Autor Wątek: Budżetowe krzesło do 150 zł  (Przeczytany 6294 razy)

Offline garowy

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 60
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Budżetowe krzesło do 150 zł
« Odpowiedź #15 dnia: 28.02.2020, 16:45 »
Przecież w tym budżecie można kupić elektrostatyka F5R , nawet z nowymi podłokietnikami :facepalm: znana, lubiana i sprawdzona w bojach konstrukcja rodzimego producenta :thumbup:
A wiesz gdzie idzie kupić w tej cenie ? Bo ja jakoś nie widzę.
Słusznie. O dyszkę się machnąłem ;) olx elektrostatykiem stoi 8) sprawdź

Offline kolunio21

• Ekspert
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 29.02.2020, 16:25 »
TB enforcer z podłokietnikami waży 4,7kg. F5R rzeczywiście jest solidny ale wyraźnie cięższy. Weź pod uwagę swój wzrost i wagę. TB jest dla mnie ok, ale ja mam 170/65. Dla  osoby 190/100 już bym go nie polecał.

A dla osoby 182/95 nada sie ?   Waga f5k mnie trochę odstrasza :O

Offline Kamil_BBI

• Ekspert
  • Reputacja: 142
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 29.02.2020, 18:34 »
Jakby co, to dalwj mam do sprzedania Anaconda Sclumbler Light Chair:)
Z pozdrowieniami,
Kamil

Offline Andrew126

• Reputacja: 27
« Odpowiedź #18 dnia: 29.02.2020, 18:40 »
Zerknij na reckę fishunter1990 , zobaczysz tam fotel podobny do mojego, mocno zniszczony. Możliwe, że różni producenci używają różnych materiałów.  Mój fotel ma dwa lata ( ok 60 wędkowań) i sprawuje się super, wygląda jak nowy. Ale ja jestem  mikrusem w porównaniu z Tobą. Wybierz raczej solidniejszą konstrukcję.

Offline kolunio21

• Ekspert
« Odpowiedź #19 dnia: 29.02.2020, 20:11 »
Panowie jest jeszcze coś takiego  anaconda visitor chair   

Offline Adam M

• Ekspert
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #20 dnia: 01.03.2020, 09:40 »
Sam patrzyłem na tą anaconde sclumber light chair,no ale ona ponad 200, też szukam bardzo lekkiego krzesełka do 4 kilo a żeby można było wygodnie usiąść
Pb: sum 205 cm, 70 kilo. Karp 94 cm, 21 kilo. Lin 54 cm, 3,5 kilo. Leszcz 70 cm, 5,5 kilo. Amur 8 kilo.

Offline kolunio21

• Ekspert
« Odpowiedź #21 dnia: 02.03.2020, 15:06 »
Sam patrzyłem na tą anaconde sclumber light chair,no ale ona ponad 200, też szukam bardzo lekkiego krzesełka do 4 kilo a żeby można było wygodnie usiąść

U mnie krzesło raczej na kilku godzinne wypady, chciał bym coś co nie warzy dużo i wytrzyma chwilę , nie musi być nowe  krzesło

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline KapitanNadwaga

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #23 dnia: 02.03.2020, 17:03 »
Hej pisałeś, że interesuje cię krzesło na kilka godzin, więc odradzał bym elektrostatyka sam używałem w tamtym sezonie f5r i jest to straszny kloc do tachania, oczywiście wygodny i chyba niezniszczalny bo dostałem go od taty, który też go kupił używanego. Sam rozglądam się za czymś lekkim i raczej tanim, w grę wchodzą oczywiście typowe składaki z cerfa https://allegro.pl/oferta/krzeslo-turystyczne-wedkarskie-angler-rozne-kolor-8896720800 kolega tego używa ale dla mnie jest mega niewygodnie, więc raczej to odpada. Typowe siedziska wędkarskie /karpiowe takie wygodne fotele jak f5r to spora masa lub wyższa cena niż ta o której pisałeś. Alternatywą na którą chyba się zdecyduje jest krzesełko z decathlonu https://www.decathlon.pl/krzeso-turystyczne-komfort-id_8358362.html konstrukcyjnie podobne do 1 pozycji jednak są różnice które niesamowicie poprawiają komfort siedzenia, co prawda sprawdzałem go tylko w sklepie ale jest nieźle,  masa tutaj to ponad 4 kg więc jak dla mnie akceptowalna.
Ps. Właśnie przeglądałem sobie promki na drapieżniku i znalazłem podobnego foxa, tylko cena już nie ta. https://sklepdrapieznik.pl/sklep/krzesla-i-lozka-fox/37780-fotel-fox-eos-folding-chair.html

Offline kolunio21

• Ekspert
« Odpowiedź #24 dnia: 02.03.2020, 18:19 »
Hej pisałeś, że interesuje cię krzesło na kilka godzin, więc odradzał bym elektrostatyka sam używałem w tamtym sezonie f5r i jest to straszny kloc do tachania, oczywiście wygodny i chyba niezniszczalny bo dostałem go od taty, który też go kupił używanego. Sam rozglądam się za czymś lekkim i raczej tanim, w grę wchodzą oczywiście typowe składaki z cerfa https://allegro.pl/oferta/krzeslo-turystyczne-wedkarskie-angler-rozne-kolor-8896720800 kolega tego używa ale dla mnie jest mega niewygodnie, więc raczej to odpada. Typowe siedziska wędkarskie /karpiowe takie wygodne fotele jak f5r to spora masa lub wyższa cena niż ta o której pisałeś. Alternatywą na którą chyba się zdecyduje jest krzesełko z decathlonu https://www.decathlon.pl/krzeso-turystyczne-komfort-id_8358362.html konstrukcyjnie podobne do 1 pozycji jednak są różnice które niesamowicie poprawiają komfort siedzenia, co prawda sprawdzałem go tylko w sklepie ale jest nieźle,  masa tutaj to ponad 4 kg więc jak dla mnie akceptowalna.
Ps. Właśnie przeglądałem sobie promki na drapieżniku i znalazłem podobnego foxa, tylko cena już nie ta. https://sklepdrapieznik.pl/sklep/krzesla-i-lozka-fox/37780-fotel-fox-eos-folding-chair.html 
Nie wiedziałem, że wybór krzesła będzie aż taki trudny :/ albo kupię jakąś używkę w fajnej cenie, albo może jakieś kempingowe ;)

Offline Mario8

• Ekspert
  • Reputacja: 185
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #25 dnia: 02.03.2020, 19:26 »
A skończy się na f5r :D

Offline Andrew126

• Reputacja: 27
« Odpowiedź #26 dnia: 03.03.2020, 07:28 »
Kolunio21, rozważ jeszcze matrix accessory chair. Nowego za 200 nie kupisz, ale może trafisz używkę, np. dając ogłoszenie na naszym forum. Nie miałem go, ale czytałem o nim dobre opinie: lekkie, mocne, funkcjonalne.

Offline kolunio21

• Ekspert
« Odpowiedź #27 dnia: 03.03.2020, 08:01 »
Kolunio21, rozważ jeszcze matrix accessory chair. Nowego za 200 nie kupisz, ale może trafisz używkę, np. dając ogłoszenie na naszym forum. Nie miałem go, ale czytałem o nim dobre opinie: lekkie, mocne, funkcjonalne.

Wygląda ciekawie , nowe nie musi być używka jak najbardziej wchodzi w grę 😉

Offline kfiat

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #28 dnia: 03.03.2020, 08:54 »
cześć,
jak szukacie krzesła to o niebo wygodniejsze od tego z decatlonu jest Elektrostatyk F1 - mam decatlon i miałem elektrostatyka. Elektrostatyk wytrzymał do 100 kg, poddał się niestety przy 115 :'(
stosunkowo lekki, wygodny do transportu, wytrzymał 5 lat

p

Offline kolunio21

• Ekspert
« Odpowiedź #29 dnia: 03.03.2020, 10:47 »
cześć,
jak szukacie krzesła to o niebo wygodniejsze od tego z decatlonu jest Elektrostatyk F1 - mam decatlon i miałem elektrostatyka. Elektrostatyk wytrzymał do 100 kg, poddał się niestety przy 115 :'(
stosunkowo lekki, wygodny do transportu, wytrzymał 5 lat

p

Dzięki za info 👍 obadam te krzesełko