Autor Wątek: Trabucco a Trabucco  (Przeczytany 790 razy)

Offline Piotr.m43

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Trabucco a Trabucco
« dnia: 07.01.2020, 12:50 »
Witam, mam taki temat do rozgryzienia ... jestem na etapie wyboru feedera i padło na firmę Trabucco. Przejrzałem ofertę w sklepach internetowych i tu dopiero zaczął się mętlik.. padło na wybór z serii Inspirion fd method 3,30 a selektor xs method feeder 3,30 obie wędki z c.w do 90g... lub te wędki z nazwą commercial... moje pytanie jako osoby z małą wiedzą na temat budowy, użytych materiałów itp. Którą wędkę byście polecili osobie takiej jak ja , do której przemawia nie sam wygląd a bardziej cechy użytkowe, takie jak jakość przelotek, czułość sygnalizowania brań, praca podczas holu rybek. A może zacznie się dyskusja na temat: jaki jest sens wypuszczania na rynek przez firmy takiej ilości wędek w tym samym przedziale cenowym ... chyba dla zmyłki i wprowadzania zamieszania wśród konkurencji i klientów ?

Offline Tomek81

• Ekspert
  • Reputacja: 120
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Trabucco a Trabucco
« Odpowiedź #1 dnia: 07.01.2020, 13:34 »
Inspirion fd to model trochę wyższy i nowszy niż selector xs, ma chyba lepsze przelotki i trochę poprawioną konstrukcje/węgiel, ale szczegółów nie znam.
Tomek

Offline MarcoPolo63

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Odp: Trabucco a Trabucco
« Odpowiedź #2 dnia: 08.01.2020, 00:12 »
Wędek Selector Xs Stilwater cw50g 3,30 używam od trzech sezonów. Podczas pierwszego wędkowania na komercji ,wycholowałem nimi kilka karpi 5-12kg.Bardzo się zdziwiłem,że dały radę.Wędeczki są dosyć miękkie i przy większych rybach ,trzeba pozwolić rybie się wyszaleć.Do łowienia ryb małych i średnich nadają się doskonale,jeśli ktoś lubi delikatne łowienie. Z bonusami też sobie poradzą ,kiedy tylko łowisko na to pozwoli.Podsumowując,kijki przyzwoite,jednak mając szansę na większe rybki lub ograniczenia względem łowiska myślę, że lepsze będą kijki mocniejsze.