Autor Wątek: Cisza wyborcza - to zmierza już za daleko!  (Przeczytany 2416 razy)

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
Cisza wyborcza - to zmierza już za daleko!
« dnia: 27.06.2020, 16:12 »
Od dawna dostajemy coraz mocniejsze sygnaly ze cenzura coraz mocniej wkracza w nasze życie. To co dziś zobaczyłem przerosło moje najśmielsze oczekiwania... Forum komputerowe jak i strona z nowinkami IT nie związane z polityka wyłączyło możliwość zakładania tematów i komentowania czegokolwiek z tego powodu ...

Ludzie żyją 365 dni w roku mając o wiele lepsze hobby niż to którego oni się tak boja...
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Rebrith

• Ekspert
  • Reputacja: 96
Odp: Cisza wyborcza - to zmierza już za daleko!
« Odpowiedź #1 dnia: 27.06.2020, 16:13 »
Żadna nowość, PCLab zabezpiecza się w ten sposób przed agitacją od wielu lat...

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #2 dnia: 27.06.2020, 16:24 »
Żadna nowość, PCLab zabezpiecza się w ten sposób przed agitacją od wielu lat...

Jestem na tym forum od wielu lat i w miarę często  je przeglądam i nie zauważyłem tego we wcześniejszych latach. Inne serwisy nie bawią się taki idiotyczne zagrywki. Zresztą moderacja na tych forach jest na przyzwoitym poziomie, wiec spokojnie ogarnęli by sprawę. To co oni proponują to nie jest żadne rozwiązanie. Czy wyobrażacie sobie zakaz komentowania na naszym forum SiG z takiego powodu ?
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #3 dnia: 27.06.2020, 18:53 »
Jestem na tym forum od wielu lat i w miarę często  je przeglądam i nie zauważyłem tego we wcześniejszych latach. Inne serwisy nie bawią się taki idiotyczne zagrywki. Zresztą moderacja na tych forach jest na przyzwoitym poziomie, wiec spokojnie ogarnęli by sprawę. To co oni proponują to nie jest żadne rozwiązanie. Czy wyobrażacie sobie zakaz komentowania na naszym forum SiG z takiego powodu ?

Ja tam nie wiem, ale w ostatnich latach już co najmniej dwa razy w dniu wyborów w Polsce na SiG-u była awaria bazy :) :) :)
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 27.06.2020, 20:24 »
Opos zakładaj takie wątki dziale polityczno-religijnym bo zaraz będzie rzeźnia, a jak nie masz dostępu to poproś moderatora.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #5 dnia: 27.06.2020, 20:29 »
Moderator może to przenieść. Jeśli komuś brakuje polityki może dyskutować w odpowiednim do tego miejscu.

Offline Rebrith

• Ekspert
  • Reputacja: 96
« Odpowiedź #6 dnia: 27.06.2020, 21:05 »
Ja ich tam rozumiem. Jeśli nie są w stanie zapanować nad treścią, która się pojawia, a odpowiadają prawnie (odpowiadają?) za ewentualne akty agitacyjne to jak na te 48h zamkną forum to nic się nikomu nie stanie ^^

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 27.06.2020, 21:19 »
Przecież zawsze w regulaminach jest akapit ze forum nie odpowiada za treści umieszczane przez użytkowników. Bądźmy trochę normalni nie róbmy z forum komputerowego kolebki agitki... to ze na takich forach działają ukryci marketingowcy to wiadome, ale żeby polityczni wichrzyciele..wątpię. Dziwnym trafem portale takie jak Interia czy WP a nawet one nie blokują komentowania artykułów z tego powodu. Tak czy inaczej :facepalm:
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #8 dnia: 28.06.2020, 00:15 »
Przecież zawsze w regulaminach jest akapit ze forum nie odpowiada za treści umieszczane przez użytkowników.(...)
Teoretycznie masz rację. Ale mam w rodzinie osoby bardzo blisko związane z wymiarem sprawiedliwości i w takiej właśnie kwestii zapytałem o te wspomniane przez Ciebie treści oraz odpowiedzialność. Otóż nie jest tak do końca, że Forum jako-takie nie ponosi odpowiedzialności za treści. Ale z drugiej strony Forum umożliwia zamieszczenie wypowiedzi z treściami "X", czy też "Y" i z takiego tytułu (zamieszczenia tekstu wbrew obowiązującemu prawu i brakiem reakcji ze strony władz Forum na takie treści) może być wszczęte postępowanie przeciwko Właścicielowi/Administratorowi Forum.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 150
« Odpowiedź #9 dnia: 28.06.2020, 03:30 »
Warto dodać, że kary są drakońskie. Najwięcej można dostać za publikację sondaży.

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.