Autor Wątek: Prezentacja Mega Baits Mystery Feeder 3,90 m/80 g  (Przeczytany 1209 razy)

Offline TS89PL

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 6
Cześć wszystkim,

Dzisiaj amatorska prezentacja wędki marki Dragon a właściwie jej podgrupy spławikowo-gruntowo-karpiowej Mega Baits.
Wędka to Mega Baits Mystery Feeder 80 o długości 3,9m i ciężarze wyrzutowym 80g. Wędka jest wędziskiem typu 3+3 czyli posiada 3 składy plus 3 wymienne nie opisane mocą czy też wagą szczytówki o różnej krzywej ugięcia. Długość transportowa to 143 centymetry.
Pierwszy skład to blank, dolnik o długości około 48,5 cm do początku uchwytu kołowrotka. Uchwyt kołowrotka marki Seaguide. Dolnik wykonany z pianki EVA zakończonej z obu stron mielonym korkiem. Pierwszy skład nie posiada żadnych przelotek posiada natomiast uchwyt do zaczepienia haczyka przesunięty o 90 stopni względem uchwytu kołowrotka.
Drugi element posiada cztery przelotki, trzeci trzy i każda z wymiennych szczytówek posiada po sześć przelotek.
Wędka jak przystało na firmę Dragon została wykonana starannie, bez nadlewek lakieru czy krzywo wklejonych przelotek. Do wędki dostajemy materiałowy pokrowiec z przegrodami dopasowanymi długością do elementów składowych dzięki czemu nie musimy przekręcać pokrowca przy wyciąganiu.

Wędki kupiłem z zamiarem połowu na odległości 40-70 metrów z koszykami i podajnikami o ciężarze maksymalnym 50 gramów. Myślę że jest to osiągalne ale dalsze rzuty raczej nie wchodzą w grę ze względu na ciężar wyrzutowy oraz małą średnicę przelotek. Ja jednak kierowałem się głównie typem wód na jakich łowię więc dla mnie sprzęt jest więcej niż odpowiedni. Do wędzisk dołączone będą kołowrotki Mega Baits Stealth L.D.Feeder FD1150i mam nadzieję że taki zestaw będzie w miarę wyważony. Wszelkie informację z pracy wędzisk i odczuć z użytkowania postaram się opisać w przyszłym sezonie. Pozdrawiam.

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Mega Baits Mystery Feeder 3,90 m/80 g
« Odpowiedź #1 dnia: 22.12.2019, 20:21 »
Fajna prezentacja, a i kijek ciekawy

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline tstg

• Ekspert
  • Reputacja: 35
  • Łowie, bo lubię :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 22.12.2019, 20:51 »
Czekamy na kontynuacje bo Dragona mało na naszym forum, na którym króluje Drennan, Preston i Flagman 😀

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 22.12.2019, 21:47 »
Niech służy :)
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,