Stosuję tego typu podajniki, jeśli muszę zarzucić daleko i głęboko. Do kolekcji dochodzi Mikado Aperio. Na płytszych wodach wolę stosować te "zwykłe"
Osobiście mam kiepską opinię o podajnikach Drennana

Często już w czasie lotu towar wypada z podajnika. Mogę się tylko domyślać, co się dzieje od chwili uderzenia o wodę. Nie podoba mi się również zbyt sztywne połączenie łącznika z podajnikiem. Powinno spowodować samozacięcie ale po braniu powinno pozwolić na odjazd podajnika od przyponu.
Hybrydy Guru i Matrixa uważam za równorzędne sobie. Matrixy latają chyba nawet dalej i zabierają na pokład porównywalną ilość zanęty. Bez problemów też stosuję je do siatek PVA. Do Drennana nie potrafię ich łatwo zamontować. Do obu typów używam łączników Matrixa. Te podobne, Prestona, pokazane parę postów wyżej są za wąskie (i droższe). Matrixy Sprawdzone na 4-5 m z lekko doklejonym mixem.
Drennan Aperio - Budżetowy zamiennik hybrid. Nie gubi towaru, jak Drennan, jednak zasięg dużo słabszy niż rasowe hybridy Guru czy Matrixa. Ponieważ preferuję połączenie półsztywne - samozacięcie a po braniu odjazd podajnika, wywalam krętlik, montuję łącznik typu "kulka" a nad podajnikiem stoper. Skuteczność również sprawdzona na 4-5 m z lekko doklejonym mixem. Spróbuję wydłużyć zasięg dokładając przedłużenie rurki pomysłu brata Dawida, Tomka Moski.