O różnicach w wielkości A vs LT wiem, mam nawet tu z forum taką tabelkę "mniej więcej co czemu odpowiada".
Jeśli chodzi o LT to się zastanawiam nad 4000 vs 5000. Chyba nie przesadzę jeśli chodzi o wędzisko z pierwszego postu....?
Faktycznie moja Daiwa Ninja 4000A mała nie jest ale do feedera nevis podpięta i jakoś mi wielkość i waga nie przeszkadza. Ja jestem z tych co to lubią "czuć że coś mają w ręku" ( bez podtekstów

).
Norbas rozważ jeszcze Spro Passion 740 FD. Mam podpięty pod SG MPP 5-25. Kołowrotek mam już kilka sezonów i co prawda rzadko go obecnie użytkuję, ale nigdy mnie nie zawiódł, a sporo szczupaków " wyciągnął" . W tym przedziale cenowym wart polecenia.
Jakiej wielkości i do czego używasz?
Muszę poczytać o nich... jednak jest jeden feler... ja z tych co lubią jak sprzęt jest fajny i do tego mi się podoba... a tu szału nie ma jeśli chodzi o mój gust. Dodatkowa szpula jest w zestawie?
Dodam jeszcze, że są dwie wersje Ninjy 3000 LT: z oznaczeniem C i CXH. Pierwsza ma mniejsze przełożenie 5,3:1 natomiast druga 6,2:1.
Hmmm... do spina 6,2:1 chyba za delikatna?
Jak dla mnie to Revros LT = Ninja LT.
Ciężko mi znaleść jakiekolwiek różnice mechaniczne.
To trochę tak jak Fuego i Freams, gdzie różnice stanowi w zasadzie tylko wygląd i konfiguracja modelowa.
Ja wybrałbym model nowszy, czyli któryś z LT. Co prawda przepaści jakościowej nie ma, jednakże nowy rodzaj napędu i niższa masa ogólna dają pewna przewagę.
Stary model Ninjy był przewymiarowany, wiec wielkość 4000 to obecnie odpowiednik 6000 w LT.
Jedyne co tak na prawdę nie fajne jest w LT to brak szpul dodatkowych w komplecie a i dokupienie też nie jest z tego co widzę proste.
Zapomniałeś o pięknej złotej wersji BG 

No... i tutaj się zakochałem.... nie mogę jej znaleść w polskich sklepach.. jakieś dziwne ceny mi wyskakują ( promocja z 999 na 380zł = o co kaman? )
Ten revros mi utkwił bo jak wspomniałem esteta ze mnie. I złote wstawki bardzo pasują do Black Dragona II , a do tego wędziska właśnie szukam kręcioła

O Ninja BG słyszę "czytam" pierwszy raz

Tylko pewnie jak w rodzimych sklepach taka posucha to i szpula zapasowa albo krocie albo niedostępna...a wolałbym mieć dwie.
Ważne też by kręciołek miał dobry nawój plecionki i żyłki bo będzie używany do obydwu a nie jak np okuma ceymar która jak widzę w recenzjach nawój ma jakiś....dziwny.
edit:
No... znalazłem BG 5000LT w PL. 580zł... niestety ale nie pokusze się o rozwód

Tak więc nadal kręce się wokół revrosa.