Autor Wątek: Flagman S-Power River Feeder - opinie  (Przeczytany 3123 razy)

Offline venividivici

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Flagman S-Power River Feeder - opinie
« dnia: 27.07.2020, 15:48 »
Witam,
od jakiegoś czasu poszukuje 2 zestawów na Wisłę do cięższego łapania koszykami nawet 120g z drutem. Chciałbym żebym mógł tymi feederkami łapać też troszkę lżej np na odnogach o słabszym nurcie ale i tak ciągnącym 80g. Zauważyłem, że te feederki to nowości na ten rok i są ogolno dostępne w przystępnej cenie. Znajomy mial wcześniej jakieś kijki od flagmana I zachwalał i już właściwie byłem zdecydowany, ale może akurat ktoś z forum jest już w posiadaniu tego kijka i może coś więcej powiedzieć, ewentualnie polecić jakiś inny kijek.

Offline RysiekS

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 49
Odp: Flagman S-Power River Feeder - opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 27.07.2020, 19:04 »
Ja mam trzy feedery flagmana, ostatnio na rzekę kupiłem Flagman Cast Master Feeder 3,9 m 150 g. Bardzo fajna wędka o dużym potencjale. Kupowałem w sklepie Natura gliny. Jeśli masz jakieś pytania, chcesz się czegoś dowiedzieć, koledzy ze sklepu chętnie doradzą. Pomogą wybrać coś odpowiedniego. Ceny są bardzo przystępne.

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 27.07.2020, 20:17 »
Flagman cast master heavy feeder 3,9m 150gr ,jak dla mnie to lepszy wybór niż ten s Power :beer:

Offline venividivici

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #3 dnia: 27.07.2020, 21:13 »
myślałem o tym kijku, ale skłaniam się bardziej do 3,6 aniżeli 3,9 ;/ co prawda nie mailem styczności z feederkami 3,9 ale miałem karpiowki 3,9 i średnio mi się tym rzucało. A powiecie mi panowie jak zachowuje się ten kijek już po zarzuceniu? Kolega kupił kiedyś jakiś kijek, chyba Mikado też oznaczony do 150g ale po rzuceniu koszykiem 120 i napięciu feeder składał się już w parabole. Znowu drugi kolega ma też kijek od Mikado i powiem szczerze, że super kijek, bodaj do 140g a naprawdę świetne wrażenia, czuć każda rybke, fajnie przechodzi z szczytowej w parabole i po rzucie koszykiem feeder nie "leję" się tylko pracuje sama szczytowka, a już z ryba kijek przechodzi w fajna parabole.

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
« Odpowiedź #4 dnia: 27.07.2020, 21:53 »
Kijek ,którego szukasz musi mieć akcję progres albo szczytową ,kije o długości 3,9m na rzekę jak najbardziej polecam ,chcesz łowić dość ciężko a więc warto zakupić mocny kij, Cast master o którym wspomniałem to dobre wędzisko za dobrą cenę ,ale przede wszystkim to nie pałka że tak powiem ;)

Offline Mariusz Wu

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 43
« Odpowiedź #5 dnia: 24.12.2022, 10:31 »
Zabawię się w archeologa i odkopię temat. Czy ktoś miał może ten kij w ręce i może coś o nim powiedzieć. Planuję sprezentować jakiś feeder łebkowi z rodziny w ramach odciągania go od konsoli. Myślę nad długością 4,2m (napalił się na DD a tam poza okresem letnim to im dalej tym lepiej). W podobnej cenie i w tej długości są tylko jakieś wynalazki no name a to zawsze Flagman. Operować kijem łebek da radę bez problemu bo rzucał już moim feederem 450cm.
Nie wypada śmiać się z Ukraińców że mają prezydenta komika w sytuacji gdy ma się prezydenta klauna

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 24.12.2022, 12:06 »
W kwestii 420: odpuść tą długość,jak na pierwsze łowienie. 390 jest optymalne i o wiele poręczniejsze. 420 cm to już wędzisko na dystans +100m.