Autor Wątek: Tubertini Atrax 3,3 m  (Przeczytany 8405 razy)

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Tubertini Atrax 3,3 m
« Odpowiedź #15 dnia: 31.08.2021, 09:59 »

Nada się do metody jak i do klasyka

Chyba wszystkie wędki feeder nadają się do jednego i drugiego.

Offline MaRaS!

• Ekspert
  • Reputacja: 63
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 31.08.2021, 10:02 »
Posiadam atraxa w wersji light oraz jego następcę czyli styxa w wersji medium/light niby różni je tylko 5g ale praca styxa zdecydowanie bardziej mi odpowiada bo jest troszkę sztywniejszy i dużo lepiej mi się nim rzuca niż atraxem. Obie wędki dają dużo frajdy z łowienia czy to klasykiem czy na methodę.

Offline Lewapiks

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 57
  • Ulubione metody: bat
« Odpowiedź #17 dnia: 31.08.2021, 11:09 »
Posiadam atraxa w wersji light oraz jego następcę czyli styxa w wersji medium/light niby różni je tylko 5g ale praca styxa zdecydowanie bardziej mi odpowiada bo jest troszkę sztywniejszy i dużo lepiej mi się nim rzuca niż atraxem. Obie wędki dają dużo frajdy z łowienia czy to klasykiem czy na methodę.

Bo to są dwa różne kije, light i medium light. Styx medium light jest identyczny jak Atrax medium light, podobnie jest z lightem. Nie jest tak, że następca Atraxa jest sztywniejszy. Oba modele to dokładnie te same blanki, różnią się tylko malowaniem i uchwytem kołowrotka (w Styxie zastosowano kilka gram lżejszy).

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #18 dnia: 31.08.2021, 12:14 »
Nie myślałeś jeszcze o Tuberini Trinity Maros ? Moim zdaniem dużo fajniej się prezentuje.

Offline MaRaS!

• Ekspert
  • Reputacja: 63
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 31.08.2021, 18:04 »
Wiem że to są to są prawie te same kije, chodzi mi o to że różnica w cw tych wędek to 5g a różnią się dość mocno pracą :)

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #20 dnia: 31.08.2021, 18:43 »
Wiem że to są to są prawie te same kije, chodzi mi o to że różnica w cw tych wędek to 5g a różnią się dość mocno pracą :)

Nie różnią się z tego co się dowiadywałem, to ten sam blank. Flexo ma inną pracę, jest dużo sztywniejszy i bardziej progresywny.

Offline szefomen

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #21 dnia: 29.01.2022, 14:51 »
Witam, a miał ktoś może w ręku dłuższą wersję Atraxa 3,6 medium/light lub Atraxa Pro lub Styxa 3,6 i mógłby powiedzieć parę słów na jej temat?

Offline szefomen

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #22 dnia: 07.10.2023, 11:25 »
No dobra mam już zarówno wersję 3,6 zwykłą jak i Pro. Zwykły Atrax 3,6 ma akcję podobną do wersji 3,3 może trochę bardziej szczytową, za to wersja Pro to wg mnie już całkiem inny kij raczej progresywny na sucho dość szczytowy na rybie przechodzi w głębsze ugięcie. Wersją Pro zdecydowanie lepiej się rzuca...