Ja mam tę procę do ogólnego łowienia, przede wszystkim jednak do pellet wagglera i do strzelania kulkami i pelletami na Trencie. To bardzo dobry produkt, równie dobry jak proce Drennana, których też mam kilka. Jedno jest jednak pewne, na 45 metrów nie wystrzelisz prawie żadnych ziaren, gdyż są zbyt lekkie. Konopie czy kukurydza polecą może do 20 metrów. Pellety 8 mm domaczam aby były cięższe i wtedy mam zasięg 30 metrów, a te są równe. A to i tak jak mam dobry wiatr lub tego nie ma. Przy takiej kukurydzy wszystko przy mocnym napięciu gumy potrafi lecieć w różnych kierunkach, każde ziarno, ze względu na różny kształt i wagę.
Na 45 metrów ciężko dostrzelić procą kulki proteinowe, tak więc raczej musisz pomyśleć o czym innym tutaj. Polecam kombinowanie z klejącymi zalewajkami oraz klejem (bentonit, Horlicks - czyli słodowy miks do rozpuszczania w mleku). Z takich ziaren robisz kule, tak jak zanętowe, i wtedy możesz je wystrzelić procą do kul zanętowych na tę odległość. Wtedy dodajesz trochę zanęty, aby była niczym zaprawa sklejająca cegły.