Autor Wątek: Jezioro Niesłysz (lubuskie) - Łowisko na urlop?  (Przeczytany 3570 razy)

Offline WoJan

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.

W połowie sierpnia mogę wybrać się na 7-10 dniowy biwak wędkarsko/grzybiarski - małżonka też ma swoje prawa :) Po raz pierwszy spędzę tak wiele dni z wędką i to w jednym miejscu.
Poszukuję od pewnego czasu miejsca gdzie jedno i drugie będzie dostępne. Moją uwagę zwróciło Jezioro Niesłysz na Pojezierzu Lubuskim, a szczególnie biwaki na wschodnim jego brzegu. Głównie ze względu na względną "dzikość" miejsca. Mało ludzi ma dla nas duże znaczenie. Warto aby również można było złowić jakąś rybę - lina, karasia, dorodną płoć, jakiś przyłów w postaci karpia też będzie mile widziany ;)
Stąd pytane do Forumowiczów - czy ktoś zna to jezioro, te miejsca? Czy możecie podzielić się informacjami przydatnymi w tym miejscu, w tym czasie?
Wielkie dzięki za pomoc.
ps. jeśli ktoś może polecić jakieś inne miejsce na taki urlop w Polsce to chętnie posłucham - najlepiej na priv. aby nie zamulić wątku.WJ

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Jezioro Niesłysz (lubuskie) - Łowisko na urlop?
« Odpowiedź #1 dnia: 10.07.2015, 14:19 »
Krzeczkowo ? :)
Znów jestem

Offline WoJan

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2 dnia: 10.07.2015, 15:25 »
Krzeczkowo - choć bardziej myślę o polach nieco na południe czyli "Pod Bukami" lub "POM"

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 10.07.2015, 15:30 »
Aha - tak bardzo to nie nie znam tych okolic.
Mielismy sie wybrac nad Niesłysz wlasnie do Krzeczkowa ale ostatecznie wybralismy inną lokalizacje - jez. Lubiąż  i nieco pózniej (przełom sierpnia/wrzesnia).
Co do tych okolic to rozmawialem z osobą która tam bywała (mieli osrodek w Krzeczkowie)  i bardzo chwaliła to miejsce(cisza i spokój).
Wedkarsko - podobno dobrze jest tam miec łódź lub ponton.
Znów jestem