Mistrzu ja obecnie mam do feederka kijek już niestety nie produkowany od jakiś 3 lat ale może jak poszukasz to znajdziesz go na necie, mowa o shimano catana BX (ważne bo CX zastąpiły niestety - jak dla mnie serie BX) Feeder Medium - c.w. do 90 gram jak dobrze pamietam i cena około 300 zł albo coś w ten deseń oscylowała

Mnie się nim fantastycznie łowi, miękki - prawie wchodzi w pełną parabolę, lubię takie miękkie kijki. Feederów jest pierdyliard na rynku, nie kupowałem od 4-5 lat feedera żadnego więc ode mnie to tylko tyle mogę Ci poradzić, pewnie już prodkują o niebo lepsze feederki niż ten mój, o wiele lżejsze (aczkolwiek czy to ma aż takie znaczenie w feederze?), smuklejsze blanki i pewnie troszke lepsze przelotki - chłopaki na pewno Ci doradzą

Dochodzi jeszcze kwestia głębokości zbiorników - czym głebiej tym dłuższym kijem się powinno operować (teoretycznie) - lepsze zacięcie

Co do młynków to do tego shimańca mam podpiętego poczciwego Cormoranika.. no ale właśnie.. ilu użytkowników tyle opini, o co mi chodzi.. WOLNY BIEG

Jedni nie trawią dla innych to "zbawienie", ja jestem zwolennikiem posidania tego dobrodziejstwa

I tak łowimy głównie młynkami z przednimi hamulcami a pokrętełko z tyłu myśle nie dużo przeszkadza, no ale tak jak mówie dla mnie to jest wybawienie gdy np ide siku, rozpalam grilla a nagle mam branie.. (bez wolnego biegu = rozregulowywanie hamulca i "panika" podczas brania, ewentualne nerwy po stracie rybki

) ..
Sama nazwa młynków - Cormoran Corcast-BR 5PiF Super Jet
TUTAJ UWAGA - są dwie wersje tego młynka - z normalną szpulą i z tą "super jet" - szeroka jak do match - ułatwia dalekie rzuty (ponoć

)
Ja je kupowałem po 250zł jakieś 4 lata temu jak kompletowałem sprzęt, teraz po 160-170 widziałem na krokodylu

Ogólnie to podaj troche więcej kryteriów co do kija - jakie lubisz, czy pały sztywne czy miękkie kluski, obciążenie do kija jakie będzie zakładane itp - wszystko się przyda

Pozdrawiam