Autor Wątek: Półka boczna na podpórce Arkadiusza Orzeszyny  (Przeczytany 1761 razy)

Offline rufi

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: method feeder
Półka boczna na podpórce Arkadiusza Orzeszyny
« dnia: 07.01.2020, 13:49 »
Moi drodzy bardziej doświadczeni koledzy,mam taki problem.Posiadam zwykły aluminiowy fotel wędkarski,szukam rozwiązania ,aby mieć przy nim półkę.Jak sądzicie ,czy półka boczna Traper38*51 utrzyma się na podpórce ,którą oferuje Pan Arkadiusz Orzeszyna? Z racji poważnych problemów z kręgosłupem ,nie wchodzą w grę żadne ciężkie Cuzo itp..
Wędkarska Pasja 🎣

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2243
  • MFT
Odp: Półka boczna na podpórce Arkadiusza Orzeszyny
« Odpowiedź #1 dnia: 07.01.2020, 13:53 »
Myślę, że utrzyma.
Zastanawiam się tylko, czy nie lepszy byłby lekki stolik z regulowanymi nogami. Ale one są dość niskie, więc bardziej musiałbyś się schylać po rzeczy. Zależy, czy to przeszkadza Twojemu kręgosłupowi.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline rufi

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 07.01.2020, 14:02 »
O stoliku również myślałem,ale wszystkie oferowane są zbyt niskie.Ciekaw byłem ,czy ktoś już próbował taką kombinacje.
Wędkarska Pasja 🎣

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 533
« Odpowiedź #3 dnia: 07.01.2020, 14:57 »
Pytanie jeszcze, co chcesz przechowywać na półce. Świetnym rozwiązaniem będzie karuzela Traper Concours, montowana na zwykłej, lekkiej podpórce wędkarskiej ze standardowym gwintem, najlepiej z grotem do wkręcania w podłoże. Masz w niej dwa gniazda na pudełka np. 3,3 pinty oraz szeroką kuwetę, gdzie możesz alternatywnie wstawić kolejne pudełka, albo przechowywać pudełko na przypony, przynęty, wypychacze i inne drobiazgi. Możesz ją sobie ustawić gdzie tylko chcesz, a wysokość wyregulować teleskopem podpórki. Ja takie rozwiązanie stosowałem cały sezon, i odszedłem od niego wyłącznie ze względu na ilość gratów. Jeśli nie potrzebujesz bardzo dużo miejsca, a liczy się lekkość, to jest to super rozwiązanie.

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #4 dnia: 07.01.2020, 15:25 »

Elektrostatyk robi takie stoliki, może to rozwiązanie się nada. :-\
Robert

Offline rufi

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #5 dnia: 07.01.2020, 18:52 »
Pytanie jeszcze, co chcesz przechowywać na półce. Świetnym rozwiązaniem będzie karuzela Traper Concours, montowana na zwykłej, lekkiej podpórce wędkarskiej ze standardowym gwintem, najlepiej z grotem do wkręcania w podłoże. Masz w niej dwa gniazda na pudełka np. 3,3 pinty oraz szeroką kuwetę, gdzie możesz alternatywnie wstawić kolejne pudełka, albo przechowywać pudełko na przypony, przynęty, wypychacze i inne drobiazgi. Możesz ją sobie ustawić gdzie tylko chcesz, a wysokość wyregulować teleskopem podpórki. Ja takie rozwiązanie stosowałem cały sezon, i odszedłem od niego wyłącznie ze względu na ilość gratów. Jeśli nie potrzebujesz bardzo dużo miejsca, a liczy się lekkość, to jest to super rozwiązanie.

Szczerze  mówiąc takiego rozwiązania nawet nie brałem pod uwagę.Fakt troszkę będzie mi brakowało na tym kelnerze miejsca,ale to super rozwiązanie jak dla mnie.U mnie podstawowy ekwipunek to dwa duże pudełka guru,jedno małe i okrągła średniej wielkości miska plus jakieś drobiazgi  i przynęty. Jeżeli utrzymuje się ta tacka na zwykłej podpórce,to jeszcze lepiej,zaoszczędzę trochę grosza .Dzięki wielkie za podpowiedź.
Wędkarska Pasja 🎣

Offline rufi

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #6 dnia: 07.01.2020, 18:55 »

Elektrostatyk robi takie stoliki, może takie rozwiązanie się nada.
Dziękuję za podpowiedź,ale ta opcja z kelnerem jak dla mnie w punkt.
Wędkarska Pasja 🎣

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2243
  • MFT
« Odpowiedź #7 dnia: 07.01.2020, 20:49 »
Rufii, ja bym jednak zainwestował do tego w porządną, grubą podpórkę wkręcaną w grunt.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 533
« Odpowiedź #8 dnia: 07.01.2020, 21:59 »
To i podpórkę podpowiem. Ja kupiłem 3 sezony temu 6 sztuk takiej: http://sklep-expert.pl/podporki-ze-sztyca/83034-podporka-lux-z-zaciskiem-67-115-cm-1-szt.html Link do przykładowego sklepu. Podpórka jest trójkątna w przekroju, zacisk dobrze trzyma, świder dobrze wgryza się w ziemię. Minus taki, że kiedyś dokręciłem do jednej z nich za mocno Reapera z Guru, i pękł plastik na górze - ale gwint nadal łapie.

Generalnie przy podpórce ze świdrem wkręconej na 15-20 cm w stabilny grunt karuzela trzyma się jak złoto :)

Offline rufi

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #9 dnia: 07.01.2020, 23:56 »
To i podpórkę podpowiem. Ja kupiłem 3 sezony temu 6 sztuk takiej: http://sklep-expert.pl/podporki-ze-sztyca/83034-podporka-lux-z-zaciskiem-67-115-cm-1-szt.html Link do przykładowego sklepu. Podpórka jest trójkątna w przekroju, zacisk dobrze trzyma, świder dobrze wgryza się w ziemię. Minus taki, że kiedyś dokręciłem do jednej z nich za mocno Reapera z Guru, i pękł plastik na górze - ale gwint nadal łapie.

Generalnie przy podpórce ze świdrem wkręconej na 15-20 cm w stabilny grunt karuzela trzyma się jak złoto :)
Podpórki wkręcane mam elektrostatyka,powinny dać radę,ale dziękuję.Problemem może okazać się podłoże jakie zastane na łowisku,żeby wkręcić te 20cm to trzeba się nieraz namordować,ale czego się nie zrobi dla tego hobby 😁
Wędkarska Pasja 🎣