Autor Wątek: Browning Silverlite - problem z przelotkami  (Przeczytany 5749 razy)

Offline David_L

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 31
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Browning Silverlite - problem z przelotkami
« Odpowiedź #30 dnia: 24.03.2020, 11:16 »
Jeden z moich kolegów wędkuje tylko na sphery. Jaki to nie byłby model z tej serii wszystkie wracały na gwarancję z powodu przelotek, tylko z tą uwagą, że były to wędki kupione w 2019 roku. Wcześniejsze serie tego problemu nie miały. Jeżeli chodzi o silverlita, to jest podobny problem w nowych partiach produkcyjnych. Kolega odsyłał wędkę z powodu przelotek 3 razy. Aż w końcu wymienił przelotki we własnym zakresie w jakiejś pracowni i problemu z przelotkami już nie ma. Blanki sphere i silverlite są świetne, jednak nie można tego mówić o obecnie montowanych przelotkach. I staram się być tu obiektywny, mimo iż jestem fanem wędek Browninga i sam posiadam kilka kijów tego producenta.

Offline wsw1515

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #31 dnia: 24.03.2020, 14:47 »
dzwoniłem do drapieżnika i mówili że pierwsze słyszą o takich usterkach, że nie mieli takich reklamacji itd. fakt przelotki wyglądają w tym modelu na delikatne, ale żeby od żyłki wgłębienia sie robiły to naprawdę muszą być najgorszej jakości. Ja swój patyk zostawiam sobie,jak coś to odeślę  go na gwarancję,albo dam do pracowni na wymianę na inne przelotki.
Jest i będzie dobrze.

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 164
« Odpowiedź #32 dnia: 24.03.2020, 15:15 »
Pracownia kasuje około 30zl za omotke, do tego zestaw dobrych przelotek i wyjdzie koszt zbliżony do ceny tego patyka.

Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #33 dnia: 24.03.2020, 15:26 »
Jestem po oględzinach swojego bomba. U mnie wszystko gra, wędka zakupiona 2018 rok w Drapieżniku.

Drapieżnik jest wiarygodnym źródłem informacji, jesli u nich takie problemy nie występowały, to ja im wierzę. Być może problem leży w konkretnym sklepie, albo prędzej w konkretnej partii z danego rocznika.

Cóż tak czy owak dobrze jest uważać, sprawdzać swoje wędki, i kupować u sprawdzonych sprzedawców a nie gdzieś na allegro bo 50 zł taniej... (ogólnie to pisze, do nikogo nie pije teraz)
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline wsw1515

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #34 dnia: 24.03.2020, 16:17 »
ok racja. Mamy Kilkanaście patyków spinningowych z różnych pracowni i wiem ze to nie tania zabawa.
Ale jeśli blank mi przypasuje  to będę wolał wydać (zakładam ze nie) te 500 zł na nowe dobre przelotki które jeszcze odchodzą mi kija o jakieś kilkanaście gram. Niż szukać złotego grała od nowa.
Pozdrawiam
Jest i będzie dobrze.

Offline lendzik

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 9
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #35 dnia: 24.03.2020, 17:21 »
Drapieżnik odpowiedział i faktycznie jest to pierwsza sytuacja z kijem Browning Silverlite i jak najbardziej taki stan jest podstawą do reklamacji  . Po tej informacji Wędkę spakowałem i wysyłam do Nich.

Co do Sphera 3,6m na chwilę obecną wada wystąpiła na jednej z przelotek jednakże Ekspert-Sklep.pl na razie milczy...

Posiadam również Sphere 3,3 m zakupioną w sklepie A.Kraśnickiego i tutaj nie stwierdziłem problemów z przelotkami.

Dodam że te 3 kije były użytkowane w podobnym stopniu.
Catch & Release

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #36 dnia: 24.03.2020, 22:16 »
Muszę szczerze przyznać że takie rzeczy trafiają się w spherach i Silverlite też nie wiem od czego to zależy ale nie we wszystkich partiach, nawet w moim silverlite 3,9 co dostałem na testy rowki się zrobiły po 2 sezonach a nie stosowałem plecionek natomiast mam parę kijów Sphere i tam wszystko jest ok a łowię na żyłki i plecionki najstarszy 4,2/100 mam od początku jak się pojawiła ta seria czyli wypust najstarszy po braida Special do tego mam 3,0 bomb 3,9 i 3,6 /80 i we wszystkich jest ok.
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #37 dnia: 24.03.2020, 22:25 »
Dla mnie odpowiedz jest prosta, Chińczyk używał dobrych przelotek ale jak to w życiu bywa skończyły się ,czas naglił użył więc tych tańszych. :)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline lendzik

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 9
« Odpowiedź #38 dnia: 19.05.2020, 18:25 »
Dla zainteresowanych to reklamacja na Silverlite została przyjęta - Browning uznał reklamację. Trwało to  praktycznie niespełna 30 dni licząc od daty wysyłki do sklepu. Na moje szczęście wędkę kupiłem w Drapieżniku. Drapieżnik sprawę załatwił ekspresowo zaproponował mi zwrot kasy, wymianę wędki lub wymianę na inną.

Niestety już tak kolorowo nie jest z wedką Sphere, którą reklamowałem w sklepie Expert-sklep.pl. Przez miesiąc praktycznie nic nie zrobili tłumacząc się że czekają na przedstawiciela a on nie przyjeżdża z powodu sytuacji z covid19. Napisałem więc do Zebco Polska w tej sprawie, które odpisało mi że na czas pandemii zostały wdrożone inne metody reklamacji a oni sami nie dostali żadnego zgłoszenia z tego sklepu... Odpisali również ze sprawę rozpoznają i przyspieszą jak się da.
Nadal czekam na odpowiedz :( - to już łącznie przeszło 1,5 miesiąca
Jeśli sytuacja się zmieni poinformuje o tym.
Catch & Release