Autor Wątek: Wędka do dystansu z dużymi przelotkami na szczytówkach  (Przeczytany 105620 razy)

Offline Kamil_BBI

• Ekspert
  • Reputacja: 141
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wędka do dystansu z dużymi przelotkami na szczytówkach
« Odpowiedź #315 dnia: 06.04.2021, 00:40 »

Porównanie dystansowych feederow. Co myślicie o tych kijkach? Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. W innym temacie pojawiło się info o dostępności Zemexów w najbliższym czasie w F-sklepie i teraz porównanie wędeķ, które wygrywają wlaśnie Zemexy.

Absolutnie nie mam nic do Testera, a sklep lubię i zrobiłem tam już 2-3 zamówienia, tylko jakoś dziwny zbieg okoliczności, czy może taka forma promocji.

Moze ktoś używał i napisze coś o Zemexach? Jeśli są w porządku, to sam sobie Razora zamówię 8)
Z pozdrowieniami,
Kamil

Offline w-mfeeder

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
  • Warmińsko - Mazurski Feeder
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #316 dnia: 06.04.2021, 13:30 »
O Zemexach jest trochę na forum. Tak myślę, że to najlepsze kije z tego zestawienia, szczególnie Rampage. Tyle, że za lekki podajnik i ten kij się pewnie nie do końca naładował. Jest sporo filmów na YT jak na Ukrainie i w Rosji użytkują te kije. A dla nich łowienie na dystansie to chleb powszedni.

Offline Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 414
« Odpowiedź #317 dnia: 06.04.2021, 13:38 »
Dziwne żeby wprowadzali jakaś nowość i wypadła ona gorzej od tego co jest na rynku 🙂. Ludzie nie takie rzeczy "łykają" więc spokojnie.

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 315
« Odpowiedź #318 dnia: 06.04.2021, 14:05 »
O Zemexach jest trochę na forum. Tak myślę, że to najlepsze kije z tego zestawienia, szczególnie Rampage. Tyle, że za lekki podajnik i ten kij się pewnie nie do końca naładował. Jest sporo filmów na YT jak na Ukrainie i w Rosji użytkują te kije. A dla nich łowienie na dystansie to chleb powszedni.

Brzmi to jak słaby marketing...
Póki ktoś niezależny tego nie sprawdzi to można takie opinie między bajki wsadzić.

Offline w-mfeeder

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #319 dnia: 06.04.2021, 21:16 »

Póki ktoś niezależny tego nie sprawdzi to można takie opinie między bajki wsadzić.
A zadałeś sobie trochę trudu by poszukać na naszym forum opinie chociażby o serii Rampage? Ewentualnie trochę trudu by poszukać na YT filmów od użytkowników, a nie sklepów sprzedających te wędki? W Rosji i na Ukrainie, ludzie w większości łowią na dużych dystansach, bo tego wymagają ich zbiorniki i używają tych kijów. Zemex to koreańska firma. Moje stwierdzenie natomiast, że kij w pełni się nie naładował, jest adekwatne, bo jako jedyny w tym zestawieniu miał 150g wyrzutu. Każdy kto interesuje się dystansowym feederem wie, że te kije są w topce. Mnie osobiście marketing nie interesuje. Jest dużo dobrych opinii na różnych forach o tych kijach. Chętnie bym wypróbował, jednak mnie akurat nie stać na kij za 1k złotych.

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #320 dnia: 06.04.2021, 21:34 »

A zadałeś sobie trochę trudu by poszukać na naszym forum opinie chociażby o serii Rampage? Ewentualnie trochę trudu by poszukać na YT filmów od użytkowników, a nie sklepów sprzedających te wędki? W Rosji i na Ukrainie, ludzie w większości łowią na dużych dystansach, bo tego wymagają ich zbiorniki i używają tych kijów. Zemex to koreańska firma. Moje stwierdzenie natomiast, że kij w pełni się nie naładował, jest adekwatne, bo jako jedyny w tym zestawieniu miał 150g wyrzutu. Każdy kto interesuje się dystansowym feederem wie, że te kije są w topce. Mnie osobiście marketing nie interesuje. Jest dużo dobrych opinii na różnych forach o tych kijach. Chętnie bym wypróbował, jednak mnie akurat nie stać na kij za 1k złotych.

Zadałem sobie, i nawet stwierdziłem że Razer wygląda spoko. Sam założyłem temat o S. Popovie na forum. 

Powiedz mi gdzie te opinie, na jakich forach czy grupach ?
Na naszym forum mowa o Zemexie jest tylko w tym temacie a Ty piszesz jakby to był kij przetestowany przez masy wędkarzy jak nie przymierzając SLR czy inny Ducth Master. Poproszę o linki.

Nie znam profilu ukraińskiego czy rosyjskiego wędkarstwa, niezbyt dużo widzę na forum czy na FB więc kto jest taki obeznany z wędkarstwem u naszych sąsiadów ? Gdzie mogę poczytać na temat łowienia w tych krajach z chęcią rozszerzę swoją wiedzę.

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 551

Offline w-mfeeder

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #322 dnia: 06.04.2021, 23:28 »

Zadałem sobie, i nawet stwierdziłem że Razer wygląda spoko. Sam założyłem temat o S. Popovie na forum. 

Powiedz mi gdzie te opinie, na jakich forach czy grupach ?
Na naszym forum mowa o Zemexie jest tylko w tym temacie a Ty piszesz jakby to był kij przetestowany przez masy wędkarzy jak nie przymierzając SLR czy inny Ducth Master. Poproszę o linki.

Nie znam profilu ukraińskiego czy rosyjskiego wędkarstwa, niezbyt dużo widzę na forum czy na FB więc kto jest taki obeznany z wędkarstwem u naszych sąsiadów ? Gdzie mogę poczytać na temat łowienia w tych krajach z chęcią rozszerzę swoją wiedzę.
To powiem Ci, że słabo szukałeś skoro na tym forum według Ciebie to jedyny temat gdzie przewijają się Zemexy.Jest kilku bardzo zadowolonych użytkowników na naszym forum m.in Wiecho.Te kije to nie są kije nowe, bo to któraś generacja bodajże 2ga czy 3cia. To, że nie słyszałeś o nich wcześniej, nie znaczy że nie testowała ich masa ludzi. Swoją drogą kije typu SLR czy Dutch Master to nie kije dla mas, bo to kije klasy premium. Wystarczy prześledzić sobie ukraińskie czy rosyjskie fora, by co nieco się o tej marce dowiedzieć. Linków Ci nie podam, bo zbyt wiele poświęciłem czasu na szukanie różnych informacji by podawać teraz na tacy. Szukałemopinii o Flagmanach i tam natknąłem się na wiele bardzo dobrych opinii o Zemexach. Ja poważnie nie wiem jak szukasz, ale wklepalem sobie teraz w YT to wyskakuje multum filmów o tych kijach. Co do wędkarstwa na wschodzie, to jak myślisz czemu nie masz żadnych informacji na ten temat? Odpowiedz jest prosta, bo Polacy patrzą tylko na zachód, na Anglików. Rosja dla przykładu jest w czołówce światowego feedera, tak jak i Węgry chociażby, o których do niedawna też mówiło się niewiele. Wystarczy prześledzić wyniki Mistrzostw Świata z ostatnich kilku lat.

Jak dla mnie to możesz sobie wierzyć czy nie wierzyć, w to o czym pisze. Wyraziłem tylko swoje zdanie oparte na informacjach które tu i ówdzie uzyskałem. Jednak gdybym szukał czegoś do dystansu, to zaufalbym chyba jednak Rosjanom, Ukraińcom czy Węgrom, którzy łowią tak na codzień, bo takie mają wody.

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #323 dnia: 06.04.2021, 23:37 »
Linków Ci nie podam, bo zbyt wiele poświęciłem czasu na szukanie różnych informacji by podawać teraz na tacy.

Na szczęście większość z nas ma zgoła inne podejście. No nic... czytaj i ciesz się wiedzą, którą dzielą się z Tobą inni Forumowicze :thumbup:
Pozdrawiam,
Maciek

Offline grzecho

• Ekspert
  • Reputacja: 48
« Odpowiedź #324 dnia: 06.04.2021, 23:41 »
Uprzedziłeś mnie Maciek, mam podobną sugestię
Grzesiek
"W czasach powszechnego fałszu mówienie prawdy jest aktem rewolucyjnym" G. Orwell

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #325 dnia: 06.04.2021, 23:46 »
Linków Ci nie podam, bo zbyt wiele poświęciłem czasu na szukanie różnych informacji by podawać teraz na tacy.

Na szczęście większość z nas ma zgoła inne podejście. No nic... czytaj i ciesz się wiedzą, którą dzielą się z Tobą inni Forumowicze :thumbup:

Co mają powiedzieć Ci z nas którzy dzielą się wiedzą zdobytą w praktyce, a nie znalezionymi linkami.

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #326 dnia: 07.04.2021, 00:06 »
Na tym chyba zakończę dyskusję z wyżej piszącym jegomościem.
Przytaczanie testów z YouTube jest tak wiarygodne jak i te testy, lepiej już spytać na sponsorowanych grupach na FB typu MFP tam chociaż trzy osoby napisze prawdę ale polecą coś konkretnego.
W żadnym wypadku nie krytykuje firmy Zemex, na filmach wyglądają ok, praca jak i wykonanie. Nie mam jednak totalnie pojęcia czy są warte swojej ceny (dość wysokiej jak na nieznany sprzęt w naszym kraju), szczególnie jesli są nachalnie reklamowane przez tzw. naganiaczy co stało się standardem w Polsce.

Offline w-mfeeder

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #327 dnia: 07.04.2021, 00:11 »

Ja również dzielę się wiedzą z innymi użytkownikami tego forum, między innymi swoimi odczuciami, spostrzeżeniami lub doświadczeniami, bo na tym dla mnie polega forum. Natomiast nie mam obowiązku dzielenia się wszystkim. Nie mam nigdzie podlinkowanych czy zapisanych rzeczy, które czytałem rok czy pół roku temu. I szczerze po prostu nie chce mi się palcem pokazywać komuś tu i tu masz informację, bo naprawdę wystarczy trochę powertowac i można znaleźć informacje chyba, że jest się na to zbyt leniwym. Tak jak wcześniej pisałem na samym YT wystarczy wklepac zemex rampage i są filmy z tym kijem związane. I nie trzeba tu jakichś niewiadomo jakich "wykopalisk". Trzeba tylko chcieć szukać.

Offline w-mfeeder

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #328 dnia: 07.04.2021, 00:26 »
Na tym chyba zakończę dyskusję z wyżej piszącym jegomościem.
Przytaczanie testów z YouTube jest tak wiarygodne jak i te testy, lepiej już spytać na sponsorowanych grupach na FB typu MFP tam chociaż trzy osoby napisze prawdę ale polecą coś konkretnego.
W żadnym wypadku nie krytykuje firmy Zemex, na filmach wyglądają ok, praca jak i wykonanie. Nie mam jednak totalnie pojęcia czy są warte swojej ceny (dość wysokiej jak na nieznany sprzęt w naszym kraju), szczególnie jesli są nachalnie reklamowane przez tzw. naganiaczy co stało się standardem w Polsce.
Chcesz realną opinie to napisz do Wiecho. On ściągał sobie Rampage z Ukrainy o ile dobrze pamiętam, to Ci o nich opowie. Co do testów na YT są filmy, gdzie ludzie pokazują pracę tego kija, możliwości rzutowe, wygląd. Jaki Ty chcesz jeszcze bardziej wiarygodny test ? Gdzie masz też niby tą nahalną reklamę ? Ja Ci powiedziałem, że widywałem bardzo dobre opinie na rosyjskich i ukraińskich forach. Dla mnie jest obojętne czy kupisz sobie go czy SLR czy co innego. Sobie za dużo dopowiadasz.

Offline Seba666

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #329 dnia: 29.05.2021, 21:26 »
Witam chciałem zapytać jaki feeder do 300 zł do bardzo dalekiego łowienia.
Wiem ze ciężko z celnością ale to akurat nie ważne grunt żeby daleko rzucić.
Długość 3.90 i dłuższe.
Oglądałem ostatnio Shimano aero x1 dobry kierunek czy lepiej szukać czegoś innego?