Autor Wątek: Wędka do verticala  (Przeczytany 988 razy)

Offline PoProstuWędkarz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 28
Wędka do verticala
« dnia: 26.08.2019, 10:19 »
Witam.Niebawem mam zamiar połowić sumy przy użyciu tej metody.Niestety nie mam to tej metody żadnego kijaszka,moje pytanie brzmi:

Czy zwykły spinning 70gr cw nada się do tej metody?

Jeśli nie to proszę propozycję odnośnie kijaszka (cena najlepiej 300-350zł) maxymalny budżet 370zł i ani grosza więcej.
Długość celuję od 180 do 230cm

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
Odp: Wędka do verticala
« Odpowiedź #1 dnia: 26.08.2019, 10:22 »
Chyba nie to forum.
Łukasz Białas, Wałcz

Offline garowy

• Reputacja: 60
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #2 dnia: 26.08.2019, 12:12 »
Na jakie przynęty chcesz łowić i gdzie? Rzeka , jezioro? Z ręki czy "bujanie" kijem? Gdzie jest przetwornik na jednostce pływającej?

Offline PoProstuWędkarz

• Reputacja: 28
« Odpowiedź #3 dnia: 26.08.2019, 12:31 »
Na jakie przynęty chcesz łowić i gdzie? Rzeka , jezioro? Z ręki czy "bujanie" kijem? Gdzie jest przetwornik na jednostce pływającej?

Jezioro,różnie raz z ręki raz z kija.Ogólnie zastanawiam się nad kijaszkiem madcat'a white inline 30lb.

Offline garowy

• Reputacja: 60
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #4 dnia: 26.08.2019, 12:39 »
Czyli , jeżeli łowisz klonkiem to 100 gramowy wystarczy w zupełności. MadCat to już 210cm - jeżeli łowisz z ręki , nie ma to większego znaczenia, ale uważąj na place :P :beg:. Jeżeli z kija, to każdy centymetr więcej poczujesz na koniec dnia w nadgarstku, druga sprawa to odległość od przetwornika. Ja na łodzi mam go zamontowanego na rufie. Idealny kij do takiego łowienia, moim subiektywnym zdaniem to 1,8m - blisko do transducera i można kwoczyć drugą ręką

Offline smakowy1

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #5 dnia: 09.09.2019, 21:23 »
Jeśli jeszcze nie kupiłeś żadnego kija to zdecydowanie odradzam madcat'a white inline 30lb. Dość często zdaża się, że te kije strzelają. Jeśli chcesz coś z oferty madcata to polecam madcat black vertical. Jest to dużo niższa seria wędzisk, ale naprawdę warta uwagi. Jest na tyle miękka, że da Ci radość z holu małych i średnich ryb i bez problemu zatrzymasz nią duża rybę. Przerzuciłem sporo wędek do veriticala od niskich serii do najwyższych i tą mogę z czystym sumieniem polecić.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka