Autor Wątek: Flagman  (Przeczytany 6252 razy)

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 577
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Flagman
« Odpowiedź #30 dnia: 07.11.2019, 21:44 »
Kiedyś kolega Igorszczuk (jeśli przekreciłem imię to przepraszam), napisał, że u nich na wschodzie Flagman uchodzi raczej za przeciętna firmę i są dużo lepsze modele na tamtejszym rynku.

Flagmana w ręce nigdy nie miałem, słowem więc na jego temat się nie wypowiem, ale jak słyszę nazwę tej firmy to pierwsze co pojawia się w mojej głowie to nachalna reklama internetowa, gdzie wciska się tego Flagmana drzwiami i oknami.

Jednocześnie dużo cieplejsze mam uczucia w stosunku do np. MS RANGE które jak domniemuje też produkuje fajne wędki, nawet kilka zasłużonych tu osób na forum je ma, i poleca, a jednak kultura w relacji firma - klient całkiem inna.
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Mikołaj Burkiewicz

• Ekspert
  • Reputacja: 116
« Odpowiedź #31 dnia: 08.11.2019, 11:05 »
Nie wiem skąd stwierdzenie, że reklama akurat Flagmana jest nachalna. Jest to normalne, że nowa marka na rynku pompuje pieniądze w reklamę, żeby stać się rozpoznawalna. Popatrz na firmy angielskie, które na temat niemal każdej nowej pierdółki robią film z udziałem znanych wędkarzy.

Co do Flagmana to, jeśli chodzi o kije do feedera, mają oni pełen zakres półek cenowych i jakościowych. Mam kilka wędek z niższej półki i nie mogę o nich nic złego powiedzieć. Flagman oferuje też kije specjalistyczne (np. do dalekich rzutów) w bardzo dobrej cenie. Adekwatne produkty firm tzw "markowych" są mniej więcej dwukrotnie droższe.

Podobna cenowo jest oferta polskich firm jednak one, w przypadku nowoczesnych kijów do feedera zatrzymały się w rozwoju gdzieś na latach 90-tych. W związku z tym Flagman wypełnia rynkową niszę.

Chub

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 08.11.2019, 11:46 »
Też nie widzę by Flagman wchodził drzwiami i oknami.
To taki Preston gdzie przy nich ..
Teoria z palca i tyle