Autor Wątek: Sprzęt karpiowy kompletuję od zera  (Przeczytany 745 razy)

Offline picker92

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Sprzęt karpiowy kompletuję od zera
« dnia: 23.01.2020, 19:29 »
Witam. Około dwóch lat temu zacząłem łowić na metodę (chociaż wędkuje od ponad 20 lat) i to dało mi naprawdę duże ryby,więc postanowiłem w tym roku spróbować Karpiarstwa ;)
I proszę doświadczonych kolegów o pomoc w doborze sprzętu od zera. Chodzi mi o dwie wędki,dwa kołowrotki (budżet około 1000 zł tylko na to ),jakieś sygnalizatory, sprawdzone przynęty i co tam jeszcze jest potrzebne,żebym nie musiał niczego domawiać. Raz a porządnie. Dodam tylko że mam w pobliżu tylko jedno łowisko na którym jest dość dużo karpia,łowie tylko i wyłącznie na PZW. Będę łowił z rzutu,odległość max 70 metrów. Jeśli ktoś ma czas i chęci na rozpisanie się i pomoc to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam i z góry dziękuje. ;)

Offline Stary Baca

• Ekspert
  • Reputacja: 223
Odp: Sprzęt karpiowy kompletuję od zera
« Odpowiedź #1 dnia: 23.01.2020, 19:38 »
Kołowrotek DAM QUICK SLS 570 lub 970 z WB lub bez (weźmiesz dwa - negocjuj obniżkę ceny). Warto wybrać egzemplarz w sklepie stacjonarnym bo wysyłkowo można trafić na sprzęt z małą kulturą pracy.

Kijów jest mnóstwo na rynku, zależy co lubisz w kiju. Do rzutów ciut trudniej znaleźć i lepiej samemu wziąć do ręki niż ufać opisom z netu co do przydatności do rzutów.
Kij wziąłbym 3,9m ~3.5lb, 2 częściowy, jak nie lubisz mocnego to można ~3lb
Stary Baca,
Otrzymałeś ostrzeżenie za zamieszczanie obraźliwych, nieprzyzwoitych treści. Proszę, zaniechaj tego i podporządkuj się regułom panującym na forum. W przeciwnym wypadku poczynimy dalsze kroki.
Pozdrawiamy. Załoga portalu Spławik i Grunt