O Zemexach jest trochę na forum. Tak myślę, że to najlepsze kije z tego zestawienia, szczególnie Rampage. Tyle, że za lekki podajnik i ten kij się pewnie nie do końca naładował. Jest sporo filmów na YT jak na Ukrainie i w Rosji użytkują te kije. A dla nich łowienie na dystansie to chleb powszedni.
Brzmi to jak słaby marketing...
Póki ktoś niezależny tego nie sprawdzi to można takie opinie między bajki wsadzić.
A zadałeś sobie trochę trudu by poszukać na naszym forum opinie chociażby o serii Rampage? Ewentualnie trochę trudu by poszukać na YT filmów od użytkowników, a nie sklepów sprzedających te wędki? W Rosji i na Ukrainie, ludzie w większości łowią na dużych dystansach, bo tego wymagają ich zbiorniki i używają tych kijów. Zemex to koreańska firma. Moje stwierdzenie natomiast, że kij w pełni się nie naładował, jest adekwatne, bo jako jedyny w tym zestawieniu miał 150g wyrzutu. Każdy kto interesuje się dystansowym feederem wie, że te kije są w topce. Mnie osobiście marketing nie interesuje. Jest dużo dobrych opinii na różnych forach o tych kijach. Chętnie bym wypróbował, jednak mnie akurat nie stać na kij za 1k złotych.
Zadałem sobie, i nawet stwierdziłem że Razer wygląda spoko. Sam założyłem temat o S. Popovie na forum.
Powiedz mi gdzie te opinie, na jakich forach czy grupach ?
Na naszym forum mowa o Zemexie jest tylko w tym temacie a Ty piszesz jakby to był kij przetestowany przez masy wędkarzy jak nie przymierzając SLR czy inny Ducth Master. Poproszę o linki.
Nie znam profilu ukraińskiego czy rosyjskiego wędkarstwa, niezbyt dużo widzę na forum czy na FB więc kto jest taki obeznany z wędkarstwem u naszych sąsiadów ? Gdzie mogę poczytać na temat łowienia w tych krajach z chęcią rozszerzę swoją wiedzę.
To powiem Ci, że słabo szukałeś skoro na tym forum według Ciebie to jedyny temat gdzie przewijają się Zemexy.Jest kilku bardzo zadowolonych użytkowników na naszym forum m.in Wiecho.Te kije to nie są kije nowe, bo to któraś generacja bodajże 2ga czy 3cia. To, że nie słyszałeś o nich wcześniej, nie znaczy że nie testowała ich masa ludzi. Swoją drogą kije typu SLR czy Dutch Master to nie kije dla mas, bo to kije klasy premium. Wystarczy prześledzić sobie ukraińskie czy rosyjskie fora, by co nieco się o tej marce dowiedzieć. Linków Ci nie podam, bo zbyt wiele poświęciłem czasu na szukanie różnych informacji by podawać teraz na tacy. Szukałemopinii o Flagmanach i tam natknąłem się na wiele bardzo dobrych opinii o Zemexach. Ja poważnie nie wiem jak szukasz, ale wklepalem sobie teraz w YT to wyskakuje multum filmów o tych kijach. Co do wędkarstwa na wschodzie, to jak myślisz czemu nie masz żadnych informacji na ten temat? Odpowiedz jest prosta, bo Polacy patrzą tylko na zachód, na Anglików. Rosja dla przykładu jest w czołówce światowego feedera, tak jak i Węgry chociażby, o których do niedawna też mówiło się niewiele. Wystarczy prześledzić wyniki Mistrzostw Świata z ostatnich kilku lat.
Jak dla mnie to możesz sobie wierzyć czy nie wierzyć, w to o czym pisze. Wyraziłem tylko swoje zdanie oparte na informacjach które tu i ówdzie uzyskałem. Jednak gdybym szukał czegoś do dystansu, to zaufalbym chyba jednak Rosjanom, Ukraińcom czy Węgrom, którzy łowią tak na codzień, bo takie mają wody.