Pany do łowienia dystansowego na metodę oraz feeder klasyk na wodach stojących, feeder klasyk na rzekach (typu Wisła, ale nie w nurcie głównym) polecilibyście Flagman Legend 3,9m czy Shimano Aernos 3,9m? Shimano Aernos jest wyposażony w czulsze szczytówki (uginają się bardziej niż szczytówki Flagmana), natomiast sama wędka Flagman Legend ugina się troszkę głębiej niż Shimano Aernos pod tym samym ciężarem. Flagmana miałem już w przeszłości ale poszedł na służbę w świat. Przejrzałem różne wędki i tylko te dwie wspomnianie biorę pod uwagę. Łowione będą ryby od małych płotek do kilkukilowych karpii (max. 10 - 11 kg).
Hop-siup.
Mam Legenda 3.9 100g już 3 sezon.
To jest tak mocna wędka,że nawet nią nęcę mniejszą szklanką Prestona na 60m,a waga kosza z zanętą,to 100g.
Wędzisko mocne,rzutne klasykiem na 75m bardzo powtarzalnie. Metodą można dosięgnąć 80m ,podobnie koszem window. Czuć na niej płotkę 25cm. Pod leszczem 1.5kg pracuje bardzo ładnie,karp 2kg daje już dużo emocji.
Realna Waga 280g ,także klasa.
To moja ulubiona wędka do dystansu.
Jedyny minus,brak szczytówki 2.5-3oz,ale 2oz daje rade.
Kiedyś kupiłem ją za 280 zł,co było jak pół darmo,patrząc na to jak się sprawuje.