Tak czytam, w rożnych tematach o tych nogach, i jestem ciekawy kiedy przyjdzie taki moment, że będzie pytanie wybrać 80 czy 100 tak jak to teraz jest z 25 i 36

Kto z nas nie zna takich marek jak Mercedes, czy Bosh. Niegdyś synonimy jakości i niezawodności.
A dzisiaj? Mercedesy psują nie tak samo jak inne samochody, nie wspomnę już o elektronarzędziach Bosh z zielonej serii.
I tak jest w każdej branży. Firmy z topowych marek tną koszty i jakość w pogoni za zyskiem, biorąc marżę za logo wieloletniej marki.
Firmy wschodzące nie mogą sobie na to pozwolić. Jeszcze
, zanim nie dorównają na rynku czołowym markom.
Dla mnie, to nie jest żadne porównanie, bo to tak jak by powiedzieć, że firma np "tata" czy jakaś inna, nowa firma, jest lepsza od topowych firm, bo nie mogą sobie pozwolić na ciecia kosztów. To samo dotyczy elektro narzędzi, nie powiedział bym, że noname "xyz", będzie lepsza od bosha, czy innych firm, tylko dlatego ze firma xyz jest nowa.
Dlatego stwierdzenie, że za te same pieniądze, co Flagmana, mogę kupić Shimano czy Browninga, mnie nie przekonuje. Prawdopodobnie będą gorszej jakości.
W takim wypadku, wystarczy żeby np. Jaxon, przemalował jakaś serie wędek, i wypuścił ją na rynek po 4000zł.
"Prawdopodobnie" wtedy, wszyscy by uznali, że nic innego nie może być lepsze.
Na Flagmana jest moda bo ktoś wykorzystał potencjał you tuba, kiedyś opłacało się redaktora w gazecie, a teraz wysyła wędkę komuś kto ma kilka tyś subów i nagle połowa vlogerów łowi Flagmanem, dziw, że jeszcze Lucio nie ma 

Ps. Wcale nie uważam, że flagman złe produkty, pewnie są to świetne kije, ale też nie uważam, że można mówić, że są lepsze od innych, bo są nowe.