Autor Wątek: Bat Mikado Nihonto Pole 700  (Przeczytany 2530 razy)

daniel97

• Gość
Bat Mikado Nihonto Pole 700
« dnia: 07.06.2015, 11:08 »
Witam wszystkich.Czy posiada ktoś bata Mikado Nihonto Pole 700 i może co nieco o nim napisać?Będe wdzięczny za wszelakie opinnie.
Pozdrawiam :D

Offline Kwiciu

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Odp: Bat Mikado Nihonto Pole 700
« Odpowiedź #1 dnia: 26.08.2015, 11:57 »
Witam,
Bat jest dostępny w sklepie Fishing we Wrocławiu przy pl. Jana Pawła II. Sam posiadam obecnie bata 6m (dł. rzeczywista 5,75m) Konger Impact który waży około 300g i szukam czegoś dłuższego i nie cięższego, miałem w rękach kilka batów między innymi Mikado Turnament 7m (podobna półka cenowa), Fiume Presidente 7m (to już wysoka półka ~600zł) i ten bat Mikado Nihonto w cenie 349zł wydawał się zbliżony do tego Fiume wagowo. Bardzo dobrze leży w rękach, lekki (według mojego odczucia lżejszy niż Mikado Turnament),  sztywny nie wiem jak z wytrzymałością ale warty zainteresowania.

Offline Wojt

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Odp: Bat Mikado Nihonto Pole 700
« Odpowiedź #2 dnia: 04.01.2018, 23:26 »
Może i odświeżam dwuletniego kotleta, ale bat Nihonto to nadal w miarę nowy i ogólnie dostępny sprzęt. Właśnie go zakupiłem. Z informacji technicznych których w necie sam nie znalazłem: przy długości 700 grubość rękojeści to zaledwie 26mm, a szczytówka jest pusta jeśli ktoś chce tam amortyzator montować. To mój pierwszy bat 7m, mam jedynie 5 i 6 metrowe szklaki z Decathlona, oczywiście trzymałem w ręce kilka innych batów z różnych półek, ale i tak moją ocenę trzeba traktować jako bardzo subiektywną. Według mnie Nihonto to leciutki, dobrze wyważony i szybki, a nawet powiedziałbym bardzo szybki kij. Akcja szczytowa, ale przy 7 metrach to i tak ten najmocniej pracujący 'szczyt' pochłania tak 1,5-2m długości. Co do jakości wykonania nie mam się do czego przyczepić.