Tasiemca ciąg dalszy...

Zamówiłem Jaxon Genesis Pro Method Feeder 20-60g. Jeśli rzeczywiście to taki fajny sprzęt jak piszecie to w razie potrzeby z czasem dokupię wersję 50-120 lub 70-150g.
Na moją logikę chyba tą drugą opcję bo tylko nie będzie pokrycia 60-70g. Chyba, że źle kombinuję...
Kołowrotek zamówiłem Daiwa Ninja LT 4000C bo znalazłem w dobrej cenie.
Nie wiem jeszcze czy wyląduje na feederze czy spławikówce bo w zależności od stanu portfela dokupię Ecusime / Matrixa / drugą Ninje ...?
Problem mam nadal z wyborem odległościówki.
W sieci polecają:
- Cormoran Distance Match 4,20 5-25g
- Cormoran APM 40 Power Float (tu już tylko 390cm i cw 10-40 ale przelotki duże)
- Daiwa Aqualite Power Match 4,20 - nie znajduję jednak jakie ma cw to wędzisko i cena już w okolicy 300zł a wolałbym się zmieścić około 200.
Cena tej Daiwy jest na równi z Trabbuco Precision RPL Match Carp 4,20 5-20g. a nie wiem który kij lepszy.
Chciałbym długość 4,20.
Sporo ludzie piszą o wielkości przelotek pod kątem stoperów gumowych wolałbym by zakup miał te przelotki większe, tak przyszłościowo myśląc. I tu problem. Z tego co czytam wędziska z dopiskiem Float mają większe przelotki.
Jednak w granicach cenowych około 200zł nie mogę znaleźć kija który miałby dobre opinie i owy dopisek.
Floaty są też podobno troszkę z zapasem mocy ale czy nie robią się z nich przez to jak mawiacie "pały"?
Niby nowość Jaxon GTX Intensa Distance Float 420 10-40g , większe przelotki ,jednak waga 368g... - opinii brak
Podobnie z Jaxon Intensa GTX Match ZX 4,20 m 5-25 g , waga w normie , opinii i info o przelotkach brak więc pewnie małe.
I kolejny Jaxon Genesis Pro Match 4,20m 5-25g, waga 237g ale opinii jak na lekarstwo i przelotki zapewne małe.
Oj, nie sądziłem że jak zapragnę kompletować sprzęt to spędzę tyle wieczorów i nocy na wertowaniu sieci