Autor Wątek: Wędkarska Tuba i WW  (Przeczytany 14709 razy)

Offline tomq

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 10
  • Ulubione metody: method feeder
Wędkarska Tuba i WW
« dnia: 22.07.2015, 18:18 »
Witam wszystkich.

Oprócz produkcji Luka najbardziej lubię oglądać filmy chłopaków z WT. Ostatnio zapowiedzieli że będą nagrywali razem z WW a wiadomo do kogo należy ten miesięcznik. Osobiście mam bardzo mieszane uczucia w związku z taką inicjatywą, gryzie mi się to strasznie z ich powiedzeniem "Nie pozdrawiamy Pana Prezesa" oraz z wpisami na facebooku.

https://www.facebook.com/wedkarskatuba/photos/a.189913017838685.1073741830.178404635656190/500545163442134/?type=1
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Tomek

elvis77

• Gość
Odp: Wędkarska Tuba i WW
« Odpowiedź #1 dnia: 22.07.2015, 18:23 »
Być może chcą zmienić podejście WW. Może to taki
" Koń Trojański".
Żeby poznać wroga,trzeba wstąpić w jego szeregi.

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 22.07.2015, 18:29 »
Nie wiem jaki mają chłopaki w tym cel, ale uważam, że to świetny pomysł.
Luk napisał dziś w innym wątku pytanie: jak dotrzeć do wędkarzy??? Właśnie tak! Pokazać jak wygląda nowoczesne wędkarstwo. Pokazać betonowi z PZW, że idzie nowe. Nowe, które po prostu pewnego dnia zepchnie ich ze stołka. Oczywiście nie sądzę, by Paweł z Arturem mieli chrapkę na stołki, ale pomysł współpracy dobry. Świetnie wykorzystują swoją dotychczasową pracę internetową do wchodzenia do co raz to głębszej wędkarskiej wody. Na chwilę obecną uważam, że właśnie takie inicjatywy (obok zakładania stowarzyszeń) mają największy sens. Stanie pod drzwiami prezesa (Kolendowicz) lub krzyki z Anglii nie dadzą nic na dłuższą metę w mojej opinii.
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #3 dnia: 22.07.2015, 20:32 »
"krzyki z Anglii' - znów pijesz do mnie... :D

Też uważam, że może powstać coś ciekawego ze współpracy WT z tym gościem z WW. Myślę, że nawet lepiej jak coś się tam zacznie zmieniać od środka. Jakby nie było, WW są na minusie i pewnie szukaja sposobu na to aby działać lepiej, przynosić zysk :D Ciekawe co się urodzi z tego projektu?
Lucjan

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: 23.07.2015, 08:40 »
"krzyki z Anglii' - znów pijesz do mnie... :D

Jeśli piję, to tylko Twoje zdrowie :D
Dominik

Offline pablotor2k

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 6
    • Wędkarska Przygoda
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #5 dnia: 23.07.2015, 08:44 »
Pomysł to czysty spontan. Fajnie jest zrobić coś z kimś kto ma pozytywnego hopla na punkcie łowienia ryb... a co z tego wyjdzie i kiedy zobaczymy.

Fakt, że WW związany jest z PZW i nie kojarzy się dobrze ale z drugiej strony PZW tworzymy my sami a jeśli jest możliwość gdzieś tam się pokazać i promować wartości i zachowania, które pokazujemy w naszych filmach od początku to czemu nie. Jadąc na sprzątanie jeziora też działam w ramach PZW i się tego nie wstydzę :) Związek sam w sobie nie jest naszym wrogiem. Problem tkwi w osobach, które nim zarządzają i myślę, że kluczem do sukcesu nie jest walka i próba zniszczenia tylko działania mające na celu wprowadzenie zmian.

Sebastian to redaktor gazety zajmujący się ponadto ich kanałem na youtube. Jeśli więc człowiek, który ma zdrowe podejście do wędkarstwa zajmuje się takimi rzeczami to może to zadziałać tylko na plus i z takimi ludźmi kiedyś może się to w końcu pozmieniać na korzyść.

Pozdrawiam :)
https://www.youtube.com/PawelKukla
Wędkarskie filmy na YouTube

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 23.07.2015, 08:48 »
Dziękujemy za info.
Powodzenia.

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 23.07.2015, 09:02 »
Trzymam Paweł kciuki za współpracę. Namówcie jeszcze na to naszego Lucjana :)

Tak w ramach off top'u, to strasznie mnie ciekawi konfrontacja metody spławikowej w wykonaniu WT i Luka. Nowoczesne wędkarstwo angielskie vs. polska klasyka :)
Dominik

Offline p^k

• Ekspert
  • Reputacja: 93
« Odpowiedź #8 dnia: 23.07.2015, 10:50 »
Wedkarska Tuba to pelna amatorka, ktora ma awersje do PZW jak i do "prezesa", ktorego nigdy nie pozdrawiaja.
Fuzja z WW tego poziomu na pewno nie podniesie. Co najwyzej filmy beda minimalnie lepsze.

Po prostu szukaja sposobu na siebie bo widza, ze gina.
Z wędkarskim pozdrowieniem, 
- Paweł :fish:

Offline pablotor2k

• Nowy użytkownik
  • *
    • Wędkarska Przygoda
« Odpowiedź #9 dnia: 23.07.2015, 11:48 »
Oczywiście, że amatorka. Jestem blogerem a nie producentem filmowym :) Ameryki nie odkryłeś.

Sprostuję jednak Twój pogląd dotyczący naszej rzekomej awersji do pzw... przeczytaj mój posty powyżej, który jasno mówi, że nie mamy awersji do samego związku tylko do konkretnych ludzi... w tym do prezesa, którego nie pozdrawiamy. Jest jeszcze kilka zgrzytów na poziomie ustawowym, ale to na inny wątek...

Nie używał bym również sformułowania "fuzja" - to zbyt wielkie określenie. Jest to zwykła chęć nagrania czegoś wspólnie. Jeśli chodzi o ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi pozwól, że nie skomentuję :)

Offline p^k

• Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 23.07.2015, 11:57 »
Z tego co pamietam to zbieraliscie niedawno od swoich widzow na jakas lepsza kamerke.
Czyli cos na zasadzie: "Chcecie nas dalej ogladac to wplacajcie pieniadze bo inaczej nas nie zobaczycie" :)

[Ps. Popraw mnie prosze jesli sie myle]

Teraz przynajmniej WW zrobi Wam dobry material video na tym bezrybiu ;)

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #11 dnia: 23.07.2015, 11:59 »
Z tego co pamietam to zbieraliscie niedawno od swoich widzow na jakas lepsza kamerke.

A co w tym złego?
Dominik

Offline pablotor2k

• Nowy użytkownik
  • *
    • Wędkarska Przygoda
« Odpowiedź #12 dnia: 23.07.2015, 12:10 »
To się nazywa dobrowolne wsparcie. Bardzo popularne wśród blogerów. Kiedyś może przyjdzie czas, że przestanie być powodem bólu pewnej części ciała wśród niektórych :)

Zgodnie z prośbą poprawiam Cię gdyż się mylisz. Naszej działalności nigdy nie uzależnialiśmy i nie uzależniamy od takich rzeczy. Jakoś dziwnie to odbierasz. No i sprawa najważniejsza na nasz kanał my zrobimy materiał swoją amatorską kamerką :) Zawsze sam sobie układasz historię czy tylko tak dzisiaj ? :)

Offline p^k

• Ekspert
« Odpowiedź #13 dnia: 23.07.2015, 12:33 »
Nie, po prostu ta "pewna czesc ciala" nie pozwolilaby mi na to zeby prosic ludzi o "dobrowolne wsparcie".
Jesli cos robie, to robie to z pasja i daje od siebie ile moge albo nie robie nic bo mnie na to nie stac.
Ludzie chca byc szanowani. Teraz kamera, pozniej paliwo, pozniej jakis wyjazd na szczupaki do Szwecji. O co tu chodzi?
Czy az tak wielkim problemem bylo dla Was kupno kamery? Po co znizac sie do takiego poziomu jak inni i prosic o jalmuzne?

Teraz co drugi to bloger a co [-sty] prosi o wsparcie. Wiec podazacie w dobrym kierunku i trzymacie rowny poziom.

Teorii zadnych nie ukladam. Po prostu zyje juz troche na tym swiecie i niektore rzeczy nie tyle mnie dziwia co smiesza.

Offline Logarytm

• Ekspert
  • Reputacja: 184
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #14 dnia: 23.07.2015, 12:52 »
Nie sądzę, aby prośby o wsparcie były czymś złym. W sieci znajduje się portal "Polak potrafi.pl", którego celem jest finansowanie społecznościowe rozmaitych projektów. Jeśli ktoś ma taką wolę, żeby wesprzeć określoną inicjatywę, jego wybór.
Jeśli chodzi o WT, to już od jakiegoś czasu jest na rynku youtuberowym i jej twórcy nie dają chyba powodu do myślenia, że wykorzystują naiwność ludzi, aby rąbać z nich kasę. Nawet gdyby chcieli zebrać pieniądze na wyjazd do Szwecji lub tym podobne przedsięwzięcia, ja nie widzę w tym nic złego, jeśli znajdą się ludzie, którzy za to zapłacą, bo chcą oglądać WT w Szwecji na szczupakach.

Co do PZW, sądzę, że to kwestia nie tyle konkretnych osób (które oczywiście uniemożliwiają rozmaite reformy i negatywnie się wpisują w stan polskich jezior i rzek), ale przede wszystkim problem strukturalny samej organizacji.
Darek
Złów i wypuść, jeśli chcesz.
Lub po polsku:
catch and release, if you want.