Cześć wszystkim.
Trochę o sobie: Pasją do wędkarstwa zaraził mnie dziadek jakieś 20 lat temu. Zawsze było to jednak wędkarstwo bardzo amatorskie - okazjonalne siedzenie nad wodą ze sprzętem dobranym od czapy, znalezionym w garażu (bazarowe zakupy ojca).
Od jakiegoś roku postanowiłem podejść do tematu bardziej rzetelnie, nadrobić braki teoretyczne i sprzętowe.
Najczęściej łowię na metodę i spinning (głównie łowiska komercyjne). Komercja więc okazami nie ma się co chwalić, ale największy sukces to wyciągnięcie w wędkarstwo narzeczonej.
Mieszkając w Gdańsku od ładnych paru lat, niestety dopiero niedawno natknąłem się na blog
https://bartekwedkuje.blogspot.com i rozpocząłem przygodę z lekkim spinningiem i drop shot'em (forum było bardzo przydatne).
Aktualnie jestem po zabiegu rekonstrukcji ACL więc czeka mnie dluższa przerwa od aktywnego łowienia. Planuję wykorzystać ten czas na naukę i zakupy:
- kij i kołowrotek na metodę pod liny/leszcze (główny czynnik: frajda z holu),
- kołowrotek do spinningu pod szczupaka,
- cała reszta potrzebnego osprzętu
Wertuję już forum pod tym kątem od dłuższego czasu, ale będę wdzieczny za wszelkie podpowiedzi, linki czy tytuły książek (również w języku angielskim).