Autor Wątek: Łódka zanętowa do 500 zł  (Przeczytany 7918 razy)

Offline Zygus17

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Łódka zanętowa do 500 zł
« dnia: 06.08.2019, 14:04 »
Witam poszukuje łódki zanętowej do 500 zł czy  jest w stanie ktoś coś polecić w tej cenie? Pozdrawiam.

Offline Cobi92

• Ekspert
  • Reputacja: 173
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Łódka zanętowa do 500 zł
« Odpowiedź #1 dnia: 13.11.2021, 14:25 »
Zgłaszam się po złotą łopatę i odświeżam stary wątek, ma dobry tytuł i wpisuje się w moje zapytanie ;)

Poszukuję taniej łódki zanętowej, chociaż głównie ma służyć do ciągnięcia Deepera w celu monitorowania co się w wodzie dzieje i poszukiwania ciekawych miejscówek. Deeperem i wędką rzucę na 50m, ale narobię przy tym dużo hałasu i mapowanie będzie trwać długo stąd mój pomysł by wykorzystać łódkę, Nie chcę wydawać za wiele i kupować dużej łódki, chcę coś poręcznego i taniego. Wystarczy coś co pociągnie deepera na odległość do 100-150m.

Na allegro jest kilka propozycji, czy ktoś może coś powiedzieć o którejś z tych konstrukcji?

1. https://allegro.pl/oferta/lodka-zanetowa-zdalnie-sterowana-lodz-do-zanety-11367062410
2. https://allegro.pl/oferta/lodka-zanetowa-lodz-zdalnie-sterowana-na-prezent-11366583407
3. https://allegro.pl/oferta/lodka-zanetowa-zdalnie-sterowana-lodz-do-zanety-11309042689
4. https://allegro.pl/oferta/lodka-zanetowa-2-komorowa-7-4v-5200mah-hit-na-ryby-10545491921
5. https://allegro.pl/oferta/lodka-zanetowa-d16b-1-komorowa-400-500m-gps-10658987686
6. https://allegro.pl/oferta/flytec-lodka-zanetowa-2-komory-7-4v-5200mah-li-po-11022526068
7. https://allegro.pl/oferta/zdalna-lodka-zanetowa-profesjonalna-lodz-2-komory-11381214954
8. https://allegro.pl/oferta/profesjonalna-lodka-zanetowa-z-plywakami-r-hunt-11332334396
9. https://allegro.pl/oferta/lodka-zanetowa-3-komory-t-rex-12000mah-tempomat-11332283535
10. https://allegro.pl/oferta/lodka-zanetowa-zdalnie-sterowana-lodz-do-zanety-11308977237

A może ktoś poleci coś innego do 600zł? Planuję też od razu kupić/dorobić sobie drugą baterię
Lepiej 3 razy złowić i wypuścić niż raz zjeść ;)

Offline Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #2 dnia: 13.11.2021, 17:54 »
Za 700 zł były już wystawiane na olx łódki Boatman Aktor, dużo osób ostatnio sprzedaje w związku z pojawieniem się nowego modelu plus. Poszukaj też na grupie fb, w tej cenie nie ma lepszej łódki + serwis w Polsce.

Wysłane z mojego RMX2155 przy użyciu Tapatalka

Sławek

Offline Cobi92

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 19.11.2021, 18:10 »
Ktoś coś ? Jakieś opinie o tym co podesłałem?

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 19.11.2021, 18:26 »
To coś z tych linków co wstawiłeś do niczego sie nie nadają...
No chyba że lubisz sie katować na rybach. Ta chinszczyzna to szajs pierwszej klasy.
Jeśli chcesz coś kupić co pływa to poszukaj czegoś używanego...
Ale kaska większa i to ze 2 tyś. Śledze ten temat boatmana, ludzie kupili te cuda za tysiaka poływali... i terz chcą sie pozbyć.
Dobry boat to 3 z przodu.
Na początek poszukaj używanej mini vega boad.
Dobra łodka która pływa i sprawia radość to kwota paru tyś na początek w wersji podstawowej.
Maciek

Offline Cobi92

• Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 19.11.2021, 18:49 »
No chyba że lubisz sie katować na rybach. Ta chinszczyzna to szajs pierwszej klasy.
Ale kaska większa i to ze 2 tyś. Śledze ten temat boatmana, ludzie kupili te cuda za tysiaka poływali... i terz chcą sie pozbyć.
Dobra łodka która pływa i sprawia radość to kwota paru tyś na początek w wersji podstawowej.

Opinia na podstawie doświadczeń czy na zasadzie "wydaje mi się? Jeśli na podstawie doświadczeń własnych lub znajomych to jest dla mnie cenna. Domyślam się że szału robić nie będą, natomiast mam własne, niskie wymagania odnośnie zastosowania łódki, które opisałem w 1 poście. Łódka ma jedynie pływać, nie wymagam od niej nic więcej.

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #6 dnia: 19.11.2021, 18:58 »

Opinia na podstawie doświadczeń czy na zasadzie "wydaje mi się? Jeśli na podstawie doświadczeń własnych lub znajomych to jest dla mnie cenna. Domyślam się że szału robić nie będą, natomiast mam własne, niskie wymagania odnośnie zastosowania łódki, które opisałem w 1 poście. Łódka ma jedynie pływać, nie wymagam od niej nic więcej.

Obecnie pływam łódką z najwyższej półki. Lata pływałem mini vega boat i ją polecam na rozruch.

Co do tych chinczyków tracą zasięg , na lekkiej fali nie popływasz , na wietrze nie popływasz. W terenie z duża ilością drzew lub przy wysokich trzcinach nie popływasz.

Generalnie z tego co widziałem u właścicieli tego sprzętu to jest męka.
Krótki dystans , flauta , a... i najlepsze jaja jak sąsiad łapie zasięd sąsiada...i se pływają.
Maciek

Offline Alek

• Ekspert
  • Reputacja: 239
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #7 dnia: 19.11.2021, 19:17 »
Kolego Cobi, w wielu kwestiach z Maćkiem się nie zgadzam, ale akurat w tym temacie polegałbym na Jego opinii bez dwóch zdań. :)
Adam

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #8 dnia: 19.11.2021, 19:25 »
Bartek, tak jak Adam wyżej pisze Maciek w tych kwestiach wie co mówi/pisze

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline mav3rick

• Ekspert
  • Reputacja: 118
« Odpowiedź #9 dnia: 19.11.2021, 19:36 »
Maciej dlaczego odradzasz Boatmana? Bo nie ukrywam, że na wiosnę napaliłem się jak szczerbaty na suchary, by go kupić. A teraz mój zapał minął, po Twoim komentarzu.

Offline plompek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #10 dnia: 19.11.2021, 19:56 »
Też jestem ciekaw co do zaczerpniętych opinii bo raczej pochlebne opinie sie słyszy co do łodzi boatman ale może wszystkiego nie słyszałem. Co do ciągnięcia deepera to nie wiem czy deeper wyśle sygnał aż na np 150 metrów do telefonu bo też myślałem o tym zeby kupić najtańszego Boatmana Actora i podczepić swoją "kule" ale ona w innym systemie działa niż te "typowo łodziowe" chyba że jest deeper przerobiony jako router czy coś takiego ze zwiększaniem zasięgu trzeba poprzerabiać i koszty i kolejne tajle dochodzą więc jednak zestaw z fabrycznym echo nie jest takim głupim pomysłem

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #11 dnia: 19.11.2021, 20:04 »
Maciej dlaczego odradzasz Boatmana? Bo nie ukrywam, że na wiosnę napaliłem się jak szczerbaty na suchary, by go kupić. A teraz mój zapał minął, po Twoim komentarzu.

Nie napisałem że odradzam tylko że śledze temat... i że ludzie sprzedają. Co do tej łódki polecam live trotki z gosciem który to sprzedaje na pl , na fejsie masz nawet grupy z tymi łódkami. Wejdź popytaj ludzi sam stwierdzisz czy warto...
Dla mnie jako użytkownika te komory są nie do przyjęcia jak ułożyć w tym zestaw aby sie nie poplątał.
Na livach gość tłumaczy się z tematu fali a możliwości wlewania się wody przez ten korek przedni.
Temat długości trzymania aku....
Na fejsie ludzie poszą tez o utracie zasięgów.
Aby być zadowolonym trzeba zdobyć wiedze by nie kląć potem.
Ostro marketingowo weszli na rynek..... jak DNA miała to być najlepsza łódka na rynku a po dwóch latach firmy nima... serwisu nima... części nima...

A to bardzo ważna kwestia jak sprzedawca sie zwinie człek zostaje bez wsparcia.
A łódka to jednak zbiór części które mogą sie zepsuć.

Ja na wypadzie 72 godz robie po kilkanaście kilometrów także sprzęt musi być sprawny.
Maciek

Offline Cobi92

• Ekspert
« Odpowiedź #12 dnia: 19.11.2021, 20:55 »
Cieszę się, że temat się nieco ożywił, zawsze to jakiś plus.
Po wpisach Maćka widzę, że wie co polecić osobie, która chce karpiować z wywózki, na dużych odległościach, spędzając nad wodą sporo czasu. Ja szukam holownika do deepera na krótkie parogodzinne sesje. Myślę, że nie tylko ja poszukuję czegoś do wyłącznie takich zastosowań i widzę tu niszę dla chociaż jednego sensownego produktu w kwocie poniżej 1000 czy nawet 800zł. Niestety sprawdzonych opini o tanich łódkach brak, a patrzenie jedynie przez pryzmat ceny to dla mnie za mało. Na szczęście nie jest to rzecz niezbędna do łowienia, więc jeśli nic nie znajdę to po prostu nie kupię. Typowo karpiowy model jest mi bowiem najzwyczajniej zbędny :)

Offline Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #13 dnia: 19.11.2021, 21:05 »

Nie napisałem że odradzam tylko że śledze temat... i że ludzie sprzedają. Co do tej łódki polecam live trotki z gosciem który to sprzedaje na pl , na fejsie masz nawet grupy z tymi łódkami. Wejdź popytaj ludzi sam stwierdzisz czy warto...
Dla mnie jako użytkownika te komory są nie do przyjęcia jak ułożyć w tym zestaw aby sie nie poplątał.
Na livach gość tłumaczy się z tematu fali a możliwości wlewania się wody przez ten korek przedni.
Temat długości trzymania aku....
Na fejsie ludzie poszą tez o utracie zasięgów.
Aby być zadowolonym trzeba zdobyć wiedze by nie kląć potem.
Ostro marketingowo weszli na rynek..... jak DNA miała to być najlepsza łódka na rynku a po dwóch latach firmy nima... serwisu nima... części nima...

A to bardzo ważna kwestia jak sprzedawca sie zwinie człek zostaje bez wsparcia.
A łódka to jednak zbiór części które mogą sie zepsuć.

Ja na wypadzie 72 godz robie po kilkanaście kilometrów także sprzęt musi być sprawny.
Maćku nie masz pojęcia o łódkach Boatman tak jak ja o Prolamach. Wszystko co piszesz jest nie prawda, używam tej łódki od maja tego roku wyważąc zestaw na 200 do 300 m, nigdy nie mając problemu, nawet przy silnym wietrze. Rozumiem, że posiadasz Mercedesa i trudno będzie Ci chwalić Opla. Dla ludzi chcących zasięgnąć porad odnośnie łódek Boatman polecam grupę na FB. Tak w ostatnim czasie bylo sporo ofert sprzedaży, nawet po ok 700zl, gdzie nowa kosztuje 1100 zl, ale tylko dlatego, że pojawił się nowy model a nie dlatego, że są do bani. To był najlepszy dla mnie sezon, bijąc moje PB, w dużej mierze dzięki tej małej łódce,  w której wywożąc zestaw nic nigdy się nie placze. Ale najlepiej pisać źle, nigdy samemu nie testując a czytając opinie i mając swoją znacznie droższą!

Wysłane z mojego RMX2155 przy użyciu Tapatalka
Sławek

Offline Kamil_BBI

• Ekspert
  • Reputacja: 142
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #14 dnia: 19.11.2021, 21:06 »
Cześć, to i ja się podepnę - grzecznościowo w imieniu kolegi.

Potrzebuje on łódki z echosondą, gdby był GPS to spoko, ale nie jest to warunkiem. Sprzęt ma służyć do okazjonalnej wywózki, a bardziej do badania dna, głębokości, szukania ryb.

Zasięg realny 150-200 m, obsługa możliwie najprostsza (swoje lata ma i te "wszystkie elektroniki to do dupy są" 8)).

Budżet około 5 tys. zł z możliwością powiększenia, ale wiadomo, że chodzi o dobry sprzęt, a nie wydanie kilku tysięcy za logo na łódce.

Z góry dzięki!
Z pozdrowieniami,
Kamil