poszukuję jakiegoś nowego kija na rzekę. Długość jak mnie interesuje to 3,9m (chociaż nad tym też się zastanawiam, zawsze kończyłem na 3,6m) oraz wyrzut między 120, a 150, jednak bardziej skłaniam się ku dolnej granicy. Przegrzebałem trochę rynek no i bania pełna... Teraz jest tego tyle że ciężko coś wybrać.
Najpierw ruszyłem w Matrix-y no i tutaj wytypowałem Aquos ultra-d 3,9m, 120g. Na papierze i na zdjęciach jakoś mnie nie przekonał, niestety na ten moment nie miałem możliwość wziąć go do ręki.
Przejrzałem również ofertę Flagmana i tutaj już było ciężej, zainteresowały mnie 3 wędki: Mantaray Elite Feeder 3,9 m 150 g, Sherman Pro Heavy Feeder 3,9 m 130 g oraz Cast Master Feeder 3,9 m 150 g.
Dwie pierwsze można powiedzieć że jedna półka cenowa. Na papierze wychodzą podobnie. Ostatni natomiast również zwrócił moją uwagę. Przede wszystkim ceną, stąd moje zainteresowaniem tym kijkiem.
No i ostatni kijki to VDE-R. Zainteresowanie tymi kijkami wzięło się stąd że ostatnio dla mojego syna poszedłem kupić bata. Oglądałem kilka i baty VDE-R naprawdę mnie zaskoczyły. Jakoś wykonania, waga, wyważenie, było na dużo lepszym poziomie niż batów które kosztowały nawet 4x tyle.
Siłą rzeczy zainteresowały mnie feedery VDE-R, natomiast jeszcze nigdzie ich nie trafiłem.
Nie zamykam sobie drogi na nowych feederach, przeglądam również różne portale, jakby się coś trafiło używanego też się zainteresuje.
Budżet jaki chcę przeznaczyć na nowe wędzisko to 700zł, ale wiadomo jak coś zostanie będzie na coś innego
Więc koledzy proszę o opinie na temat kijków które wymieniłem, ewentualnie propozycję czegoś innego.
Z góry dzięki.